Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger Worden Met Verminderde Hoeveelheid En Concentratie Zaadcellen

 • Auteur
  Berichten
 • #10392111

  Hallo iedereen,

  Ik en mijn man proberen reeds sinds 1 jaar zwanger te worden van ons eerste kindje. Helaas is dit nog niet gelukt en is het resultaat van de fertiliteitstest bij mijn man: een verminderde hoeveelheid en concentratie maar met normale vormen en beweeglijkheid. De gynaecoloog sprak over eventueel inseminatie.

  Op zich is dit niet super slecht nieuws, dus mijn man hoopt dat het nog op een natuurlijke manier zal lukken, maar ik maak mij toch wat zorgen over het verdere verloop.

  Nu heeft mijn man wel een zittend beroep, de laatste maanden waren best stressvol en hij gebruikt ook de elektrische sigaret, allemaal dingen die niet echt bevorderlijk zijn voor zaadcellen. Dus zou het aanpassen van de leefstijl nog invloed kunnen hebben op de hoeveelheid en concentratie zaadcellen? Of moeten we toch maar meteen voor inseminatie gaan?

  Zijn er nog koppels met dit probleem? Kan vapen een oorzaak zijn? Zijn er therapieën/voedingssupplementen die de hoeveelheid en concentratie van de zaadcellen kunnen verhogen? En zijn er hiermee koppels op een natuurlijke manier zwanger geraakt? 

  Ik ben heel erg benieuwd naar jullie ervaringen. 🙂 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct