Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger Worden Na Een Miskraam 4

 • Auteur
  Berichten

 • ZazouTwee
  Bijdrager
  #10598629

  Hallo medeforummers,

  Ik ben op zoek naar ervaringen van dames die na een miskraam weer zwanger zijn geworden. Hoe lang heb je gewacht met proberen? Of ben je er meteen weer voor gegaan? En hoelang duurde het toen voordat je weer zwanger was? (Als dat al gelukt is natuurlijk).

  Bedankt voor jullie verhalen.


  Unwritten
  Bijdrager
  #10598633 Quote

  Nog geen ervaring met opnieuw zwanger worden. Nu ronde 2 na mk. Ben meteen na de mk weer gestart omdat alles schoon was..

  Nu weer hopen op een nieuwe kans. 

  Succes Zazou!


  ZazouTwee
  Bijdrager
  #10598636 Quote

  Dank je Unwritten. Ik duim ook voor jou. 
  Hier ook alles schoon, dus medisch geen reden om te wachten,..


  ZazouTwee
  Bijdrager
  #10598637 Quote

  Nog een vraagje: had jij dan meteen weer een normale cyclus? Ik weet niet zo goed hoe nu te rekenen. Als het bloeden van de miskraam helemaal gestopt is, is dat dan het begin van je nieuwe cyclus zeg maar? Alsof je net ongesteld bent geweest? Ik heb geen idee wanneer ik nu weer een eisprong kan verwachten. (Gebruik geen testen) maar misschien is dat altijd maar afwachten na een miskraam?


  Pandalover
  Bijdrager
  #10598641 Quote

  Aaah Zazou 🙁 ik heb in september een vroege miskraam gehad, ergens tussen 4 en 5 weken. Ze zeggen dat je eisprong vaak juist eerder of juist later komt. Dus je zult nu waarschijnlijk of een kortere of juist langere cyclus hebben. Bij mij was ie korter. Ze zeggen dat je lichaam 8 weken nodig heeft om echt lichamelijk te herstellen, maar je kan er uiteraard meteen weer voor gaan. Las ook veel verhalen van mensen die juist de ronde er na direct weer zwanger waren.

  Bij mij dus ronde 3 na vmk weer zwanger.. Ik hoop dat jij ook snel weer een positieve test hebt!! 

  #10598649 Quote

  Hoi hoi, ik heb in augustus een miskraam gehad en binnen no-time had ik een negatieve zwangerschapstest. Kort daarna ben ik begonnen met ovulatie testen, ik was gelijk na een aantal dagen 4 dagen vruchtbaar. Inmiddels ben ik 20 weken zwanger

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  ZazouTwee
  Bijdrager
  #10598651 Quote

  Tnx Panda! 
  Aan de ene kant voelt het zo snel om meteen door te gaan maar als blijkt dat het (weer) een paar maanden duurt voordat het lukt vind ik het ‘zonde’ om nog langer te wachten. Maar dat weet je natuurlijk nooit. 

  bedankt voor je reactie gebruiker. En gefeliciteerd met je zwangerschap! Jij deed dus een zwangerschapstest om te kijken of alle hcg al weer uit je lichaam was?


  Unwritten
  Bijdrager
  #10598658 Quote

  @zazou mijn cyclus erna was meteen een hele korte (23 dgn) en eisprong dus gemist.

  Nu weer in een lange cyclus, maar wordt medisch gevolgd dus regelmaat is voor mij sowieso onbekend. 

  Mijn ovulatietesten zijn al bijna een week positief, maar dit kan dus ook nog door de mk komen. Ze zeggen dat die 9 wkn positief kunnen blijven dus daar kan ik helaas niet van op aan deze maand. 

  #10598659 Quote

  Heel veel liefs en sterkte ❤️ Niet te bevatten dat verdriet. Wij hebben na de miskraam niet bewust gewacht op een nieuwe eisprong. Toen het bloeden voorbij was en ik weer behoefte had hebben we weer een paar keer seks gehad. Na twee maanden ben ik weer zwanger geworden. 
  We hebben ook met de verloskundige overlegd en die zei dat wachten echt niet hoeft, ondanks dat je dat vaak leest en het vaak wordt aangeraden. Belangrijk is dat het bloeden voorbij is en jij je er weer klaar voor voelt. Ik was heel blij met dat advies want dat haalde de ‘regelstand’ er een beetje af en gaf ons het gevoel dat de seks niet perse ergens op uit hoefde te draaien. Natuurlijk zit het in je achterhoofd maar zo hebben we weer fijne avonden gehad en werd ik verrassend snel weer zwanger. 
  ik wens jullie veel liefde en sterkte toe! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct