Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger worden na vitale EUG

 • Auteur
  Berichten

 • xCy
  Bijdrager
  #10179550

  Hai dames,

  Ik lees al maanden mee, toch maar besloten om een account aan te maken en mee te schrijven/lezen :)

  Hier mijn verhaal:

  Ik ben 2 weken geleden met spoed geopereerd aan een vitale buiten baarmoederlijke zwangerschap met 6+4 weken. Daarbij is mijn linker eileider verwijderd samen met de embryo (het kleintje had een kloppend hartje, iets wat bijna nooit voorkomt.. :()

   

  Nu 2 weken verder kan ik het allemaal weer wat beter relativeren en hoop ik snel weer ongesteld te worden zodat we opnieuw kunnen gaan proberen. Lichamelijk begin ik eindelijk te herstellen. Ik had een flinke klap gehad en het herstel ging erg moeizaam. Ik heb erg veel pijn gehad de eerste 1,5 week en kon daarom ook nauwelijks wat doen.

   

  Gelukkig zit ik zelf dichtbij het vuur, ik ben geopereerd in het ziekenhuis waar ik werk door mijn eigen collega’s. Ik ben zelf werkzaam op de afdeling gynaecologie/verloskunde en fertiliteit. Hierdoor kon ik snel overal terecht en herkende ik mijn eigen symptomen. Al die weken had ik al een gevoel dat er iets niet klopte, helaas werd dat dus met 6 weken duidelijk.. en klopte mijn gevoel.

   

  Het was voor ons de eerste zwangerschap. We wilde per 2019 actief gaan proberen en zijn daar dus -tot onze schrik- snel in geslaagd. Ontzettend blij maar onwijs spannend gingen wij het avontuur aan.

  De testen waren allemaal maar heel licht positief in het begin waardoor de twijfel al ontstond vanaf het eerste moment.

   

  Nu, 2 weken en 1 dag na de spoed operatie, hoop ik dat er weer snel een cyclus ontstaat en dat wij weer vol goede moed kunnen beginnen aan een ‘2e’ poging. Mijn cyclus was altijd rond de 28 – 30 dagen, erg stabiel dus. 

  Wie heeft hier nog meer ervaring mee?!


  xCy
  Bijdrager
  #10179694 Quote

  Jeetje, dat is ook een pittig verhaal zeg!

  Tijdens de OK hebben ze gekeken naar de kwaliteit van de andere eileider. Deze was verder prima.

  Volgende week vrijdag heb ik een controle afspraak met de gyn die mijn OK heeft gedaan. Ik ben erg benieuwd of ik dan nog andere dingen te horen krijg die ik nog niet wist.

  Heel veel sterkte voor jou. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct