Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger van vierde ondanks pil gebruik

 • Auteur
  Berichten

 • Marijke1984
  Bijdrager
  #10198476

  Hoi,

  Ik ben Marijke en moeder van drie. Een dochter van net 11jaar een zoon die overmorgen 8 word en een dochter van nu bijna 15 maanden. 

  Mijn oudste kwam door de pil heen. Mijn zoon kwam na lang traject met behulp van het medicijn Clomid. Mijn jongste heeft ook heel lang geduurt maar ik bleek zwanger op moment dat ik net een recept in handen had voor Clomid. 

  Ik heb sinds de geboorte van mijn zoon een zwaardere pil gehad en deze slikte ik na de borstvoedingsperiode van de jongste nu ook alweer 4 maanden. Maar iedere maand kwam mijn periode al voordat de strip geheel af was gelopen. Deze keer dacht ik ook weer twee dagen voor einde strip dat de menstruatie eraan kwam. Namelijk pijnlijke borsten en buikpijn zoals de andere maanden. Maar de menstruatie bleef uit! 

  Voorheen was ik altijd 3 dagen na stoppen in stopweek smorgens ongesteld. Maar ook nu niet voor einde strip maar ook nog niet na 4 dagen. Toch een test gedaan was negatief had ook niet anders verwacht. Dus wachten op toch nog een bloeding. Deze bleef uit en vanmorgen nogmaals een test want zaten er toch twee in verpakking. Deze was positief maar heel heel licht. Afspraak bij huisarts gemaakt ivm dat ik, 1 de pil geslikt had en 2 nu erg twijfel over of alles wel goed is dan.

  Huisarts bevestigde mijn zwangerschap. Ik heb een verwijzing voor ziekenhuis gehad en direct afspraak gemaakt maar moet nu afwachten tot 20 mei voordat ik dus weet of het wel goed is. Daarnaast heb ik ook geen foliumzuur enz geslikt bedacht ik me vanavond. Ook heb ik gewoon vanalles gegeten en gedronken omdat een vierde niet in de planning zat. We hadden 5 maanden gelden besloten dat het zo goed was. Morgen dus naar drogisterij daarvoor. Maar heb zoveel vragen en ben zo onzeker. Of alles wel goed is/gaat enz.

  Hebben meer mensen hier mee te maken gehad???

  Groet Marijke 


  Amberle
  Bijdrager
  #10198601 Quote

  Ik heb het zelf nooit meegemaakt, maar mijn medische achtergrond zegt me wel dat:

  1. De pil geen impact heeft op de gezondheid van je ongeboren kind

  2. Er veel vrouwen zijn die onverwacht zwanger zijn en dus op voorhnad geen foliumzuur hebben geslikt

  3. Je alles gegeten en gedronken hebt, idem als hierboven. Eten zal geen kwaad kunnen aangezien je niet ziek bent nu. Met eten moet je vooral opletten voor salmomella en listerine besmetting. ALcohol tja… het is allemaal nog zo pril… ik zou het loslaten en nu gewoon doen wat nodig is. 


  Marijke1984
  Bijdrager
  #10199480 Quote

  Hoi Amberle,

  Dank je voor je advies.

  Ik ben inmiddels wel aan de foliumzuur begonnen nou ja aan de magnesium Mama & Baby Multi tabletten van lucovitaal.

  Wat wel nieuw is voor mij is dat ik de hele dag door missleijk ben. Bij andere zwangerschappen was dat alleen bij opstaan of als het tijd werd om iets te eten. Nu ben ik gehele dag misselijk en lijkt soms wel iets erger te worden na eten of als ik al denk van ik moet iets eten. 

  Ben zeer benieuwd hoever ik eigenlijk ben en vind het dan ook erg lang duren voordat het 20 mei is.

  Omdat het zo ongepland is kreeg ik van de week ook het gevoel dat de vader mij de schuld gaf van deze zwangerschap hij was ineens afstandelijker. (We wonen niet samen hele bewuste keuze. Mijn oudste 2 kinderen komen van mijn exman. Jongste is van ons samen)
  Maar na vanavond met hem gesproken te hebben nadat hij had opgepast terwijl ik zwemtraining gaf. Kwam dat denk ik doordat het voor hem net zo verwarrend is en onverwachts was als voor mij. Hij gaf aan dat het voor hem nog onwerkelijk is maar dat was bij de eerste (voor hem dan) ook het geval. Pas na de eerste echo werd het werkelijk.

  Ik begin zelf nu ook wat meer te wennen aan het idee. Nu dadelijk de omgeving nog waar we nu al 5 maanden hard roepen niet samen voor nog een babay te gaan. Maar het lot heeft anders besloten.

  Ik ben hele dagen misselijk en heb het op de gekste momenten ineens heel koud. Dat had ik bij andere 3 niet. Ben voorzichtig blij maar vind het wel spannend.

  groet Marijke

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct