Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger raken – HELP

 • Auteur
  Berichten
 • #10252785

  Hallo lieve mensen,

  Ik ben hier nieuw en wil eigenlijk mijn verhaal kwijt, hopelijk nemen jullie de moeite om het te lezen.

  Sinds oktober 2018 ben ik gestopt met de pil, omdat dat mij heel veel stemmingswisselingen heeft gegeven. Uiteindelijk letten ik en mijn partner erop dat we tijdens de vruchtbare dagen ‘niks’ deden, omdat we er nog niet aan toe waren.. Tot september 2019.. Wij hadden zoiets van we gaan er  voor…

  In mei 2019 en juli 2019 heb ik ook soms tussentijds bloedverlies gehad, echter zei de huisarts dat dat normaal zou zijn…

  Nou wij hebben dus in september gewerkt (1ste ronde) met ovulatietesten en we hebben het tijdens de vruchtbare dagen ‘gedaan’. De week dat ik ongesteld zou gaan worden, zeg maar de 4e week, de 3e week had ik last van roze bloedverlies bij het afvegen en elke keer een beetje. Ik dacht bij mijzelf na wat research dat het om een innesteling ging, maar uiteindelijk werd ik ongesteld. Ook voor alle zekerheid een zwangerschaptest gedaan, maar negatief.

  Nu is het volgende… ik zou dus nu rond de 14e dag ovulatiesprong hebben (2e ronde) en daarvoor had ik ook last van slijm enzo, maar ik heb weer bloedverlies. De zondag had ik veel bloedverlies en maandag ook weer… Dus eigenlijk hetzelfde wat ik in mei en juli afgelopen keren heb meegemaakt… ik word er zo moe van, ik lig er echt wakker van… Ik heb namelijk ook ijzertekort en elke keer word ik door het bloedverlies onwijs vermoeid. Dit heb ik bij de huisarts weer neergelegd, echter vindt zij het dus normaal. Ik heb gevraagd of ik doorverwezen mag worden naar een gynaecoloog, echter geeft zij aan dat er eerst een uitstrijkje gedaan moet worden, dus eigenlijk bij mijn baarmoederwand cellen door het laboratorium moet gecheckt worden etc.

  Ik moet zeggen dat ik het de afgelopen perioden onwijs druk heb gehad en dat ik misschien bang ben dat de onregelmatigheid daardoor komt. Ik menstrueer namelijk sinds dat ik met de pil ben gestopt, om de 28 dagen en rond de 14e dag heb ik mijn eisprong. Dus mijn cyclus is regelmatig..

  En we zijn nog in het begin (pas 2 rondes), I know, echter kan ik nu niet meer checken wanneer mijn vruchtbare dagen zijn, ik weet namelijk nu niet om wat voor bloeding het gaat.

  Heeft iemand dit eerder meegemaakt? Ik heb aan de arts gevraagd om een doorverwijzing, echter vindt zij dit niet nodig? Moet ik mij zorgen maken, of moet ik het op laten afkomen en rustig aandoen?

  Dit is toch zo frustrerend… Hopelijk hebben jullie tips!

  #10252788 Quote

  Het belangrijkste is dat je eerst een uitstrijkje laat doen bij de huisarts, zoals je zelf al schrijft. Stress heeft wel invloed op de lengte van je cyclus maar ik denk niet op tussentijds bloedverlies.

  #10252792 Quote

  Heeft iemand ervaring met een uitstrijkje laten doen?


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10252802 Quote

  Zeker een uitstrijkje laten maken ! Dat is echt wel belangrijk als je tussendoor bloedverlies hebt. Is niet pijnlijk en zo gedaan. 


  Fleurol
  Bijdrager
  #10252829 Quote

  Doe dat uitstrijkje nou maar eerst. Kan geen kwaad en stelt geen ruk voor. Ik heb het ook 4 jaar lang elke 3 maanden moeten doen ivm tussentijds bloedverlies en heel wat andere klachten. Ik wil je niet bang maken maar dat kwam bij mij door baarmoederhalskanker. Dan kan je maar beter even een keer dat uitstrijkje doen. Verwijzing naar gynaecoloog krijg je toch pas over een jaar als het om zwanger raken gaat

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct