Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger Wel Geen Booster Prik Omikronvariant Corona

 • Auteur
  Berichten

 • Littlelamb
  Bijdrager
  #10513695

  De titel zegt het al. Ik ben momenteel 21 weken zwanger.

  Ben jij van plan om de booster te halen? En zijn er hier misschien deskundigen die meer informatie kunnen geven?


  Lapjesendraadjes
  Bijdrager
  #10513696 Quote

  Volgens mij adviseren de deskundigen alle zwangere vrouwen om de vaccinatie te halen.
  Ik heb met 12 en 18 weken de vaccinatie gehad (nergens last van gehad), ben inmiddels bevallen maar zou anders ook de booster tijdens mijn zwangerschap hebben gehaald. Ik wilde het risico niet lopen om op de ic te komen/aan de beademing te moeten/vroeggeboorte etc.


  w_p
  Bijdrager
  #10513698 Quote

  Zeker doen, zwanger op de IC is geen succes. 
  RIVM en vereniging verloskunde adviseren de prik ook. 
  mij heb hem al gehad, bij 13 weken, omdat ik in de zorg werk. Wel een fijner idee nu met alle onrust vind ik! En geen bijwerkingen gehad. 


  Han C
  Bijdrager
  #10513751 Quote

  Ben ook 21 weken en ga zeker de booster halen. Hier betrouwbare informatie hierover: https://www.nvog.nl/wp-content/uploads/2021/12/Standpunt-vaccinatie-COVID-19-en-zwangerschap-en-bevalling-17-december-2021.pdf


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10513774 Quote

  Ik ga de booster ook zeker halen. Nu 13 weken zwanger en moet nog ff wachten tot ik opgeroepen wordt, maar alle risico’s van covid tijdens de zwangerschap vermijd ik liever, ook als het met omikron misschien iets minder erg blijkt dan met delta (maar wie weet is het juist wel nog erger, dat duurt te lang om erachter te komen om het risico te nemen).


  LeonieS
  Bijdrager
  #10513801 Quote

  Ik ga de booster ook zeker halen. Heb alleen in januari ook al de 22 weken prik gepland, dus ik twijfel welke ik het beste eerst kan doen. Er moet namelijk 2 weken tussen beide zitten.

  Lees ook: Zwanger, en nu?

  Jetteke
  Bijdrager
  #10513808 Quote

  Ik zit met hetzelfde. De GGD raadde mij aan om de booster voorrang te geven, zo snel mogelijk in januari. En dan de 22 weken prik uit te stellen, deze mag je tot 36 weken namelijk krijgen. Dit ga ik ook op deze manier doen.


  JdeB
  Bijdrager
  #10513849 Quote

  Mij is ook geadviseerd (verloskundige) eerst de booster te halen en daarna pas de 22 weken prik. Er moet inderdaad minimaal 2 weken tussen zitten.

  #10515128 Quote

  Ik ben nu 39.1 en ik ga de booster nu niet meer halen. Ook ben ik “te kort” geleden gevaccineerd, want er moet 3 maanden tussen zitten. Ik wacht dus tot na de bevalling en dan kijk ik even wanneer ik me goed genoeg voel voor de booster.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct