Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger worden met overgewicht, wie meer?

 • Auteur
  Berichten

 • Liecke
  Bijdrager
  #10069859

  Hallo! 

  Ik & mijn man zijn nu zo’n 6 maanden bezig om zwanger te worden, helaas nog niet gelukt. 

  Nu heb ik wel overgewicht & ben ik opzoek naar vrouwen die in hetzelfde ‘schuitje’ zitten als ik. Misschien snappen we elkaar en kunnen we verhalen delen..

  Groetjes! 

  #10069864 Quote

  Hoi, ik heb een bmi van 29 en heb net na 8 maanden een positieve test. De vertiliteitsarts heeft mij getest op pcos omdat dit in verleden voorkwam en ik ongewenste haargroei heb. En adviseerde aleen 5 kilo minder, zou helpen, is niet gelukt. Wel meer wandelen. Ook heb ik laatste maand alle zoetstof (aspartaam) gelaten zou rijping eicel afremmen. En minder koffie (cafeine). En ben over gegaan op een natuurlijk foliumzuur ipv een synthetische. Met actieve B’s. Met een lager gewicht ben je altijd ‘vruchtbaarder’. Net als met ondergewicht, die worden ook niet zwanger omdat ze te dun zijn. 


  Gerdaa92
  Bijdrager
  #10069881 Quote

  Hallo heb ook best overgewicht, en hebben een jaar geprobeerd zwanger te worden dut was niet gelukt. Toen zijn we doorgestuurd naar fertiliteiten centrum due wilden eerst hebben dat ik ging afvallen. 

  Ben 15 kg af gevallen, ander half jaar verder en nu  net 7 wkn zwanger 

  dus ja heeft veel invloed, misschien proberen een paar kilo’s af te vallen.

   


  Rbvh
  Bijdrager
  #10069923 Quote

  Hoi. 

  Ik geloof er zelf niet zo in dat gewicht altijd een rol speelt. Heb zelf een BMI van 30. En ben nu zwanger van ons 4de kindje. Bij alle 4 was ik gelijk de eerste keer zwanger. Bij 2 zelfs door de pil heen. Dus heeft ook echt met meerdere factoren te maken. Bijvoorbeeld: Levensstijl, vruchtbaarheid van zowel man als vrouw en de juiste timing.  Heb ook het idee dat we in de wereld steeds meer en meer willen plannen en bepalen. Maar moeder natuur heeft haar eigen tijd. Ook al is en lijkt het me vreselijk als het langer duurt. Heb het een aantal keren van dichtbij mee gemaakt. Maar op het moment dat ze het loslieten.  En er geen druk meer oplegde ging het vanzelf. 

  Wil je veel succes wel en vooral plezier met het maken 😉 hopelijk mag het snel voor jullie gebeuren. 


  Liecke
  Bijdrager
  #10070034 Quote

  Het is volgens mij ook per persoon verschillend. Ik ben eerder ongepland zwanger geraakt, dus ik weet dat het moet lukken. Inmiddels wel bezig om kilo’s af te vallen, maar puur omdat ik wat fitter wil worden. 

  Toch is het natuurlijk wel iedere maand een teleurstelling en begin ik te twijfelen of het dan toch niet aan mijn gewicht ligt. Hoe ging dat bij jullie? Hoe reageerde een verloskundige bijvoorbeeld? 

   

   


  W83
  Bijdrager
  #10070156 Quote

  Overgewicht hoeft niet altijd een probleem te zijn. Overgewicht kan de cyclus verstoren. Dus als je een onregelmatige cyclus hebt, kan dat door overgewicht komen. 

  Ik heb zelf bmi van 38. Heb twee dochters en ben bij beide in de derde ronde zwanger geraakt. Ik had van tevoren al verdiept over overgewicht en zwanger.

  Mijn verloskundigen die vertelde wel wat er kan gebeuren door overgewicht. Je maakt meer kans op zwangerschapssuiker e.d. ze maakten verder geen problemen van mijn gewicht.

  Veel succes. 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Liecke
  Bijdrager
  #10070182 Quote

  Gelukkig maar! Mijn cyclus is altijd wel regelmatig. We zullen zien hoe lang het bij ons nog duurt! 


  Kiot
  Bijdrager
  #10070238 Quote

  Ik heb ook overgewicht zijn nu bezig voor de 3e ronde.. mijn nod op 3 mei.. spannend..

   


  Liekez
  Bijdrager
  #10070255 Quote

  Spannend @Kiot, hopelijk is het snel raak bij jullie! 

  Ik wil aan de ene kant heel graag eens naar de huisarts voor vragen, maar ben bang dat ik van het kastje naar de muur wordt gestuurd omdat we nog maar zo kort bezig zijn. 

  Ik denk dat ik gewoon lekker geduld moet hebben, hoe moeilijk dat soms ook is.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct