Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger Vegetarisch Kan Alleen Maar Aan Kip Denken

 • Auteur
  Berichten

 • Fleurol
  Bijdrager
  #10197730

  Ik heb sinds ik zwanger ben zin in vlees en dan met name gegrilde drumsticks. Ik kan aan niks anders denken. Het is echt vreselijk want ik eet geen vlees 🙈

  Hebben met vega zwangeren hier last van en hoe gaan jullie hier mee om?


  StephW
  Bijdrager
  #10197735 Quote

  Je zou jezelf een uitzondering kunnen toestaan (denk friends). Anders helpt weinig denk ik. Sommige dingen mogen nu eenmaal niet en daar kan je soms erg van balen haha

  #10197742 Quote

  Je hebt veel vegetarische kip van de vegetarische slager te koop. Onder andere bij de Albert Heijn. Maar drumsticks niet. 

  #10197771 Quote

  Meestal is zon craving ook teken van je lichaam dat het die voedingsstof nodig heeft. Ik zou er ook over nadenken dit tijdens zwangerschap toe te laten. Je kan ook nog proberen meer eiwitten binnen te krijgen. Kijken of het dan voorbij gaat.


  lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  #10197779 Quote

  Ik geef soms toe aan mijn cravings. Ook vega en zwanger en frikandelbroodjes en hamburgers zijn ineens de hemel op aarde. Heb dus een paar keer een cheeseburger gegeten van de McD en ook twee keer een frikandelbroodje… 


  W83
  Bijdrager
  #10197782 Quote

  Als je echt zin hebt, dan zegt je lichaam dat je bepaalde stoffen nodig hebt. Ik zou er aan toegeven, jouw lichaam heeft nu meer nodig dan normaal.

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Rak sha
  Bijdrager
  #10197786 Quote

  Ik vond gegrilde kip ook ineens heel lekker ruiken.. en ik begon te watertanden bij een BBQ.. Terwijl ik al 18 jaar geen vlees at. Ik heb er niet aan toe gegeven, wel iets meer eiwitrijke producten gegeten en goed opgelet dat mijn ijzergehalte goed bleef. 

  Ik snap dat je lichaam soms aangeeft iets extra’s nodig te hebben, maar volgens mij hoef je echt niet dan per se aan die specifieke craving toe te geven. Maar je moet vooral doen waar jij je goed bij voelt! 

  #10197797 Quote

  Haha ja dat is lastig… En herkenbaar. Ik ben veganist en kon alleen denken aan mc donalds 🤣

  #10197821 Quote

  Ik ben ook vegetariër en herken het een beetje. Ik had niet echt cravings maar vond kip wel lekker ruiken en dacht soms ook van hmmm vis. Maar die gedachtes verdwenen net zo snel als ze kwamen.

  Maar als je die gedachte houdt dan is ’t misschien een teken van je lichaam. 

  Misschien kun je van de vegetarische slager wat kip halen en met kruiden hetzelfde effect krijgen? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct