Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger ondanks niet “loslaten”?!

 • Auteur
  Berichten

 • WilKindje
  Bijdrager
  #10212247

  Hey dames,

  wij proberen uiteraard net als iedereen om zwanger te worden. Het is nog niet erg goed gelukt, 1 vroege miskraam en nu 9 maanden aan het proberen verder.. hoor ik dus van iedereen laat het los, je bent er teveel mee bezig, je moet er niet zoveel over na denken.. bla bla.. ik zou daarom ook graag eens horen of er mensen zwanger zijn geworden ondanks dat ze het niet los lieten. Wat me logisch lijkt als je het graag wilt, maar zijn er dames die er veel mee bezig waren en toch zwanger werden? 

  X WilKindje


  BenB
  Bijdrager
  #10212253 Quote

  Ik had dat bij deze zwangerschap. Ovulatietesten, afscheiding bijhouden, symptomen, teleurstellingen. Alles kwam voorbij. Tot ik, net als bij mijn vorige zwangerschap, onverklaarbaar moe was. Toen wist ik genoeg. De eerste keer was het in de 2e ronde raak en nu de 5e. Ik mag dus eigenlijk niet klagen, maar ben wel benieuwd of het eerder raak was geweest als ik het nu net zo goed los had kunnen laten als bij de eerste zwangerschap.


  SanneStar
  Bijdrager
  #10212254 Quote

  Zelf ben ik nog niet zwanger maar heb nog niet heel lang geleden gehoord dat m’n schoonzusje zwanger is sinds maart.. begreep dat ze het echt niet los heeft gelaten van me broer en dat ze elke maand ook testen deed.. ze zijn Januari 2018 gestart en dus pas maart 2019 zwanger.. nu verwachten ze een kerst kindje (uitgerekend rond 23dec).

  tuurlijk hoor je van veel mensen laat het los want dan zal je zien dat het opeens pats boem raak is.. maar of dat echt zo is?? Hoeveel invloed stress heeft op de zwangerschap weet denk ik niemand echt te vertellen..

  wel weet ik dat je moet blijven genieten.. dat je er geen “moetje” van moet maken.. ontspan samen, heb t leuk en geniet ook van de weg er naar toe.. en als je dan weer ongesteld word i.p.v. een positieve test probeer daar ook niet over te stressen (ik weet het, makkelijker gezegd dan gedaan) probeer dan juist te denken helaas maar er is een nieuwe ronde gestart dus weer nieuwe kansen.


  Minty
  Bijdrager
  #10212259 Quote

  Hey! 

  Haha lastige vraag wel hoor. 

  Om te beginnen is het zooo herkenbaar (denk voor bijna iedereen hier) dat iedereen om je heen dat roept en begrijpelijk soms mega vervelend. Ik betrap mezelf er nu ineens ook vaak op 🙈 

  zelf waren we zwanger in cyclus 4 of 5 en was ik er tot die tijd echt veel mee bezig, app heel strak bijhouden, ovulatietesten, elke maand wel n zw.test 🤷🏼‍♀️ en toen dacht ik in cyclus 4 dat het raak was, maar negatieve test. Ik had n mega opgezwollen maag en veel last van mijn darmen en ook gekke steekjes en maar 3 druppels bloed vlak voor verwachte menstruatie.. erna ben ik niet meer ongesteld geworden ook. Ik heb altijd gedacht dat ik dus nog zoveel bezig was met cyclus 4 dat ik cyclus 5 zonder ermee bezig te zijn zwanger ben geworden, maar elke keer als ik dit typ vraag ik me af of ik niet toch al in de 4e zwanger was. Toen ik voor het eerst weer testte bij mijn uitgebleven menstruatie 28dagen later was ie KNAL.. en ik ben ook al een keer een week vooruit gezet en bij de 20w echo was ze ook groot.. 

  dus geen speld op vast te pinnen.

  Maar om te antwoorden op je vraag, ik denk dat je PRIMA zwanger kunt worden als je er wel écht druk mee bezig bent, maar het zal wel helpen om te ontspannen en de druk te verlagen denk ik. 

  succes!


  SanneStar
  Bijdrager
  #10212261 Quote

  Hey Minty 

  even vraagje aan jou hoor, op welke manier had jij last van je darmen?? Ik zit nu een week voor mijn NOD en rommelende darmen.. pff word er gek van.. vannochtend ook weer.. net wakker en enorm rommelen.. en na 5 minuten had ik het gevoel dat ik echt moest rennen naar de wc (ook gedaan).. ging zitten en zonder enige kracht te zetten waren me darmen meteen leeg.. (sorry voor de wat vieze praat) maar het rommelt nog steeds.. durf niet eens normaal een poeppie te laten, hahaha 😛

  had jij juist dat je niet naar de wc kon of juist dat je hele dunne ontlasting had? 


  Minty
  Bijdrager
  #10212294 Quote

  Ik had een hele bolle buik, opgeblazen maag en inderdaad rommelende darmen. Ik had juist het tegenovergestelde, obstipatie. Maar daar heb ik wel al jaren last van. 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Nicolle B
  Bijdrager
  #10212305 Quote

  Heyy

  Ik ken het hoor iedereen zei ook tegen mij niet teveel mee bezig zijn maar je staat er mee op en gaat er mee naar bed en je bent liever  gisteren zwanger  dan vandaag omdat je het zo graag wilt.

  Ik ben naar ronde 4 ovulatie testen gaan gebruiken en kreeg juist meer rust omdat ik mijn cyclus niet kende en die ronde was het ook gelijk raak. En nu een gezonde  zoon van 9 maanden.

  We zijn nu bezigol voor de 2e de 1e ronde en we hadden voorgenomen om eigenlijk het op zn beloop te laten en het maar te zien wanneer het kwam.

  Nou ik kan dat echt niet hoor. Heb stiekem al 2 ovulatie  testen gedaan.

  🙈🙈🙈

   naar mijn zwangerschap   hoopte ik mijn cyclus te leren kennen maar 9 maanden verder heb ik nog steeds een onregelmatige  cyclus die loopt van 32 dagen tot 50 dagen. 

  Erg vervelend helaas maar door die testen weet ik toch dat er een ei sprong is en wanneer. 

  Niet gek hoor dat je er mee bezig bent het is makkelijker gezegd dan gedaan om er niet mee bezig  te zijn. 

  Succes en hopelijk lukt  het je snel deze droom waar te maken😊


  SanneStar
  Bijdrager
  #10212312 Quote

  Hmm.. we gaan t afwachten in ieder geval bedankt voor je antwoord minty

  #10212339 Quote

  Ik denk dat het loslaten zo’n advies is waar je niet echt verder mee kunt. Je wil iets heel graag, en jij bent toch degene die wel (of hopelijk niet) elke maand met die menstruatie wordt geconfronteerd.

  Ik mag niet klagen, want ben nu 33 weken zwanger en dit was in de derde ronde raak – dus echt geluk gehad wel. Maar tóch herken ik je gevoel wel van ermee bezig zijn. De twee rondes voor het raak was was ik er ook gewoon veel mee bezig. Kijken of ik m’n vruchtbare dagen kon vinden, of we het wel op het juiste moment deden, en natuurlijk het wachten op de menstruatie. En ook wel de teleurstelling als deze toch kwam. Ik denk dus dat het 100% loslaten niet mogelijk is als vrouw. Wel is het denk ik belangrijk dat je het niet je hele leven laat beheersen. Probeer het echt oprecht leuk te houden met je vriend/man, de seks leuk te houden, en blijf ook gewoon vrienden zien en een wijntje of biertje drinken als je dat lekker vindt. 

  Om dus antwoord te geven op je vraag: ja ik was er ook redelijk veel mee bezig, en ben nu wel zwanger. Wel was ik al ruim een halfjaar van m’n spiraaltje af voor we het echt gingen proberen (dus mijn lichaam was al ‘afgekickt’ mocht dat nodig zijn). 

  Succes! Ik hoop dat je snel zwanger bent!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct