Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger na miskraam

 • Auteur
  Berichten
 • #10287421

  Hoi hoi, 

  Ik heb 2.5 jaar geleden een miskraam gehad (dat was mijn eerste zwangerschap) en daarna heeft het meer dan 2 jaar geduurd voor ik weer zwanger werd. Maar nu is het dan zover, ik ben 6 weken zwanger. De eerste keer waren we dolblij en hebben het ook meteen aan een aantal mensen verteld. Helaas bleek bij de eerste echo al dat het kindje niet goed groeide en er geen hartje te horen was. Daar gaat je roze wolk. Deze keer heb ik 3 testen gedaan voor ik het geloofde. En uiteindelijk hebben we nog steeds geen blij moment gehad. Mijn vriend en ik zitten allebei in een soort van ontkenningsfase lijkt het wel. Het voelt een beetje als die periode tussen je eisprong en menstruatie. Je weet dat de mogelijkheid er is dat je zwanger bent, maar wilt hier niet teveel op hopen omdat de tegenslag dan minder hard aankomt (denk je). We hebben allebei de mentaliteit ‘eerst de echo maar afwachten om te zien of het nu wel goed gaat’. Deze keer willen we het ook pas na 13 weken aan mensen vertellen, ook een beetje omdat we bang zijn dat we het dan weer fout gaat (klinkt stom, maar soms ga je heel irrationeel denken). Aan de ene kant is dit een soort zelfbescherming (niet dat de klap dan niet hard aankomt als het weer fout is) aan de andere kant baal ik ook wel dat ik niet blij durf te zijn. Sinds gisteren is de misselijkheid begonnen. Bij mijn eerste zwangerschap was ik zo misselijk dat ik wel 15, 20 keer per dag boven de wc hing. Nu is het gewoon zo’n zeurende misselijkheid en heb ik meer afkeer van bepaald eten dan dat ik echt moet overgeven. Voor mij voelt het dan ook of ik niet echt zwanger ben, omdat ik niet zo misselijk ben als de eerste keer. 

  Hoe zijn jullie ervaringen met zwanger zijn na een miskraam? Is het normaal dat ik me nu ook anders voel dan de eerste keer dat ik zwanger was? Ik heb veel minder kwaaltjes nog, terwijl die toen bij 4 weken al begonnen. 

  Ik ben het vertrouwen in m’n lichaam kwijt, door de miskraam en doordat het daarna maar niet lukte om zwanger te worden. Ik vind het moeilijk dat ik er met niemand over kan praten, dus vandaar dat ik hier maar een berichtje plaats. 


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10287433 Quote

  Hai, 

  gefeliciteerd met je zwangerschap! De eerste weken zijn altijd spannend. 

  wat vervelend dat je het vertrouwen in je eigen lichaam bent kwijtgeraakt. Ik begreep van mijn verloskundige dat een miskraam vaak een reden heeft en het vrouwenlichaam dus bewust een vruchtje afstoot. Met als reden dat het vruchtje niet gezond was. Als je het op die manier bekijkt heeft je lichaam dus juist heel goed gewerkt. 

  ik weet dat het lastig is. Dat blijft het helaas. Je kindje is niet volgroeit in je buik maar zit wel in je hart. 
  Ik hoop dat je er troost uit haalt dat het wel degelijk mogelijk is om na een miskraam een gezond kindje te krijgen. Zelf heb ik 2 miskramen gehad en heb ik daarna een gezonde dochter gekregen. En bij alle drie de zwangerschappen voelde ik me anders. 

  misschien kun je het nieuws van nu delen met iemand die dichtbij staat? Dan kun je vreugde delen. En mocht het weer een miskraam worden dan kun je je verdriet bij iemand kwijt. 

  ik wens je een zakje geluk, een goede zwangerschap en een gezond kindje😘

  #10287442 Quote

  Na mijn miskraam heeft het 25 maanden geduurd voordat ik weer zwanger was. Het was een probleemloze zwangerschap. Ik was wel 42 weken lang de hele dag misselijk maar verder had ik nergens van. Het is logisch dat je tijdens het 1ste trimester de angst hebt dat het weer mis kan gaan omdat je dat immers al een keer hebt meegemaakt. Bij mij ging het over toen het eerste trimester voorbij was. Is er een aanwijsbare oorzaak voor je miskraam?


  Skybles
  Bijdrager
  #10287915 Quote

  Bij mijn zwangerschap en mijn 3 miskramen heb ik allemaal verschillende kwaaltjes gehad van extreem tot zeer weinig 😉 

  ik denk dat het per zwangerschap verschilt.

   

  dat je onzeker bent is logisch toch. Dat hoort er helaas een beetje bij. Maar dit kindje verdiend ook heel veel liefde en blijdschap, dus laat dat ook gewoon toe. Mocht het mis gaan, en die kans is klein, dan is er wel weer ruimte voor verdriet. 

  veel geluk toegewenst en ik hoop dat je een hele mooie zwangerschap tegemoet gaat.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct