Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger na korte relatie

 • Auteur
  Berichten
 • #10505939

  Hai allemaal,

  ik ben er gister achtergekomen dat ik zwanger ben wat totaal niet de bedoeling was zelf aan de pil en me vriend zit aan de anabolen waardoor ze zaadkwaliteit enorm laag was en een zwangerschap dus eig niet mogelijk was maar toch is het raak. 
  ik heb zelf al 2 kids 1 van 2 jaar en 1 van 12 jaar ik twijfel enorm of dit wel slim is we zijn net 2 maanden bij elkaar wonen nog geen eens samen hij heeft een koophuis en ik heb zelf ook een woning de woning van hem is zoieso te klein en die van mij hetzelfde. 
  ik zit met zoveel dingen in me hoofd dat ik niet weet wat ik moet doen. 
  ben bang dat we elkaar nog niet goed genoeg kennen en de relatie dalijk strandt en ik er alleen voor kom te staan met 3 kids en hoe gaan we dat doen met een woning? Is dit niet te snel? 
  maar als ik er dan aan denk dst ik het weg moet laten halen word ik daar ook verdrietig van, en hij wil al zo lang een kind hij is 38 bijna ga ik hem die kans dan ontnemen? Ik weet dat de keuze bij mij ligt maar een beetje advies is welkom

  #10505953 Quote

  Ik heb altijd zoiets van waar een wil is is een weg. Ieder kind is een leventje en ik begrijp je ook wel. Mocht het onwijs lastig zijn waarom kies je dan niet voor adoptie? Er zijn zoveel stellen bij wie dit niet lukt om kindjes te krijgen. Vindt daarom een baby zoveel meer brengen dan de paar obstakels die je nu moet gaan nemen. Succes met je keuze

  #10505990 Quote

  Als je er aan denkt en verdrietig wordt, zou ik het zeker niet doen, de spijt erna is groot en dat wordt vaak onderschat. Er zijn meerdere opties om hulp te krijgen en zoals hierboven gezegd is adoptie ook altijd een goede optie. Heel veel sterkte !

  #10506011 Quote

  Nou ja kijk t is inderdaad wat je ook zegt voor alles is een oplossing dat zit ook in me hoofd

  en dat het ind al me kindje is over 2 weekkies begint het hartje te kloppen en ik weet ook eerlijk gezegd niet of ik ermee kan leven als ik het weghaal. 
  adoptie zou ik zoieso nooit kunnen wetende dat er ergens een kleintje van mij rondloopt en de kleine niet bij mij is. 
  en zolang ik twijfel zou ik het zoieso niet weg kunnen laten halen ik vind wel dat je voor jezelf dan echt een duidelijke nee ik wil het niet moet hebben voor je uberhaupt zo’n ingrijpende beslissing neemt


  Lewis
  Bijdrager
  #10506053 Quote

  Om eerlijk te zijn vind ik alle zorgen die je uit, hoe terecht ook, vragen die je stelt voor je beslist om voor een kindje te gaan. Het kindje is er nu al, en dan is maar 1 gevoel belangrijk. Wil je het houden of niet? 
  Stel dat je het echt wilt houden, zul je ontzettend spijt krijgen als je het om dat soort redenen weg laat halen. Tenminste dat zou ik hebben. 
  Het zijn ook wel dingen waar je een weg in gaat vinden. Misschien niet helemaal zoals je ideaal gezien voor ogen had. Bijvoorbeeld relatie loopt stuk hierdoor, of twee kindjes op 1 kamer, of… noem maar op. Maar een weg vind je wel. Ik zou gewoon proberen om bij je gevoel te komen. Wil je dit kindje houden?


  Lorain Landwaart
  Bijdrager
  #10506165 Quote

  Mijn vriend en ik waren net 4/5 maanden samen toen ik in verwachting raakte van ons dochtertje. Hij heeft al een zoontje van 7, een schat van een jongen die ik zelf als zoon beschouw.
  Toen ik zwanger raakte twijfelde ik ook erg, maar mijn hart schreeuwde het uit van vreugde. Hij heeft de keuze bij mij gelaten. Ik was ergens nog bang dat onze relatie kapot zou gaan en dat ik er dan alleen voor zou staan, maar nu zijn we bijna anderhalf jaar samen en zijn we er samen voor gegaan en onze relatie word met de dag sterker.
  Ik snap je twijfel, luister naar je hart en doe waar jij je goed bij voelt ❤️

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  LennyvO
  Bijdrager
  #10506207 Quote

  Ik was 5 jaar geleden ook onverwacht zwanger. Ik woonde toen ook niet samen. Ik wilde het heel graag houden. Ik voelde me heel verdrietig, maar ik dacht het ook hoe dan ook komt er een oplossing. Gelukkig was mijn vriend maar even van de kaart. Ik zei het maakt me niet uit wat je doet, maar ik hou het. Hij wilde eigenlijk geen kinderen maar we hielden wel van elkaar. We zijn op zoek gegaan naar een woning voor ons gezien. Dat was heel moeilijk maar op de valreep vonden we een appartement. Het was een moeilijke tijd, maar we zijn nu nog steeds bij elkaar. Relaties kunnen ook kapot gaan als je langer bij elkaar bent. Pak je probleem stap voor stap aan. Ze zijn praktisch en wie zegt dat jullie hierdoor uit elkaar gaan?


  WBM
  Bijdrager
  #10506247 Quote

  Zoals ik lees in je verhaal, krijg ik het gevoel dat je het kindje niet weg wilt laten halen. En dan moet je dit ook zeker niet doen! En je vriend heeft geen kinderen en is al 38, ga het gesprek met hem aan leg al je zorgen en scenario’s op tafel. Misschien ziet hij dit wel als een enorm geschenk omdat hij anders geen papa zou worden. En bespreek de scenario’s als jullie bijv uit elkaar zouden gaan hoe jullie dit dan gaan doen. Ik wens je heel veel succes en heel veel geluk en liefde!

  #10508958 Quote

  dames heel erg bedankt voor jullie reactie ik had even de tijd nodig om alles op een rijtje te zetten er is nu ook het 1 en ander veranderd in de situatie☹️

  ik probeerde gister een gesprek aan te knopen met mijn (ex) vriend om even alle twijfels en iritaties te kunnen bespreken dit ging een hele andere kant op ik merk gewoon en zal ook best door de hormonen komen dat we gewoon heel veel verschillen en niet op 1 lijn liggen om de 1 of andere reden viel dit blijkbaar niet goed en heeft die eigenlijk de relatie gister beeindigd.

  ik gaf aan dat ik gewoon even tijd nodig heb even op mezelf moet zijn voor mezelf moet nadenken zonder druk van buitenaf.

  het is niet zo dat ik nu ineens denk oh ik heb geen relatie meer dus nu word ik meer de kant van abortus opgeduwd.

  ik blijf van mening dat het kindje er niks aan kan doen dat mijn relatie niet werkt en ben er dus nog steeds niet uit wat ik nou wil.

  ik heb vorige week een afspraak gemaakt bij de abortuskliniek en eig toen ze me aan de telefoon vertelde hoe het dan met de abortuspil in ze werk zou gaan kwam het als een mokerslag binnen dat ik zwanger ben, ik heb een afspraak gemaakt om deze vrijdag te gaan en dan maar te kijken wat me gevoel op dat moment zegt toch maar vragen om de echo te mogen zien en vragen of het hartje al klopt, om me heen zeggen ze juist dat ik dom ben als ik dat doe want dat ik er dan zoieso niet mee doorga maar dan denk ik als je echt zo zeker ben van je zaak dat je het weg wil laten halen zou die echo niks uit moeten maken??

  wat vinden jullie!! En ik blijf van mening waar er 2 kids kunnen eten kunnen er ook 3 eten 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct