Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger of niet?

 • Auteur
  Berichten

 • Merielientje
  Bijdrager
  #10043394

  Hallo allemaal!

  Ik ben hier nieuw, dus ik hoop dat ik het allemaal goed doe.

  In februari ben ik gestopt met de pil. Ik ben toen 6 maanden niet ongesteld geweest. Ik ben toen naar de huisarts gestapt en die heeft mij doorverwezen naar de gynaecologie.

  Nou daar een inwendige onderzoek gehad en het bleek dat ik cystes had, ze dacht aan pcos. Ik was dus minder vruchtbaar en het zou wat moeilijker zijn om kinderen te krijgen. Ik heb toen de provera 10 daagse kuur gekregen, na de kuur ben ik ongeveer 10 dagen na het laatste pilletje gaan menstrueren. Dit was dus in september. We zitten nu in december en sinds die tijd ben ik weer niet meer gaan menstrueren. Het afgelopen weekend had ik last van menstruatiepijn, pijn bij de eierstokken, rugpijn en last van mijn benen. De laatste tijd ben ik ook wat vergeetachtig maar voor de rest heb ik helemaal nergens last van. Ik dacht dat ik misschien in mijn vruchtbare periode zat en deed een ovulatietest. En die was erg duidelijk positief. Ik las op internet dat zo een ovulatietest ook positief kan zijn wanneer je zwanger bent. Dus ik dacht ik probeer het voor de lol want ja ik was inmiddels alweer 3 maanden niet meer ongesteld geweest. Maar tot mijn grote verbazing was die ook positief en wel heel erg duidelijk. Ik heb er inmiddels in 2 dagen al 4 uitgeprobeerd, eentje ochtend en eentje avond. Ook eentje van clearblue en daar stond op 2-3 weken zwanger! Ik heb mijn huisarts gebeld en heb morgen een afspraak maar ik kan natuurlijk niet wachten en wilde aan jullie vragen of dit echt mogelijk is.

  Ben ik echt zwanger? Kan ik zwanger raken zonder dat ik menstrueer? En mocht ik zwanger zijn hoe moeten we dan weten hoeveel weken ik ben, ik kan het maar niet berekenen omdat ik niet ben gaan menstueren😂

  Sorry voor mijn zoo lange verhaal maar ik kon er even niet meer mee wachten. Ik doe nu elke dag een zwangerschapstest om er zeker van te zijn maar heb voor de rest ook helemaal geen zwangerschaps verschijnselen. Op die pijn in mijn buik, rug en benen na..

  Dank je wel voor het lezen van mij ozoo lang verhaal.

  Groetjes Merielientje


  Lovethesun
  Bijdrager
  #10043402 Quote

  Nou als de testen het aangeven allemaal zou het wel kloppen he hihi Gefeliciteerd!! 

  Als je straks je 1ste echo hebt gehad kunnen ze al een beetje inschatten hoe ver je ben en bij de termijn echo heel goed

  Wel een mooi verhaal hoor heel Leuk!


  Merielientje
  Bijdrager
  #10043410 Quote

  Happyel, dankjewel! Ik ben er nog steeds onzeker over maar met de eerste echo hoop ik op meer zekerheid! Dankje voor je berichtje!


  Girafje135
  Bijdrager
  #10043427 Quote

  je verhaal lijkt erg op dat van een vriendin en die heeft nu een kleine meid rondkruipen.

  Dus ik denk dat je na de testen dat ik je stiekem alvast mag feliciteren met een zwangerschap.

  Bij de 1e echo is al duidelijk hoe ver je bent, denk dat je wanneer je bij de huisarts geweest bent en het is echt zo je gelijk afspraak moet maken bij verloskundige.

   

   


  Merielientje
  Bijdrager
  #10043429 Quote

  Ooh superleuk ook voor je vriendin!

   

  Dankjewel! 


  Dgam
  Bijdrager
  #10043501 Quote

  Merielientje,

   

  dat kan zeker! Daar ben ik momenteel het bewijs van. Op 26 september diagnose Pcos gehad na uitblijvende menstruatie van een aantal maanden. Ik kreeg ook een 10 daagse hormoon kuur eind oktober. Iets in mij zei dat ik een test moet doen voordat ik met de kuur ging starten. Hartstikke zwanger! Zonder enige bloeding. 

  Wel had ik kwalen zoals hele erge pijnlijke borsten, vermoeidheid, zin in raar eten. Maar als je denkt dat je niet zomaar zwanger kan raken leg je die link toch niet meer. Wel dus. 3 echo’s gehad en het hartje sl gehoord. Het is dus zeer zeker mogelijk. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Merielientje
  Bijdrager
  #10044239 Quote

  Hoi dgam,

  Wat een super leuke nieuws! Ik ben vandaag naar de huisarts geweest. Ze denkt wel dat het een zwangerschap kan zijn en heeft me doorverwezen naar het ziekenhuis. Ik heb nu voor morgen middag al een afspraak bij de verloskundige, die gaat inwendig kijken bij me.

  Ik heb namelijk op internet gelezen dat als je een cyste hebt, die ook de hormoon hcg kan aanmaken. Waardoor die testjes positief zijn. Ik vind het allemaal best eng en ben super nerveus! Hopen morgen op meer duidelijkheid..

  Maar ik ben in september gaan menstueren en daarna niet meer? Ik vraag me dan eigenlijk af of ik een eisprong heb gehad 🙄

  Ach ik wacht het morgen af..


  lies84
  Bijdrager
  #10044254 Quote

  Positieve test is zwanger!!

  Gefeliciteerd meid!


  Merielientje
  Bijdrager
  #10044569 Quote

  Hallo allemaal,

   

  Ik ben vandaag dus naar de verloskundige geweest en heb een inwendige echo gehad. Ik ben idd zwanger! Alleen is het nog wel erg klein. 7,8mm en ze denkt dat het nu een maandje is..

   

  over twee weekjes mag ik terug dan kan ze het beter zien. Supers spannend allemaal en ik hoop dat alles goed verloopt!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct