Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger worden na vitale EUG

 • Auteur
  Berichten

 • xCy
  Bijdrager
  #10179550

  Hai dames,

  Ik lees al maanden mee, toch maar besloten om een account aan te maken en mee te schrijven/lezen :)

  Hier mijn verhaal:

  Ik ben 2 weken geleden met spoed geopereerd aan een vitale buiten baarmoederlijke zwangerschap met 6+4 weken. Daarbij is mijn linker eileider verwijderd samen met de embryo (het kleintje had een kloppend hartje, iets wat bijna nooit voorkomt.. :()

   

  Nu 2 weken verder kan ik het allemaal weer wat beter relativeren en hoop ik snel weer ongesteld te worden zodat we opnieuw kunnen gaan proberen. Lichamelijk begin ik eindelijk te herstellen. Ik had een flinke klap gehad en het herstel ging erg moeizaam. Ik heb erg veel pijn gehad de eerste 1,5 week en kon daarom ook nauwelijks wat doen.

   

  Gelukkig zit ik zelf dichtbij het vuur, ik ben geopereerd in het ziekenhuis waar ik werk door mijn eigen collega’s. Ik ben zelf werkzaam op de afdeling gynaecologie/verloskunde en fertiliteit. Hierdoor kon ik snel overal terecht en herkende ik mijn eigen symptomen. Al die weken had ik al een gevoel dat er iets niet klopte, helaas werd dat dus met 6 weken duidelijk.. en klopte mijn gevoel.

   

  Het was voor ons de eerste zwangerschap. We wilde per 2019 actief gaan proberen en zijn daar dus -tot onze schrik- snel in geslaagd. Ontzettend blij maar onwijs spannend gingen wij het avontuur aan.

  De testen waren allemaal maar heel licht positief in het begin waardoor de twijfel al ontstond vanaf het eerste moment.

   

  Nu, 2 weken en 1 dag na de spoed operatie, hoop ik dat er weer snel een cyclus ontstaat en dat wij weer vol goede moed kunnen beginnen aan een ‘2e’ poging. Mijn cyclus was altijd rond de 28 – 30 dagen, erg stabiel dus. 

  Wie heeft hier nog meer ervaring mee?!


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10179621 Quote

  Niet met precies jouw verhaal. Ik heb anderhalf jaar geleden zelf een niet-vitale bbz gehad, welke zichzelf aan het afbreken was. Een wekenindicatie geven vind ik lastig, want bij mij kwam de bbz meteen in de cyclus dat mijn spiraal aan de wandel was gegaan, vandaar dat ik meteen al echos had. Met week 4 dus niks te zien, week 5 ook nog steeds niks, maar de hormoonwaardes waren (ietwat aan de trage kant) doorgestegen (van 140 naar 610). Met week 6 nog steeds niks te zien, en toen bleken de hormoonwaardes weer terug te zitten op het niveau van 2 weken daarvoor (ik geloof 180). Na een kleine 2 weken kwam de bloeding op gang, duurde zo’n 4 dagen en was veel heftiger dan ik gewend was van een menstruatie (al menstrueer ik altijd vrij licht). De dag nadat de bloeding stopte had ik ineens heftige buikpijn en bleek ik veel hogere hormoonwaardes te hebben dan ik had op week 5 (toen 1200), en tussentijdse zwangerschapstesten bleven ook duidelijker dan de eerste testen, terwijl mijn hormoonwaardes dus al gedaald hadden moeten zijn. Twee dagen later waren de hormoonwaardes weer licht doorgestegen, maar niet genoeg om een goede zwangerschap te zijn. Nog 2 dagen later is de bijbehorende echo nog grondiger aangepakt, en bleek er toch wel echt iets te zitten op mijn eierstok, maar waren de hormoonwaardes wel weer gedaald naar 1100. De week erop rond de 700 en vanaf toen is het netjes afgedaald, maar het duurde nog 3 maanden voor het weer onder de 5 kwam. Ik vond het een erg verwarrende en zware periode. Enerzijds verloor ik een kindje, anderzijds was het kindje voor mij mogelijk zelfs levensgevaarlijk als het door zou groeien en de eerste paar keer naar het ziekenhuis moest ik ook steeds nuchter komen omdat ze bij verdere stijging van hormoonwaardes of zichtbare groei dus ook zouden moeten opereren. 

  Het leek erop dat mijn lijf het dus helemaal zelf onder controle kreeg en gezien de zwangerschap niet gepland was vonden mijn partner en ik het niet zo vervelend dat we niet meteen door konden gaan. 
  Sindsdien kreeg ik ineens last van grotere cystes in de tweede helft van mijn cyclus, en toen mijn vriend en ik er ongeveer een jaar later klaar voor waren om het wel bewust te gaan proberen hadden we meteen een vroege miskraam te pakken.
  Bij de echos rondom de cystes en de vroege miskraam bleek er telkens vocht in de eileider rechts te zitten, terwijl er aan de baarmoeder niks te zien was en nu blijkt dus dat de rechter eileider dicht is. Mogelijk was dat al zo voor de bbz, toen zat er namelijk ook vocht in, maar dat werd toen nog een corpus luteum cyste genoemd. Inmiddels weet ik dat de eileider echt niet doorgankelijk is, en mogelijk ook het klimaat in de baarmoeder beïnvloed en moet die eileider er alsnog uit. Ik sta nu op de wachtlijst voor een operatie.

  Wat dat betreft hoop ik voor je dat je nu dus veel vlotter gaat herstellen dan dat ik gedaan heb, en dat je, omdat de beschadigde eileider er ook meteen al uit is, geen problemen zult hebben om opnieuw zwanger te worden. 


  xCy
  Bijdrager
  #10179694 Quote

  Jeetje, dat is ook een pittig verhaal zeg!

  Tijdens de OK hebben ze gekeken naar de kwaliteit van de andere eileider. Deze was verder prima.

  Volgende week vrijdag heb ik een controle afspraak met de gyn die mijn OK heeft gedaan. Ik ben erg benieuwd of ik dan nog andere dingen te horen krijg die ik nog niet wist.

  Heel veel sterkte voor jou. 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10179701 Quote

  Oh wat fijn dat ze de andere eileider ook meteen hebben kunnen bekijken. Het was voor mij ook een hele opluchting dat de andere eileider wel goed bleek te zijn bij de HSG, al was die erg pijnlijk.

  Hopelijk kom je niet voor nare verrassingen te staan volgende week vrijdag.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct