Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger Werkloos Opzoek Naar Baan Na Bevalling

 • Auteur
  Berichten

 • LiekeIvaenSev
  Bijdrager
  #10476873

  Hallo allemaal..

  Ik zit met een dilemma..
  Momenteel ben ik werkloos en zwanger. En wacht daarom ook met solliciteren tot na de bevalling. En begin dan ook pas 10 a 12 weken na de bevalling met werken. Alleen mijn dilemma is dus dat ik dus niet weet wat ik wil. Momenteel heb ik een diploma voor pedagogisch medewerker in de kinderopvang.. Maar wegens alle moetjes die ik had bij mn vorige baan is me dat een beetje tegen gaan staan.. In de kraamzorg werken lijkt me fantastisch.. Maarja wil liever maar rond de 28u gaan werken. En zoy me dan ook nog moeten omscholen. Dus deze wens heb ik verplaatst naar latere leeftijd als de kids wat groter zijn… Maarja wat wil ik dan wel.. Omscholen of toch maar in een winkel of iets. Maar ik wil ook niet in het weekend werken omdat mijn vriend dan weinig thuis is.. Ik weet het dus echt niet..
  Mijn vraag aan jullie is dus, wat voor werk doe jij? En waarom? En wat is er zo leuk aan?? En is het goed te combineren met kinderen als je vriend veel werkt ??

  Alvast bedankt voor de reacties!!


  CharlieB
  Bijdrager
  #10476883 Quote

  Ik werk nachtdiensten in het verpleeghuis en mijn vriend is afdelingsmanager in een kleding winkel, beide werken we 32-40u per week.
  Wij wisselen mekaar eigenlijk altijd af zo is er altijd iemand thuis. Ik werk tot half 8 en mijn vriend begint tussen 9&10.

  Ik vind het heerlijk werken in verpleeghuis, elke dag weer een nieuw avontuur


  JannekeN
  Bijdrager
  #10476884 Quote

  Stiekem ben ik benieuwd naar alle moetjes 😉

  Ik werk als leerkracht in het basisonderwijs. Werk nu maar 1 dag meer. Maar dat is heel goed te combineren. In het begin is het even zoeken wat je er nog naast wil doen qua taken, vergaderingen e.d. maar ik heb ook geleerd om het een stukje los te laten.
  En het is hetzelfde als in het verpleeghuis, het is nooit saai. Iedere dag gebeurt er wel weer iets wat anders is!

  #10476888 Quote

  Hi! Ik wat leuk dat je je zoektocht bent begonnen naar wat echt bij je past. Ik zou ook vooral daarop focussen en niet of alle randvoorwaarden er omheen. Uiteindelijk houd je iets voor puur gunstige uren denk ik niet lang vol.

  Betreft kraamverzorgster: Ik hoop dat hier kraamverzorgsters zitten die het beter kunnen toelichten. Wat ik wel weet is dat er aardig wat bureaus zijn die verwachten dat je 8 hele dagen achter elkaar werkt. De hele kraamperiode zeg maar. Dus wellicht wel iets om mee te nemen. Lijkt mij best zwaar! Maar als dat echt is wat je wilt zou ik gewoon eens vragen of je mee mag lopen (nu wellicht lastiger met Corona). En als dat echt is waar je gelukkig van word om elke dag te doen zou ik er gewoon voor gaan!

  Zelf ben ik vorig jaar voltijd gaan studeren. Dit jaar komt mijn kindje. Sommigen zullen zeggen niet ideaal. Maar voor mij werkt het! Financieel is het even puzzelen maar ook dat is maar tijdelijk. Overal is een oplossing voor, ga vooral voor waar jij gelukkig van word en wat je op de langere termijn wil met je leven. ❤️

  Succes!


  LiekeIvaenSev
  Bijdrager
  #10476966 Quote

  De moetjes.
  Naast meerendeels alleen de groep draairn met max 8 kids. Moesten wij ook heel veel schoonmaak werkzaamheden doen.. De groep schoonmaken, de wctjes schoonhouden, de verzorgtafel schoonhouden. De afwas doen. De groep stofzuigen en dweilen. En dan ook de kasten en speelgoed natuurlijk schoonhouden.. Waardoor wr bijna meer bezig waren met schoonmaken dan de kids vermaken, iets lereb, knutselen etc. Dus vandaar de moetjes. En de stemming onderling qua collega’s was daardoor ook minder leuk..

  Dus vandaar dat ik opzoek naar iets anders ben denk ik..


  RomyVM
  Bijdrager
  #10476976 Quote

  Ik denk dat het heel erg verschilt waar je werkt. Ik werk al ruim 10 jaar in de kinderopvang en nog altijd met veel plezier. We hebben een schoonmaakster voor de grote dingen, maar de verschoontafel schoon houden en soms even een extra doekje over de wc hoort er ook gewoon bij vind ik, dat zijn maar kleine klusjes.

  De ene werkgever is de andere niet. Als jij een hart hebt voor kinderen en wel blij bent met het werken met kids van 0 tot 4 jaar, dan kun je toch eens solliciteren bij een andere werkgever binnen de kinderopvang? Er zit zoveel verschil in!


  LiekeIvaenSev
  Bijdrager
  #10476979 Quote

  @LEvB.

  Dat klopt zeker en is ook. Maar ik vind samen werken erg moeilijk op de groep.. Ik word daar op een of andere heel onzeker door.. En daarom weet ik ook niet goed of ik het nog wel wil.. Kan ook komen doordat ik 3jaar daarvoor gastouder aan huis ben geweest en dus veel alleen werkte. En daardoor zekerder voelde maar helaas financieel is dat dus nu niet echt meer rendabel. Vandaar dat ik niet weet wat ik nu wil.

  #10477083 Quote

  In de thuiszorg zijn ze in de regio Limburg gigantisch hard op zoek naar capabele mensen. (Niet studentjes die het voor het geld doen maar mensen die anderen willen helpen) Niet elke functie vereist omscholing/specifieke diploma’s. En het verdient heel leuk, gewenste uren is ook wat je krijgt. Wellicht geldt
  Het ook voor de andere regio’s, ik weet niet waar je woont maar het is het proberen waard? Even een tijd rust qua werk totdat je fysiek en mentaal klaar weer bent voor focus op je carrière. Succes en vooral genieten nu 😊

  #10478179 Quote

  Ik werk zelf in een totaal andere hoek, namelijk bij een bank als customer experience marketeer (het is een hele mondvol en ook lastig uit te leggen, eventueel kun je het googlen). Hiervoor werkte ik ook al bij een andere bank maar dan in een andere functie, maar waarin ik mijn ei niet helemaal kwijt kon en ook een beetje vast kwam te zitten in moetjes die ik minder leuk vond. Ik liep toen tegen dezelfde vraag aan: wat wil ik dan wel? 

  Na een traject van ongeveer een jaar was ik eruit en het is vanuit die ervaring dat ik je de tip wil geven: maak het klein en deel het op in stukjes. Het is namelijk best een vraag die je voor jezelf probeert te beantwoorden. Ik heb zelf allemaal kleine dingen gedaan om tot de conclusie te komen wat ik dan wilde. Ik heb koffie gedronken met collega’s die andere functies vervulden (die heb je nu niet, maar je kunt vast ook wel vrienden/kennissen of zelfs onbekenden benaderen om te babbelen), met mensen een dagje meegelopen, af en toe gepraat met een mentor, mijn eigen manager, en ook mezelf kleine vragen gesteld: wat zijn nou precies de aspecten van mijn huidige functie waar ik niet blij mee ben? En andersom: wat zijn nou precies de dingen waar ik wél energie van krijg? Waar ben ik goed in? Als je dat soort dingen steeds verder voor jezelf gaat afkaderen kom je wellicht tot een functie die daarbij past. 

  Toen ik dat eenmaal helder had is het me gelukt binnen mijn vorige werkgever die functie te gaan vervullen, wat ik daar nog een paar maanden heb gedaan. Toen werd ik zwanger én kreeg ik de kans om dichterbij huis te solliciteren, wat weer een enorm voordeel was voor straks na de bevalling. Ik ben ervoor gegaan en heb ondanks mijn zwangerschap de baan gekregen. Wat ik dus nog wil meegeven is: the sky is the limit. 

  Ik heb nog geen ervaring hoe makkelijk het te combineren valt met een kindje maar verwacht dat het niet al te moeilijk zal zijn, want ik werk net als mijn partner momenteel fulltime, en we werken allebei kantooruren. De baby gaat als ons bevallingsverlof erop zit twee vaste dagen naar de opvang, één dag naar oma, en we nemen allebei één dag in de week ouderschapsverlof. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct