Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger na miskraam

 • Auteur
  Berichten
 • #10184130

  Beste allemaal. 

  Wij kwamen er op 5 februari achter dat we ons 2e kindje verwachtte. Op 8 februari is dit al snel geeindigd in een miskraam.  Het bloeden duurte tot 17 februari. De dag erna al een negatieve test. Op 10 maart deed ik een test en ook die was negatief.. en dan eindelijk op 12 maart dacht ik weer ongesteld te zijn. Deze bloeding duurde tot 16 maart. Op 21 maart deed ik vanwege vage symptomen (en een lichtelijke test verslaving) toch nog een test en die was positief. Ik heb deze week een afspraak bij de huis arts maar hoe kan ik de uitgerekende datum bepalen? Als ik uit ga van 8 februari (datum dat de miskraam begon) zou ik nu 6 weken zijn. Als ik uit ga van 12 maart dan zou ik nu pas 2 weken zijn.

  Wie heeft er in een soortgelijke situatie gezeten en kan mij misschien wat helpen?

   

  Liefs, lisanne


  HoiNynkeishier
  Bijdrager
  #10184172 Quote

  Hoi Lisanne,

  Wat vervelend van je miskraam.. 😕

  Ik heb iets soortgelijks meegemaakt. Afgelopen december kwam ik erachter dat ik zwanger was van ons eerste kindje. Super blij natuurlijk. Na 8 weken de eerste echo, toen bleek het een leeg vruchtzakje. Dag daarna gelijk naar de gynaecoloog en kreeg cytotec om een miskraam op te wekken. Ik bloedde toen 5 dagen hevig. Wilde er gelijk weer voor gaan, dus ik spastisch in de weer met zwangerschapstesten (om te bepalen wanneer het hcg hormoon uit mn lichaam zou zijn) en daarna met ovulatietesten om mn eisprong te bepalen. Was er echt door geobsedeerd en wilde het liefst gelijk weer zwanger raken. Dit bleek te voorbarig. Na 4 weken werd ik weer ongesteld (heel hevig). Dit duurde ongeveer 5 dagen. Doordat ik zo hevig ongesteld was ben ik toch nog langs de gynaecoloog geweest voor een echo. Hij zei dat alles schoon was en dat ik vanaf de eerste dag van die ongesteldheid kon gaan tellen. Dat gedaan en de ovulatietesten achterwege gelaten.. gewoon tellen en voldoende seksen tijdens de vruchtbare dagen. Dat werkte blijkbaar, want afgelopen zaterdag positief getest! Natuurlijk nog de eerste echo afwachten of nu alles wel goed is….

  Je moet je lichaam echt even een maand de tijd geven om te resetten en een natuurlijke ongesteldheid op gang laten komen. Geduld.. alhoewel ik dat ook heel moeilijk vond!! Bij jou kwam de miskraam “natuurlijk” op gang en niet door medicatie, dus misschien dat jouw lichaam sneller reset en bij mij..

  heel veel succes!!!! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct