Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger Niet Blij Angstig

 • Auteur
  Berichten
 • #10594268

  Eerder waren mijn vriend en ik bezig om zwanger te worden maar onze relatie verloopt de laatste tijd niet goed en mijn gevoel erbij is dat dit geen stand gaat houden.

  Doordat mijn menstruatie uitbleef heb ik een zwangerschapstest gedaan, deze was direct positief. Ik ben volledig in de paniek geschoten, bang en niet blij. Ik heb een uur op de badkamervloer zitten huilen niet wetende wat ik nu moet doen.

  Ik durf het geen eens te vertellen aan mijn vriend of een goeie vriendin omdat wij het hebben gehad over de relatie te beëindigen. Het weg laten halen vind ik geen optie.

  Wat moet ik nu?


  Essil
  Bijdrager
  #10594302 Quote

  Ik snap het probleem, het kan overkomen als een wanhopige poging hem bij je te houden of zo. Ik neem aan dat je je vriend wel als een geschikte vader voor je kind ziet, en hem dus wel in je leven wilt houden, maar dan niet als partner?

  Dan zit er weinig anders op dan het gesprek met hem aangaan. Is er iemand anders met wie je dit kan bespreken, die je kan helpen alles voor jezelf in perspectief te krijgen?

  Succes.


  Paula’tje
  Bijdrager
  #10594322 Quote

  Hey, wat een moeilijke situatie. Ik kan me voorstellen dat je in onzekerheid zit. Ik heb een vergelijkbaar verhaal. Mijn relatie liep al een tijd niet goed. Mede vanwege de kinderwens die niet opschoot. De arts zei dat onze beste kans IVF was. Maar mijn vriend wilde dat niet.

  Vorige week testte ik onverwachts positief. Mijn vriend wil niet en is bij me weggegaan. Ik had dat alleen al een beetje verwacht, hij heeft ook PTSS en kan weinig hebben.

  Ik heb weleens een abortus gehad en daar heb ik spijt van gehad. Dus deze blijft zitten en ik ben ook blij:) Mijn vriend (ex?) Laat ik voorlopig maar even. Misschien draait hij ooit nog bij. Maar ik ga me focussen op mezelf.

  Mijn advies is om goed te voelen wat je zelf wil. Laat je niet te veel leiden door die angst, die komt en gaat. Maar ik snap dat het heel ingewikkeld voor je is. 

   

   

  #10594739 Quote

  Bedankt voor jullie reactie. Inmiddels zijn we een paar dagen verder en kan ik nog steeds niet wennen aan het idee. Mijn vriend heb ik het inmiddels verteld en hij was erg blij en ging meteen in de regelmodus. 

  Mijn angst om het familie en vrienden te vertellen is er nog wel. Dit komt doordat zij ook op de hoogte zijn dat onze relatie niet zo lekker loopt. Dat mag gelukkig nog even wachten om het te vertellen. Mentale voorbereiding zetten we nog even voort 😅

  #10594740 Quote

  @paula’tje, voor jou ook een lastige situatie! Wat goed van je om te focussen op jezelf. Heel veel succes 


  RS
  Bijdrager
  #10595196 Quote

  Dat hij blij is is een goed teken toch? Heel goed bespreken hoe jij je er bij vielt en dat jw twijfekde aan julkie relatie. En wat jullie moeten doen om een stabiel gezin te worden en te blijven. Het is niet prettig om als je zwanger bent of straks met een kleine baby uit elkaar te gaan. Praat er goed over en wat jullie van elkaar nodig hebben. Welkicht komen jullie er sterker uut

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Paula’tje
  Bijdrager
  #10595230 Quote

  Hey wat fijn dat hij blij is! Dan weet je dat hij je daarin in elk geval steunt. One step at a time…

  En ik snap je spanning om het aan je ouders te vertellen. Dat heb ik ook enorm. Ik wil gewoon dat ze BLIJ zijn en niet gelijk in de bezorgdheidsstand schieten.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct