Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger Overgewicht

 • Auteur
  Berichten
 • #10501021

  Hoi hoi! Ik ben nieuw hier! 🙂 

   

  Sinds augustus ben ik gestopt met de pil en mijn cyclus en meteen weer goed op gang (gelukkig). Nu heb ik best wat overgewicht voor mijn lengte (BMI 31). Iemand hier ervaring mee? Duurde het langer om zwanger te worden? 

   Ik ben namelijk best wel onzeker en bang dat het niet gaat lukken door mijn gewicht. (1.58 / 79kg ). 

  Iemand ervaring? 

   

   


  Esssb
  Bijdrager
  #10501032 Quote

  Hoi!
  Bij mij heeft het nogal wat voeten in de aarde gehad. Ik menstrueerde niet of nauwelijks. Mijn bmi en gewicht was dan ook wel hoger dan die van jou. We hebben wel de stap gezet om naar het ziekenhuis te gaan destijds, echter wilde ze ons niet verder helpen, de streep van BMI was 35. Na vele pogingen om weer af te vallen met extra hulp heb ik een maagverkleining gekregen. Waarna we alsnog hulp nodig waren, maar wel gekregen van het ziekenhuis, omdat het alsnog zelf niet lukte en mijn cyclus wel elke keer komt maar onregelmatig.

  Het zegt werkelijk niks.. ik ken ook genoeg mensen met een hoge bmi waarbij t zo makkelijk gaat. Het kan alleen wel invloed hebben.


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10501041 Quote

  Ik was 90 kg bij 1.71 en was direct zwanger toen we het gingen proberen. Gewicht kan een belemmering zijn maar dat hoeft dus niet. Ik zou gewoon proberen gezond te eten en goed te bewegen en te kijken hoe het loopt!

  #10501047 Quote

  Ik was ongeveer 98 kilo en 172 cm, bij beide zwangerschappen. Ik had een regelmatige cyclus. Bij de eerste duurde het 10 maanden, bij de tweede 1 maand. De eerste zwangerschap was er eentje uit het boekje, niets geen klachten, en maar 6 kilo aangekomen in totaal. De tweede zwangerschap was er eentje met veel klachten, en 14 kilo aangekomen. Twee hele verschillende zwangerschappen.
  Het zegt dus helemaal niets.


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10501071 Quote

  Ik woog ook veel te zwaar. Was al bezig met afvallen bij een diëtist. Direct eerste poging zwanger. Heerlijke zwangerschap. En uiteindelijk 13 kilo aangekomen dus dat was ook keurig ☺️

  (Laten we het er op houden dat mijn BMI nog hoger is dan die van jou)


  BabyKoot
  Bijdrager
  #10501073 Quote

  Ronde 1, ronde 1 en nu ronde 2. Mijn BMI was ooit vergelijkbaar en is er in de afgelopen jaren nog wat op achteruit gegaan. 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Mandaa
  Bijdrager
  #10501087 Quote

  1ste na 1,5 jaar. 2de na 5 maanden

  #10501138 Quote

  Ik denk dat het wel goed komt, het is hoe dan ook een spannende tijd 😊

  Zelf heb ik ook overgewicht en beide keren direct zwanger geworden. 

  #10501142 Quote

  Ik heb ook een veel te hoog bmi, veel hoger dan die van jou.
  Bij de 1e door de pil heen zwanger geraakt. Toen wij een 2e kindje wilde heb ik 3 miskramen gekregen wel allemaal in de 1e ronde raak. Na de 3 miskramen weer gelijk de 1e ronde zwanger en nu nog een heerlijk kindje erbij. Te zwaar zijn heeft dus niet altijd als gevolg dat zwanger worden niet lukt. Ik hoop voor jou dat je snel een positieve test in handen hebt, succes!🍀

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct