Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger Op Latere Leeftijd 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10545450

  Hoi, ik ben 47 en weet sinds vandaag dat ik zwanger ben. Het is echt een verrassing en ik merk dat ik niet zo goed weet wat ik moet voelen.Ik heb een zoon van bijna 10, een LAT relatie, een leuke baan….. Dit gaat nogal een impact hebben op mijn leven en daar heb ik de risico’s nog niet in meegenomen. Vind het echt knetterspannend.

  Wat zouden jullie doen?


  MrsM
  Bijdrager
  #10545483 Quote

  Hi! 
  Wat een lastige situatie he. 
  Ben je erachter gekomen via een zwangerschapstest?
  Je zou via je huisarts een verwijzing naar een gyneacoloog kunnen vragen, zodat je via een echo kunt zien hoe ver je bent en of alles er gezond uitziet?
  Hier ook een spontane en onverwachte zwangerschap (zelf bijna 42, manlief bijna 44 en zoonlief bijna 4 jaar). 
  We zijn er ook nog niet helemaal uit…nu 9 weken zwanger en we gaan met 11 weken de NIPTbloedtest doen en met 13 weken de controle echo. Daarmee kan je al veel qua aandoeningen controleren. 
  Daarnaast is het de vraag, hoe zie je je leven de komende 20 jaar voor je? Weet je partner het al? Ben je zelf verder gezond?
  Veel sterkte iniedergeval!


  MrsM
  Bijdrager
  #10545484 Quote

  Er zijn ook 2 onafhankelijke stichtingen met wie je een gesprek aan kunt vragen, Fiom en Siriz. 

   

  #10545520 Quote

  Ik zou idd op een latere leeftijd wel de testen laten doen die ik nu niet heb laten doen. Gewoon omdat het risico groter is. Maar ik zou het wel als een geschenk zien. Ik ben 32 en heb er straks 3 kindjes onder de 5 dus als ik op latere leeftijd nog een x zwanger zou raken zou ik dat super vet vinden ook al zou die dan ook niet gepland zijn

  #10545727 Quote

  Wat een lieve reacties, dankjewel. Mijn partner weet het nog niet. Wel vandaag gedeeld met mijn beste vriendin. Ik maak me zorgen om mijn gezondheid, de risico’s, de reacties van anderen….. hoe verantwoord is het? 


  Kippetje
  Bijdrager
  #10545823 Quote

  Ten eerste: Gefeliciteerd! Ten tweede: als buitenstaander kan ik je niet vertellen wat je wel/niet moet doen. Ik ken jullie situatie niet.

  Ik ben bijna 44 en 37w zwanger van onze 4e. We hebben twee zoons van 22 en 19 die al op zichzelf wonen en een dochter van 17 die nog thuis woont. Deze zwangerschap is zeker gepland/gewenst, alleen duurde het wat langer deze keer.
  Ik heb heel lang getwijfeld, waar mijn leeftijd zeker een grote rol in meespeelde. Toen ik eenmaal zwanger was sloeg de twijfel om in angst, wat hadden we gedaan, tarten we het lot nu niet? Goed gesprek gehad met de verloskundige hierover en echt wel gerust gesteld op een aantal vlakken.

  Is het anders? Zeker wel! Je staat heel anders in het leven, weet wat er fout kan gaan. En ja, lichamelijk valt het me soms best wel zwaar, zeker nu op het einde. Maar dit is maar tijdelijk, straks is er weer een nieuw mensje waar we de komende 21 jaar voor moeten zorgen, maar ik vertrouw erop dat alles goed komt, stapje voor stapje, fase voor fase. We groeien er weer in, net zoals bij onze eerste, toen alles nog nieuw(er) was, alleen hebben we nu veel meer ervaring en staan we zelfverzekerder in het leven.

  Ik weet dat voor alle beren op je weg een oplossing is, ook al zie je ze nu even niet.
  Er is veel veranderd in die 10 jaar. Meer onderzoeken, meer testen. Wij hebben bewust gekozen voor deze zwangerschap, dus wij hebben besloten om geen extra testen te laten doen, ze is welkom zoals ze is.

  Laat je informeren, zoek vooral niet op internet, praat erover met je arts of verloskundige en met je partner. Laat het even op je inwerken, neem geen overhaaste beslissingen en zorg dat je een keus maakt die bij jou past, zodat je geen spijt krijgt.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10546353 Quote

  Dit is een mirakel!
  Geniet er van!
  Duizenden mensen kunnen geen kinderen krijgen!
  Je kunt het

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct