Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger Raken Na Ptss

 • Auteur
  Berichten

 • Nail89
  Bijdrager
  #10196624

  Hoi Lotgenoot? 

  Ik ben in 2016 bevallen en dit was erg traumatisch. In 2018 is er een posttraumatisch stresssyndroom bij mij geconstateerd en heb hiervoor EMDR gehad en cognitieve gedragstraining. Ik kan zeggen dat ik “genezen” ben en kijk uit na een 2e zwangerschap. We willen graag na onze grote reis in september gaan voor een tweede. Toch blijf het spannend. Zijn er moeder die dit ook mee hebben gemaakt? Hoe gingen jullie er mee om? Hebben jullie nog tips? 

  Groetjes! 

  #10196626 Quote

  Ik heb er zelf geen ervaring mee maar mijn zus wel. Zij heeft door middel van een bevallingsplan en duidelijke afspraken met de vk een hele goede volgende bevalling gehad.

  Sterkte ermee!


  Nail89
  Bijdrager
  #10196632 Quote

  Nou dat is nog een ding, ik had een bevalplan maar daarvan is niks zo gelopen doordat er enorme nood was. Dus ben ik bang dat als ik dit weer schrijf en het gaat weer anders, ik weer enorm teleurgesteld zal zijn.. 


  FJS
  Bijdrager
  #10197588 Quote

  Hoi, ik ben ook in 2016 bevallen, veel te vroeg. Dit heb ik als traumatisch ervaren en ben daarvoor in behandeling geweest met oa EMDR. Zelf noem ik het geen PTSS, maar dat was geloof ik wel de diagnose. Nu ben ik pril zwanger van ons tweede kindje. 

  Vind het ook weer erg spannend, maar tot nu toe lukt het goed om te relativeren. Eerst hopen dat alles goed mag gaan de eerste maanden, dan 20 weken etc. Vrees dat later in de zwangerschap angst wel meer terug zal komen, maar hoop op goede ondersteuning vanuit VK. Ga in elk geval op tijd aan de bel trekken, mocht het nodig zijn.

  geen idee of je hier iets aan hebt..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct