Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger worden na miskraam

 • Auteur
  Berichten
 • #10279952

  Hallo Dames, 

  Ik merk dat ik de laatste weken heel erg ermee bezig ben om zwanger te worden. Ik heb eind oktober een miskraam gehad (bijna 7 weken). Daarna heb ik een cyclus gehad van 32 dagen, dit was volgens mij redelijk normaal na een miskraam. Nu zou ik vorige week woensdag mijn eerste nod hebben, ik hoopte dat ik zwanger zou zijn. Nu ben ik afgelopen vrijdag helaas ongesteld geworden. Cyclus van ongeveer 41 dagen.. nu merk ik dat ik er zelf een beetje doorheen zit en bang ben dat het langer gaat duren ofzo. Heeft er iemand ervaring met ongeveer ditzelfde? Merk dat ik er echt niet lekker door in mijn vel zit. Ik ben best snel zwanger geworden na het stoppen met anticonceptie. Na 2 rondes. Vandaar dat ik hoopte dat het nu ook weer snel zou zijn.

  hoor graag jullie reacties. 
  liefs! 


  Aaapje
  Bijdrager
  #10279960 Quote

  Hey, heel erg herkenbaar! Ik heb begin december een miskraam gehad en zit nu op dag 33 van mn cyclus. En nog steeds geen ongesteldheid te bekennen, test ook negatief. Ik heb normaal een giga standaard cyclus van 27 a 28 dagen. Voor mij is nu die 33 dagen dus ook erg lang en merk dat ik daardoor ongeduldig wordt. En in de war, want ik begrijp even helemaal niks meer van mn lijf.

  Heb wel de drang om snel zwanger te worden, zeker na de miskraam. Herken je gevoelens hierin ook echt. Zo bang dat het lang gaat duren..

  #10279965 Quote

  Oh begrijp je helemaal. Echt een rot gevoel he.. 

  Ik vond dat ik na de miskraam best snel weer ongesteld was, heb toen vaker gelezen dat het soms wat langer kan duren voordat je cyclus weer op gang is. Was bij jou de miskraam zelf gegaan? Of met pillen/curretage? 

  succes en hoop dat je snel duidelijk hebt

  xx


  Zwaantje
  Bijdrager
  #10279980 Quote

  Herkenbaar!

  Ik heb half oktober een miskraam gehad met +/- vijf weken en mijn eerste cyclus daarna was 35 dagen. Ik had toen ook een lange menstruatie van ruim negen dagen. Normaal gesproken heb ik een cyclus van ongeveer 29 dagen.

  De cyclus daarna (hier zit ik nu in) leek in het begin normaal te verlopen. Mijn menstruatie kwam precies op mijn nod en duurde ongeveer vijf dagen. Ik heb nu echter een late eisprong vastgesteld m.b.v. ovulatietesten. Dit betekent dat mijn cyclus, volgens eigen berekening, uit gaat komen op 33 dagen. 

  Ik ben ook erg bang dat mijn cyclus langer is geworden na de miskraam, maar vraag mij af of dat wel mogelijk is. Ik vind het erg vervelend! Ondertussen al in ronde tien en mijn geduld begint flink op te raken, pff.

  #10280088 Quote

  Hi Zwaantje, 

   

  ah ja begrijpelijk! Ik snap helemaal wat je bedoeld.. zijn jullie allang bezig om zwanger te worden? Want was nadat je gestopt bent met anticonceptie je cyclus snel weer op gang?


  AngelaDev
  Bijdrager
  #10280126 Quote

  Hi dames,

  Wat vervelend om te lezen 🙁 Ik heb zelf drie keer een miskraam gehad en heb altijd een cyclus van zo’n 28 dagen. Eerste menstruatie liet ook altijd wat langer op zich wachten en was ook vrij intens en duurder ook langer. Houdt daar rekening mee!! Probeer het los te laten, het lichaam zit nog in herstelmodus en je moet het maar zo zien dat je lichaam er nog niet aan toe is weer zwanger te raken. Het is moeilijk, maar hou vol! 😊

  Lieve groet…

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Zwaantje
  Bijdrager
  #10280148 Quote

  Hi Zwaantje, ah ja begrijpelijk! Ik snap helemaal wat je bedoeld.. zijn jullie allang bezig om zwanger te worden? Want was nadat je gestopt bent met anticonceptie je cyclus snel weer op gang?

  Ja we zijn nu vanaf maart 2019 bezig, dus mijn geduld wordt flink op de proef gesteld. Mja .. kan er niks aan veranderen. Zit nu weer op het wachtbankje tot 17 januari. Wie weet krijg ik een leuk verjaardagscadeautje. 


  Zwaantje
  Bijdrager
  #10280149 Quote

  Ik heb trouwens in september 2018 mijn mirena spiraal laten verwijderen, dus ik was al ruim een half jaar hormoonvrij. Daarbij had ik na het verwijderen van mijn spiraal direct weer een normale cyclus. 

  #10280170 Quote

  Zwaantje 

  ja snap ik. Het duurt zo lang omdat je het zo graag wil.. dit heb ik ook. En om me heen hoor ik steeds vaker dat mensen zwanger zijn of net bevallen zijn. Ik gun ze dit natuurlijk van harte maar wil het zelf ook zo graag. Hoop dat je inderdaag het mooiste cadeau krijgt voor je verjaardag! 🍀

  AngelaDev

  Dankje voor je lieve bericht. Wel erg vervelend 3 miskramen.. ik heb nooit beseft hoeveel impact het zou hebben tot we het zelf mee maakte. Ben je ondertussen zwanger of nog bezig na de miskramen? 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct