Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger Van Een Tweeling Help

 • Auteur
  Berichten
 • #10208981

  Goedenavond, 

  ik ben in bezit van een professionele apparaat waar je het hartje kan horen. 

  Twee dagen ben ik opzoek gegaan naar het hartje van mijn baby (ik ben bijna 8 weken zwanger) 

  na tijdje zoeken hoorden ik 1 hartje! 

  Morgen moet ik naar de vk en dacht laat ik nog even luisteren. 

  Aan de rechterkant waar ik al eerder het hartje hoorden, hoorden ik het hartje weer. 

  Het geluid was zachter en minder hoorbaar dan de vorige keer. Om te checken dat ik zeker het hartje hoorden ging ik met het apparaat even naar de andere kant.. en Whaaat! Ik hoorden aan de linker kant luid en duidelijk nog een hartje…! 

  Is dit mogelijk als je een tweeling krijgt dat beide hartjes (baby’s)zo ver van elkaar af liggen?! Of is het baby’tje naar de andere kant verschoven en hoorde ik het daarom zo zachtjes aan de rechter kant?! 

  Ben nu wel heel benieuwd, wie kan mijn helpen? 

  #10208982 Quote

  Sorry, twee dagen geleden ben ik voor het eerst het hartje gaan luisteren en heb ik een hartje gehoord. 

  Het is niet dat ik twee dagen lang erover heb gedaan om het hartje te vinden. 

  #10208986 Quote

  Ik heb van de vk altijd begrepen dat een hartje horen met een dopler pas vanaf 14 weken mogelijk is… 


  Lizzyluc
  Bijdrager
  #10208988 Quote

  Zou zeker niet zelf gaan dokteren. Ook is het nog erg vroeg en straks kun je het niet vinden of hoor je voor jezelf iets geks en ben je totaal in paniek terwijl er niks aan de hand is. Persoonlijk dus echt geen fan van die thuis apparaten maar volledig eigen keus uiteraard! Succes morgen!

  #10208990 Quote

  Volgens mij kun je dat nog helemaal niet zo vroeg zo goed horen. Als je dit voor 12 weken doet is het ook nog eens schadelijk. Bij een tweeling wordt er ook altijd een echo gemaakt om zeker te weten dat je een hartslag hebt gehoord van baby A en baby B. Zou toch gewoon even afwachten 


  jannekevs
  Bijdrager
  #10208993 Quote

  Heb je niet je eigen hartslag gehoord aan beide kanten? Ik hoor altijd links en rechts mijn eigen hartslag. Er lopen twee aders, waarvan 1 links en 1 rechts, langs de baarmoeder voor de bloedtoevoer. Daardoor kan je je hartslag horen kloppen. 

  Lees ook: Psychologie tweelingen: zo stimuleer je hun eigen 'ik'
  #10209001 Quote

  Het zou idd je eigen hartslag kunnen zijn. Maar zoals boven al aangegeven is, is het nog té vroeg voor de dopler. Ik heb zelf ook eentje van mijn vorige zwangerschap en ik hoor ook altijd 2 harten. Die van mezelf en van mijn baby. Van de baby is veel sneller dan me eigen. Zo houd ik dat altijd uit elkaar. En ik ben toch echt zwanger van maar 1 kindje!


  LadyJ
  Bijdrager
  #10209005 Quote

  Bij de laatste keer dat ik bij de verloskundige was liet ze idd horen en zien dat je op verschillende plekken de hartslag kan horen. Soms van je baby, soms van jezelf en soms een combinatie van jou en je baby. 

  Ik zou idd voorzichtig zijn met conclusies trekken en morgen de verloskundige afwachten. Ben wel heel benieuwd. Laat je het even weten na je bezoek😁


  RomyVM
  Bijdrager
  #10209029 Quote

  Het is met 8 weken écht nog veel te vroeg om dat te horen! Grote kans dat je je eigen hartslag gehoord hebt.

  Idd, wacht gewoon rustig af tot de echo.. lullig om te zeggen maar mischien is de echo helemaal niet goed en klopt er géén hartje! Terwijl jij denkt dat je er 2 gehoord hebt..

  Met 8 weken zwangerschap kun je echt nog niks anders doen dan wachten tot de echo. Laat het aan de professionals over!! Als je nu al zoveel zelf uit gaat dokteren, krijg je nog een hele lange zwangerschap! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct