Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger worden, laag LH hormoon

 • Auteur
  Berichten

 • Friebell
  Bijdrager
  #10213002

  hi allemaal,

   

  Hebben jullie ervaring met zwanger worden met een laag LH hormoon? 

  Om meteen maar even met de deur in huis te vallen, vorig jaar ben ik zwanger geraakt maar helaas was het na 10 weken al voorbij en heb ik een miskraam moeten ondergaan. We hebben bijna een jaar lang niks meer geprobeerd, maar willen het toch weer gaan proberen.

   

  We zijn nu 2/3 maanden verder en afgelopen maand dacht ik dat het weer zo ver was maar helaas was het toch niet zo ver. Ik probeer met ovulatie testen te kijken wanneer er een mogelijkheid is, maar ik moet zeggen dat het nog geen succes is. Het streepje op de testen kleurt namelijk niet en soms maar nauwelijks waardoor ik me af ga vragen of mijn hormonen wel ok zijn..

   

  Ik het het er de laatste dagen moeilijk mee, denken dat je zwanger bent, over tijd en dan toch ineens niet zwanger. Mensen om me heen die verder gaan en zwanger raken. En het gevoel hebben dat je stil blijft staan en er niks gebeurd… 🙁 Onzeker over Mn hormonen en alles.. wat zijn jullie ervaringen? 

   

  Ik heb nu hier ieder geval het gevoel dat ik er met iemand over kan praten, terwijl ik nu vaak met tranen in m’n ogen zit en erover na denk.


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10213043 Quote

  Wat vervelend dat je je er zo onzeker bij voelt. Ik herken het wel hoor, als het na een miskraam niet wil lukken ga je toch twijfelen.
  Wist je dat niet alle ovulatietesten even gevoelig zijn? Ik heb zelf tegenwoordig ook gevoeligere testen nodig om mijn LH piek te kunnen vinden. Dat zou je misschien kunnen proberen, wie weet vind je je ovulatie dan wel. Ook zou je kunnen proberen eerder te beginnen met het uitvoeren van ovulatietesten. Vaak zegt de bijsluiter dat je zo’n 16 dagen voor je verwachte volgende menstruatie moet beginnen met testen, maar een normale luteale fase (van eisprong tot menstruatie) is 10-18 dagen, en de piek is meestal kort voor de eisprong. Dus stel jij hebt net als ik een luteale fase van 16 dagen, en je begint 16 dagen vantevoren te testen, terwijl jouw piek 17-18 dagen vantevoren is, dan mis je hem, ook al volg je de instructies van de bijsluiter. 
  Als je dit al geprobeerd hebt, zou je misschien eens naar de huisarts kunnen gaan.
  Is je cyclus trouwens regelmatig?


  Friebell
  Bijdrager
  #10213073 Quote

  Bedankt voor je bericht Elsie. Ik ga dat eens proberen misschien gaat het dan makkelijker. Mijn cyclus is wel elke maand gelukkig ( dat is vroeger anders geweest ) alleen mist het de afgelopen 2 maanden wel z’n berekende datums. 

  Voor ik zwanger werd was het wel eens dat het een maand oversloeg, daarvoor had ik net een verwijzing van de HA gekregen tot ik ineens 3x regelmatig ongesteld werd. We hebben het toen 1x geprobeerd en was meteen raak. Helaas mocht het toen niet zo zijn maar goed, had eigenlijk wel verwacht dat het na de miskraam beter zou gaan aangezien je dat wel vaak hoort.

   

  weet jij toevallig ook een bepaald merk goeie ovulatie testen? Misschien dat ik daar dan even naar kan kijken. Die ik nu heb kleuren wel maar heel licht..


  Sandra vdp
  Bijdrager
  #10213123 Quote

  Hoi Friebell, toevallig heb ik gisteren ook een topic gestart dat ik altijd negatieve ovulatietesten heb. Ook als ik een brede marge neem. Wel redelijk regelmatige cyclus. Het maakt mij ook onzeker.

  Wat erg dat je een miskraam hebt gehad. Je bent al een keer zwanger geraakt dus je hebt in ieder geval een eisprong (gehad)! 

  Heb je toen je vorig jaar probeerde zwanger te raken ook getest of was dit voor het eerst? 

  Ik kan je niet echt advies geven maar herken je onzekerheid.


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10213156 Quote

  Ik zou gewoon eens goed kijken naar hoe gevoelig ze zijn. Ik gebruik zelf nu de extra gevoelige van 2besure, die reageert vanaf 10 mIU/mL, terwijl die van de kruidvat, of de minder gevoelige van 2besure volgens mij rond de 20-25 mIU/mL zitten. En daarop zie ik dan ook echt bijna niks. Van andere merken ken ik de gevoeligheid niet zo uit mijn hoofd, maar dat kun je vast opzoeken. 😉
  Volgens mij was ik nog wel vergeten te zeggen dat het ook veel uit kan maken hoeveel je drinkt op een dag. Als je net als ik makkelijk boven de 3 liter per dag uit komt, kan je evt ook opletten dat je 2 uur voor het testen even bewust niks (of in elk geval veel minder dan normaal) drinkt.
  Dat zou ook nog een beetje kunnen helpen, maar ik denk dat je beter naar gevoeligere testen kan kijken.


  Mevrouwtje
  Bijdrager
  #10213342 Quote

  Hey ik heb die van Sensitest gebruikt. Ook de gevoelige, daarop kon ik het wel goed zien. Streepjes zijn bij mij ook nooit heel donker geweest, maar ik kon ze toch wel op zien lopen. Ik deed de dag erna ook nog een extra testje om te zien of de streep weer weg trok. 
  Inderdaad ook niet teveel drinken (2uur vantevoren niks meer)

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  Friebell
  Bijdrager
  #10220237 Quote

  @Sandra, dat is wel toevallig ja! Het is ook wel frustrerend wetende dat het ooit is gelukt en mogelijk moet zijn maar er gebeurd niks. Het laat je erg twijfelen, elke maand weer. Vorig jaar heb ik niet getest. We hebben het 1x geprobeerd en was in 1x raak. Je zou haast zeggen dat ik dan niet moet meuten, maar die 10 weken het kind dragen die na 6 weken al was gestopt met ontwikkelen heeft aardig wat emotie achter gelaten. En ik wil het achter me laten terwijl ik het gevoel heb dat dat pas gebeurd als ik weer zwanger zou zijn. 

   

  Ik zie gelukkig wel het streepje licht kleuren maar goed doorkleuren doet tie niet. Momenteel heb ik ook de gevoelige van 2besure, maar misschien is zo’n sensitest dan wel beter? @mevrouwtje, ben je hierdoor ook al een keer zwanger geraakt? Je verhaal lijkt momenteel erg op die van mij. 🙂 

  Alle verdere tips zijn welkom 🙂 


  Mevrouwtje
  Bijdrager
  #10220273 Quote

  Friebel  Ja ik ben zwanger geraakt bij de eerste maand dat ik de ovulatie testen had gebruikt. Kan toeval zijn. Helaas is dat bij mij ook niet goed afgelopen. Met 13 weken curretage gehad. Bleek een partiële mola te zijn. 

  We zijn nu weer aan het proberen, afgelopen maand helaas niet gelukt. Hopelijk deze maand meer geluk.

  Als je nu wel duidelijker streepjes ziet zou ik even doortesten. Als het goed is worden ze nog donkerder en zoniet dan heb je waarschijnlijk je piek gehad. Ongeveer 14 dagen erna word je ongesteld. Weet je gelijk wat je NOD is en of je het goed hebt gezien bij de ovulatietest! Bij sensitest staan ook voorbeelden van testjes. Best handig!

  Nou hopelijk heb je snel goed nieuws!


  Friebell
  Bijdrager
  #10225032 Quote

  Ja hoor!! Ik ben zwanger!! 🙌🏻

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct