Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger Naar Sri Lanka

 • Auteur
  Berichten

 • Anne Laag
  Bijdrager
  #10149756

  Hoi Allemaal,

  Op 31 december deed ik een test en die was positief! Zielsgelukkig zijn we. Bij mij begint de spanning nu ook meteen op te lopen, want wij hebben een aantal maanden geleden een reis geboekt naar Sri Lanka. We vertrekken begin februari, wat betekent dat ik mijn week 8, 9 en 10 naar een land vertrek waar weliswaar geen Zika-virus is, maar bijvoorbeeld wel de Dengue-mug. Normaal ben ik niet bang aangelegd, maar wil natuurlijk geen onnodige risico’s nemen. Wie heeft er ervaring met reizen door Azië/Sri Lanka in het begin van hun zwangerschap? Wat zouden jullie aanraden? 

  Liefs,

  Anne  


  Pooh-beer
  Bijdrager
  #10149757 Quote

  Langs de ggd gaan en je vast inlezen op hun website.


  Anne Laag
  Bijdrager
  #10149764 Quote

  Ja dat ga ik sowieso doen Pooh-beer!


  CvdLB
  Bijdrager
  #10149770 Quote

  Ik ben een aantal jaar geleden naar Sri Lanka geweest, destijds was er alleen in het hoge noorden sprake van Dengue. Ik was niet zwanger, maar heb die regio sowieso niet gehad. Hierdoor was er geen risico. 

  Het eten is/was super vers. Ik zou je zeker goed laten adviseren door de GGD, maar denk dus dat het risico behoorlijk beperkt zal zijn. 

  Wel Kun je in die periode erg moe/misselijk zijn, dus kan het handig zijn om daar rekening mee te houden. Ga er niet te veel vanuit dat alles ook lukt wat je aanvankelijk verwacht had. 

  Succes! 


  Taaraa
  Bijdrager
  #10149797 Quote

  Hi, op de website van de GGD staat:

  In het land dat u bezoekt komen muggen voor die ziekten kunnen overbrengen, denk aan dengue, chikungunya en/of zika. Tijdens het consult op de GGD bespreekt de adviseur met u de risico’s voor het gebied dat u bezoekt.’ 

  Ik zou echt even langs gaan als ik jou was. Succes! 


  Anne Laag
  Bijdrager
  #10149803 Quote

  Dank @CLB!

  En @Taaraa: ja had ik gezien. Maar er staat en/of en in het geval van Sri Lanka is het dus of (geen Zika). Ik ga me in ieder geval goed laten informeren. Dank!

   

  #10149863 Quote

  Toen ik zwanger was en een vakantie geboekt had naar een land met Zika risico hebben we het geannuleerd en alles via de verzekering terug gekregen. 

  Succes en doe waar je je goed bij voelt.


  BabyTazelaar
  Bijdrager
  #10149969 Quote

  Hi!

  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

  Ik ben toen ik net zwanger was op vakantie geweest naar Curaçao. Daar heb je zika en de dengue mug. Na goed inlezen toch besloten te gaan. Risico op Curaçao viel toen erg mee. Het was hoog zomer ipv regenseizoen (dan zijn er meer muggen) en vrouwen op Curaçao krijgen ook gezonde kindjes.

  Houdt er vooral rekening mee dat muggen vaak voorkomen op plekken waar stilstaand water is. Denk dan ook aan de tuin waar in plantenbakken muggen graag voortplanten.  Kom je op dit soort plekken is kleding met lange mouwen en pijpen aan te  raden. Ik had voor op het balkon een anti muggen kaars mee genomen. De gewone Anti muggen spray (Deet) mag niet als je  zwanger bent, maar ze hebben 1 speciaal voor zwangere. Die is te koop bij de etos. 

   


  Veraa
  Bijdrager
  #10150131 Quote

  Hoi Anne Laag,

  Overal ter wereld worden gezonde kindjes geboren, ook in Curacao, Brazilië en Sri Lanka. Echter zou ik zelf het risico niet lopen. Niet zozeer vanwege de mug, maar wel vanwege andere bijkomende zaken… 

  Heb zelf ervaring met een ziekenhuisopname in het buitenland. Dat wil je niet in een niet-westers land. Believe me. 
  Verder hebben wij zelf gereisd toen ik 5-8 weken zwanger was. Was te doen hoor maar hou er gewoon rekening mee dat je echt moe gaat zijn en de misselijkheid kan je plannen bederven. Ik kon bijvoorbeeld normaal eten echt slecht handelen en overleefde op naturel chips haha. Maar trimester één is nu eenmaal een bitch soms….

  Ik wil je niet bang maken dus ik zou vooral verder het advies volgen van de GGD en de verloskundige/huisarts.

  Als je gaat, veel plezier!!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct