Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger, niks op de echo te zien

 • Auteur
  Berichten

 • Mamazwangel
  Bijdrager
  #10143341

  Lieve mensen,

   

  Moet even m’n ei kwijt (eigenlijk heel letterlijk).

  Ik ben komend weekend 3 weken over tijd. Omdat ik altijd heel regelmatig ben, maakte ik mij vrij snel zorgen. Wij deden het wel met condoom, maar toch voelde het niet goed. De laatste keer was trouwens ook alweer 4 weken.

  Uiteraard de nodige testen gedaan, en allen negatief. Al een afspraak staan om een anticonceptie staafje te laten zetten, want we willen het echt bij 2 kinderen houden.

  Zo’n anderhalve week geleden had ik een kleine bloeding. Mocht geen naam hebben hoor.

  Enfin, zowel de dokter, als mijn vriend zeiden, joh, je bent niet zwanger. En toch hè…. Afgelopen zondag toch maar weer een testje gedaan, en wat blijkt? Zwanger! 1-2 weken. Net dus. Qua tijdslijn klopt dat natuurlijk helemaal niet.

  Dus, dinsdag naar het ziekenhuis voor echo en bloed laten prikken. Op de echo niks noppes nada te zien, zeker niet voor iets dat al 5 of 6 weken onderweg zou moeten zijn. Ook de eierstokken zijn helemaal schoon.

  Ik ging er eigenlijk vanuit dat het klaar was: een lege echo zegt genoeg lijkt me. Toen kreeg ik gisteren de uitslag van het bloedonderzoek: hcg is 400! 

  Ik snap er echt helemaal niks van! Morgen weer een echo en bloed prikken, maar ik wil er zo graag vanaf. Door met m’n leven. Ik loop hier nu al een paar weken mee rond, en er is niks te zien en toch soort van klein beetje zwanger. Eigenlijk wil ik gewoon een abortus, maar ze kunnen moeilijk iets weghalen wat er niet is….

  Wat denken jullie? Behalve afwachten dan, want ik weet dat dat het enige is dat ik nu kan doen. 

   

  Liefs

   


  Sydx
  Bijdrager
  #10143346 Quote

  Ik vind heel heftig om dit lezen.

  Voor jou vooral bizar dat er niets te zien/vinden is terwijl je hcg blijkbaar wel oploopt.

  Natuurlijk sta je vrij in je keuze wat je ermee doet. Ik hoop dat er snel iets te ‘vinden/zien’ is voor je (en je misschien stiekem wel van gedachten veranderd).

  Sterkte !


  Mamazwangel
  Bijdrager
  #10143347 Quote

  Dank! Het is inderdaad een hele rare tijd….

  #10143365 Quote

  Naar die onzekerheid. Heb je een vervolg afspraak gemaakt voor nog een echo over 2 weken of nog een keer lab prikken? Meer dan afwachten kan je niet doen denk ik? Sterkte


  Wila
  Bijdrager
  #10143401 Quote

  Hoi, 

  Je hebt 4 weken geleden sex gehad, de test zegt 1 – 2 weken (Dus 3 tot 4 weken zwanger) dus qua tijdlijn kan dat kloppen. Ook was je de laatste keer niet ongesteld waardoor hey best kan zijn dat je oo een ander moment je eisprong hebt gehad. Hoe regelmatig je ook ongesteld bent, je lichaam “reset” zichzelf eens in de zoveel tijd waardoor je kater/niet ongesteld wordt. Ook stress & griep kunnen hier een aandeel in hebben. 

  Ik zelf ging voor een echo met 6.0 weken en toen was er een vruchtje te zien die past bij 5 weken dus werden wij een week terug gezet. Ik weet 100% zeker wanneer “het” gebeurt is, maar toch kan er in je lichaam dus een week vertraging voorkomen. Zo kan het dus zijn dat jij 4 weken zwanger bent maar je lichaam pas 3. 

  Zelf denk ik dus dat de kans vrij groot is dat je inderdaad zwanger bent. 

  Gelukkig mag je morgen al voor een vervolg onderzoek. Spannend 


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10143551 Quote

  Maar je hebt het dan toch  niet  met condoom gedaan als je zwanger bent ?dan moet die  toch gescheurd  zijn of dat je het zonder gedaan hebt? 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Wila
  Bijdrager
  #10144162 Quote

  Hoi hoe is het gegaan gister? Of krijg je pas maandag de uitslag? 


  Galileo
  Bijdrager
  #10144234 Quote

  Wat een spanning. Ik hoop dat je inmiddels wat meer duidelijkheid hebt, zodat je voor jezelf kunt bedenken wat nu. Het klinkt alsof je er al goed hebt over nagedacht, zou fijn zijn als je snel terecht kunt. 


  Mamazwangel
  Bijdrager
  #10144528 Quote

  Hoi iedereen,

   

  Vrijdag had zat ik tegenover de gynaecoloog, en die vertelde mij dat het hcg ongeveer gehalveerd was. Conclusie: er zat wel iets, maar nu niet meer. Hcg kan nooit dalen tijdens het begin van een gezonde zwangerschap.

  Goed nieuws is dat ik mijn lichaam door en door ken. Toen ik me zwanger voelde (en iedereen zei dat dat wss niet zo was), was ik zwanger, en toen ik me niet meer zwanger voelde (maar volgens de bloedtest dus wel was), was ik dat ook niet meer. Dus dames: luister supergoed naar je instinct! Je lichaam vertelt je meer dan je denkt.

  Nu maar weer door. Vandaag is de bloeding ook voorzichtig aan begonnen. Morgen weer naar m’n baas (die ontzettend met me te doen heeft). Ik geef m’n man nog een knuffel en prijs me gelukkig met m’n beide prachtige zoons! Groot kerstdiner, veel wijn, haardvuur, Disneyfilms, oliebollen, vuurwerk en op naar 2019!

  En dat wens ik jullie allemaal ook!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct