Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger worden na miskraam

 • Auteur
  Berichten

 • Larissalois
  Bijdrager
  #10177155

  Hii allemaal,

  Ben erg benieuwd naar positieve verhalen!

  Helaas is mijn eerste zwangerschap met 8 weken geeindigd in een miskraam. Afgelopen dinsdag 5 maart ben ik gecurreteerd. 

  Het is echt een emotionele rollercoaster, ene moment kom je erachter dat je in verwachting bent en gaan je gedachtes alle kanten op (met je gedachtes zit je al bijna bij het moment dat je baby geboren wordt). Ander moment hoor je dat het hartje niet meer klopt. 

  Ik merk dat mijn kinderwens alleen maar groter is geworden, maar wel bang op een volgende miskraam. Ben erg benieuwd naar jullie positieve verhalen, hoe snel raakte jullie zwanger na de miskraam? En verliep deze zwangerschap wel goed?

   

   


  Happy s
  Bijdrager
  #10177165 Quote

  Hoi hoi,

  wij zitten in het zelfde schuitje.  Vlak voor kerst na 8 weken een miskraam gehad daarna opgenomen geweest vanwege hoge koorst en een mogelijke ontsteking in baarmoeder, na drie keer pillen te hebben gebruikt geopereerd. Wij zijn zwanger geworden via ivf en helaas na mijn eerste menstruatie mochten we niet door ivm drukte. Pfff om moedeloos van te worden, toch deze maand zelf proberen in de hoop op een wonder. Ze zeggen idd dat je meer vruchtbaar bent.. laten we het hopen🙏🏻 heel veel succes iig en hopelijk snel een positieve test in handen. 


  smpje
  Bijdrager
  #10177170 Quote

  Hoi Nolamae,

  wat naar dat je dit hebt moeten doorstaan, ik herken me goed in je verhaal. Ik had met 6 weken een miskraam en idd van ene moment een shock en blijdschap werd na 2 weken enorm verdriet. Dit was voor mij half april.  De verloskundige gaf ook aan dat je lichaam een soort compensatie gedrag heeft en dat je dan mogelijk “snel” weer zwanger kan raken.  Ik had het er zelf erg moeilijk mee en heb mijn lichaam sowieso een maand rust gegeven zodat ik zelf ongesteld kon worden. De maand er na was alweer een teleurstelling dat niet gelukt was maar de 2e x (3 maanden erna) was het weer raak. Nu inmiddels 39 weken.   Wat ik nogwel lastig vond was de datum dat ik toen was uitgerekend.  

  Doe vooral waar jij je goed bij voelt en hoop enorm dat het snel weer raak is! Heel veel sterkte en geef het een plekje zodra je daar klaar voor bent 🙂


  Raya
  Bijdrager
  #10177193 Quote

  Hier ook nog steeds aan het wachten op een positieve test na mijn miskraam. november een miskraam gehad maar helaas iedere maand weer een teleurstelling als menstruatie begint. Merk ook wat je zegt dat de wens alleen maar groter wordt en hoe moeilijker het wachten iedere keer is. 


  Rosybo
  Bijdrager
  #10177196 Quote

  Aller eerst rot dat je dit moest mee maken , ik ben op 29 mei 2018 gecuretteerd . Na 5 weken kreeg ik weer een menstruatie en ik wilde eerst wachten tot dat alles goed liep , ik kreeg netjes na 28 dagen weer een menstruatie de keer erna gelijk zwanger geraakt ! Ben nu 32 weken en alles gaat super goed … ik ben nu 40 en iedereen zei joh duurd echt wel een tijd voordat het weer raak is maar alles des te meer … wanneer je lichaam er klaar voor is komt het echt weer … 

  #10177207 Quote

  Hi,

  Inderdaad erg vervelend dat je dit mee moest maken. Een miskraam krijgen is echt vreselijk. Ik hoop dat je uit mijn ervaring hoop kunt halen en postitief kunt zijn en blijven. Ik heb in Maart 2017 een vroege miskraam gehad, ik vond dit echt verschrikkelijk heb een hele week alleen maar gehuild. Uit de controle die ik een week later kreeg bleek wel dat alles uitzichzelf eruit was gegaan dus dat was wel fijn. Daarna heb ik 1 menstruatie gehad en eind April was ik weer zwanger. Een hele fijne en voorspoedige zwangerschap gehad gelukkig. Ons meisje is nu alweer bijna 14 maanden, en hey alweer bijna 17 weken zwanger van de tweede. Deze keer gaat het gelukkig vanaf het begin af aan goed. En ook weer tot nu toe een hele goede zwangerschap (hopen dat dat zo mag blijven). Dus hou je koppie omhoog meid, het komt echt goed hoe vreselijk je je nu ook voelt. Sterkte en succes. Liefs!

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool
  #10177242 Quote

  Ik heb een vroege miskraam van 5 weken gehad en afgelopen december een miskraam bij 11 weken. Je bent zoo blij en ik voelde me zo zwanger dat ik dit nooit had verwacht. Bij mij is de miskraam opgewekt met pillen.

  5 weken later werd ik weer ongesteld en ben daarna direct weer zwanger geraakt. Ben nu 7,5 week. En het is zo spannend nu. Dit gevoel zal ik wel tot na de 20 weken echo hebben. Denk dat ik dan pas een beetje van kan gaan genieten, want dat doe ik nu nog niet

  #10177243 Quote

  Ik heb een vroege miskraam van 5 weken gehad en afgelopen december een miskraam bij 11 weken. Je bent zoo blij en ik voelde me zo zwanger dat ik dit nooit had verwacht. Bij mij is de miskraam opgewekt met pillen.

  5 weken later werd ik weer ongesteld en ben daarna direct weer zwanger geraakt. Ben nu 7,5 week. En het is zo spannend nu. Dit gevoel zal ik wel tot na de 20 weken echo hebben. Denk dat ik dan pas een beetje van kan gaan genieten, want dat doe ik nu nog niet


  Mouikebeth
  Bijdrager
  #10177316 Quote

  Ik had vorig jaar aug een positieve test. Helemaal blij natuurlijk, maar na 4 dgn kreeg ik licht bloedverlies. Met 6 wkn kreeg ik een inwendige echo en bleek dat het vruchtje niet verder was gaan groeien, maar was gestopt met 5wkn. Uiteindelijk op de dag dat ik 7wkn was het vruchtje verloren. Wij hadden besloten om gelijk door te gaan, maar wist totaal niet wat mijn cyclus was. Dus ik had gezegd als het niet lukt is niet erg. Na 5 wkn werd ik ongesteld. En daarna nog een cyclus van 25dgn gehad.  En 29 nov teste ik weer positief. Alleen ook toen na een week weer licht bloedverlies, maar gelukkig was alles met de echo goed. En ben nu 19wkn zwanger.

  Het heeft lang geduurd voor dat ik er echt van kon gaan genieten! Doordat het de eerst keer mis ging blijf je toch onzeker ondanks dat de termijn echo er goed uitzag. Ik voel de kleine nu zo af en toe sinds 4 wkn! Aankomende dinsdag hebben we de 20 wkn echo. Maar sinds dat ik de kleine voel word ik steeds een een beetje meer zekerder van alles.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct