Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger worden na Mirena spiraal

 • Auteur
  Berichten

 • xxE
  Bijdrager
  #10062735

  Hee hee, 

  Ik heb afgelopen vrijdag mijn spiraal laten verwijderen. Ik maakte me ontzettend druk van te voren, maar het viel mij erg mee; één keer kuchen en hij was eruit. 

  Ik had na het verwijderen geen last van bloedverlies tot ik zaterdagavond ineens ongesteld werd.. en flink ook. Het lijkt een echte menstruatie maar aangezien ik mijn cyclus nog niet ken voel ik me wat onzeker. 

  Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.


  MizzR
  Bijdrager
  #10063099 Quote

  Hey!

   

  Ik heb geen mirena spiraal.. maar me advies is ovulatie testen te gebruiken om te kijken wanneer je ei komt.. zijn goed te doen van sensitest. 

  Me zusje is sinds maar maanden van de mirena af of zwanger te worden en heeft na 2 keer een mooie cyclus van 27 dagen.

   

  Succes 

  Xx


  Lizzyluc
  Bijdrager
  #10063109 Quote

  Hey!

  ik heb in oktober mijn mirena spiraal laten verwijderen. Niet meteen een bloeding gehad maar na een week of 2. Inmiddels mooie cyclussen van 28-29 dagen. Mijn advies is om heel rustig te blijven en vooral achter te komen wat er allemaal in je lichaam gebeurt. Het moet opnieuw opstarten en dat kost echt even tijd. Ik was ook meteen al ontzettend in de weer met ovulatie testen omdat ik wilde weten wanneer de eisprong was. Maakt je meteen zo onzeker en teveel gefocust. Ben ermee gestopt en heb een tijdje gewoon afgewacht wat ik allemaal voelde. Schrijf het op of houd het bij. Door dat te doen met een app heb ik leren kennen hoe mijn lichaam werkt en voel zelfs mijn eisprong laatste paar keer. Blijf dus rustig geef het even tijd, lekker veel kroelen met je vriend/man en genieten! Na een paar maanden is het nog vroeg genoeg met die ovulatietesten te beginnen! 😉 succes en geniet van de veranderingen! X


  xxE
  Bijdrager
  #10063166 Quote

  Bedankt voor de reacties!

  Merk dat ik het allemaal spannend vind. Ik probeer er ook zo min mogelijk mee bezig te zijn maar merk dat het onbewust toch wel speelt. 

  Ik denk dat er onbevangen in staan een positievere uitwerking zal hebben dan constant gefocust.

  #10063413 Quote

  Het hoeft geen menstruatie te zijn, je kan door het verwijderen van de mirena ook een onttrekkingsbloeding krijgen, zoals in de stopweek van de pil. 

  Mijn mirena is nu precies een week geleden (dinsdag) verwijderd, van donderdag t/m zaterdag had ik een beste bloeding. 

  Zondag en maandag knalpositieve ovulatietest 😉, dus die bloeding stond gewoon los van mijn cyclus, was geen menstruatie. 

  Mijn advies: ga er niet vanuit dat dit je menstruatie was, gewoon lekker regelmatig vrijen, wie weet heb je snel een eisprong. 

   

  #10063422 Quote

  Oh..en ik heb dus heel bewust wel ovulatietesten gebruikt al direct. Dit wordt mijn 4de kindje, ken mezelf inmiddels, ik wordt onrustiger van niet weten waar in mijn cyclus ik zit dan van t testen…  Gewoon doen wat jij het fijnst vindt!

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  xxE
  Bijdrager
  #10063474 Quote

  Ik had gisterenmiddag toch maar de huisarts gebeld en zij zei dat het wel degeljk de menstruatie kan zijn. Ik bloedde namelijk ontzettend hevig en dat het van mijn spiraal kwam vond zij heel onwaarschijnlijk.

  Het bloeden wordt nu, dag 4, gelukkig veel minder. Ik hoop dat het nu allemaal een beetje hersteld is. 

  Ik dacht namelijk 1,5 week geleden mijn eisprong, tijdens de spiraal, gevoeld te hebben.

  He toch.. wat spannend allemaal haha

  #10063560 Quote

  Hier was het ronde 6 raak na het verwijderen van de spiraal. Helaas miskraam, ronde 7 meteen weer raak. Zat wel meteen weer op een normale cyclus a 28 dagen. 


  xxE
  Bijdrager
  #10063585 Quote

  Zoals ik kan lezen valt er dus eigenlijk geen pijl op te trekken. 

  De menstruatie is nu na 4 dagen gestopt dus ben benieuwd..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct