Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger Proberen Te Worden Op Latere Leeftijd

 • Auteur
  Berichten

 • Mereltje
  Bijdrager
  #10541351

  Hallo dames,

  Zijn er hier meer vrouwen die proberen op latere leeftijd zwanger te worden? ‘Later’ heeft natuurlijk voor iedereen een andere betekenis. Voor mij is dat 40, bijna 41. Tja, een slimme meid begint op tijd zeggen ze wel, helaas is dat er door omstandigheden en het leven niet van gekomen. Dingen lopen nu eenmaal zoals ze lopen, dat kan ik helaas niet terug draaien. 

  Nu zijn we alweer zeven maanden aan het proberen om zwanger te worden en helaas dus nog niet succesvol. We maken gebruik van ovulatietesten om mijn vruchtbare periode nauwkeuriger te bepalen. We zijn allebei gezond en hebben een normaal gewicht. Mijn menstruaties zijn nog keurig regelmatig. Omdat ik las dat je na je 35ste al eerder doorverwezen kunt worden naar een specialist op het gebied van vruchtbaarheid heb ik dit aan mijn gynaecologe gevraagd. Zij heeft mij onderzocht en constateerde een normale baarmoeder en normale eierstokken met normale activiteit van de eitjes. Het advies is om het nog een jaar te proberen en terug te komen als het tegen die tijd nog niet gelukt is. 

  Dit is natuurlijk positief, maar ik word er wel zenuwachtig van. De tijd begint wel te dringen voor mijn gevoel. Aangezien mijn omgeving niet op de hoogte is van het feit dat wij momenteel proberen om zwanger te worden (en ik dit ook zo wil houden) kan ik er naast mijn vriend dus met niemand over praten. Vandaar dat ik hier op het forum vrouwen zoek die in een soortgelijke positie zitten. Hoe oud zijn jullie en hoe lang zijn jullie al aan het proberen? En voor de gelukkige (oudere) vrouwen; hoe lang heeft het bij jullie geduurd?

  Groetjes


  Lis-
  Bijdrager
  #10541358 Quote

  Hoi!

  wij zijn toevallig ook 7 maanden bezig en ben laatst naar huisarts geweest om te praten. Ik ben 33 jaar. Ze geeft ons nog 3 maand voordat we verwijzing krijgen en das wel fijn maar in de hoop dat t niet hoeft. Voor mijn gevoel begint tijd wel tikken en nu weet ik waar ik aan toe ben.   

  is jouw man ook onderzocht? Ik vind wel vreemd dat je nog jaar moet afwachten terwijl miss ander gynaecoloog anders adviseert? 

   


  Mootje
  Bijdrager
  #10541360 Quote

  Hoi, ik ben zo’n “oudere” vrouw bij wie het inmiddels gelukt is. Vorig jaar op mijn 42ste bevallen van een gezonde zoon. Los van de gebruikelijke zwangerschapskwalen, heb ik ook een goede zwangerschap gehad. Wij zijn door omstandigheden pas laat met een medisch traject gestart, nadat wij het zelf jaren geprobeerd hebben. Vandaar ook dat wij wel snel een verwijzing hebben gekregen, al vind ik het wel lang dat jullie nu nog een jaar zelf moeten proberen. Ik ben zwanger geworden bij mijn 9e IUI behandeling, dit heeft bijna 3 jaar geduurd. Hopelijk is het snel raak voor jullie, heel veel succes! 🍀


  Mereltje
  Bijdrager
  #10541364 Quote

  Dank jullie wel voor jullie reacties.

  Ja, gezien mijn leeftijd vind ik dat ze ons het nog best lang zelf laat proberen. Ze heeft overlegd met de fertiliteitsarts en die adviseerde dit. Waarschijnlijk omdat de resultaten van het onderzoek van de gyn. normaal waren? Ik weet het niet…

  Mijn vriend zal ook pas onderzocht worden nadat we het een jaar aan het proberen zijn. 

  Fijn te lezen Mootje dat jij op je 42ste bevallen bent van een gezonde zoon! 


  Lewis
  Bijdrager
  #10541366 Quote

  Wij zijn destijds ook met een kluitje in het riet gestuurd nadat bij mij niks gevonden was. We hebben over de eerste 4 jaar gedaan en dat had zo 2 jaar korter kunnen zijn als ze eerder naar mijn man gekeken hadden. Het probleem zat overduidelijk bij hem. Ik ben op mijn 37ste bevallen. En zwanger worden van nr 2 moest dus weer in het ziekenhuis, wat na 3 rondes raak was. Ik word overmorgen 39 en ga komende week bevallen van nr 2. 


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10541367 Quote

  Wow, ik zou eerlijk gezegd een second opinion aanvragen. Vind het behoorlijk “lui” advies. Zeker omdat jij nu alleen bent onderzocht en je partner niet. Voor hetzelfde geld is er bij hem wel een oorzaak voor verminderde vruchtbaarheid en dan ben je door deze gyneacoloog dus een kostbaar jaar kwijt. 

  Ik bedoel het niet vervelend, maar op deze leeftijd is een jaar wel echt lang… Echt hoor, vraag een second opinion aan en sowieso onderzoek bij je partner. 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  MilouP
  Bijdrager
  #10541374 Quote

  Ik zou op zn minst alvast semenonderzoek laten doen, zonder eerst een jaar te wachten. Dat kan vaak ook via de huisarts.. Zonde als je een jaar probeert en dat niet goed blijkt te zijn..


  Lindaa
  Bijdrager
  #10541381 Quote

  Hoi,

  Ik ben 42 en ik had het geluk om na 4 maanden zwanger te worden. Helaas is dat een miskraam gewoon. Na 3 maanden alweer zwanger, nu inmiddels 7+3. Wat mij, denk ik, geholpen heeft om niet meer te kijken wanneer mijn vruchtbare dagen zijn. Deed ik steeds en dan ook die week iedere dag klussen, soms 2 x per dag. En toen gebeurde er niks. Ik stop met te kijken wanneer mijn vruchtbare dagen zijn, en boem zwanger. Ik hoop dat je snel zwanger mag worden en misschien een tip. Je kan ook bij sommige verloskundigen terecht als je moeilijk zwanger wordt, deze kunnen dan tips geven en misschien sneller doorverwijzen. Tenminste bij mijn VK is dat mogelijk.


  LennyvO
  Bijdrager
  #10541416 Quote

  Wij wilden twee jaar geleden toen ik 37 was proberen voor een tweede. Het duurde precies een jaar voordat ik zwanger werd. Het duurt soms ook gewoon lang. Maar wij wisten natuurlijk dat het wel zou lukken. Dus ik zou wel even een second opinion vragen voor je partner zodat je gewoon rustig kan blijven proberen als alles oké is.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct