Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger worden ondanks doorbraakbloeding na ovulatie?

 • Auteur
  Berichten

 • Liesjeee
  Bijdrager
  #10326116

  Dag allen Ik ben vorige maand gestopt met de pil. Zoals altijd kreeg ik 5 dagen na mijn pilstop mijn pilbloeding, die duurde 4 dagen en stopte op 16 mei. Nadien heb ik geen nieuwe strip meer genomen. Op aanraden van de huisarts gebruikte ik een ovulatietest, geheel onverwacht bleek ik op 21 mei al een positieve ovulatietest te hebben, ik zou dus een eisprong gehad hebben op 22 mei. We hebben regelmatig gemeenschap gehad in die week. Op 23 mei echter kreeg ik een lichte bloeding, ik dacht eerst aan een ovulatiebloeding aangezien het startte met licht bruinverlies, tegen de avond van 23 mei werd de bloeding heftiger, ik verloor uiteindelijk een 3 dagen veel helder rood bloed. Mijn huisarts dacht aan een doorbraakbloeding door het ontpillen maar was het niet zeker. De bloeding minderde pas tegen de avond van 26 mei, gisteren en vandaag heb ik nog heel erg beperkt bruinverlies. Wat kan dit geweest zijn, een doorbraakbloeding of toch een ovulatiebloeding? En kan ik alsnog zwanger zijn deze maand? Uiteraard geven we het gewoon de tijd die het nodig heeft, we zijn ook nog maar nét bezig, maar het maakt me wel onzeker. Volgens de huisarts zou de bloeding losstaan van de kans op zwangerschap, maar het lijkt me niet positief voor de innesteling…  Iemand hier die dit herkent? Heel erg bedankt!

  #10326118 Quote

  het lijkt me wat veel voor een ovulatie bloeding  dus ik denk eerder een doorbraakbloeding. Waren de streepjes van de ovu test echt even donker? 


  Liesjeee
  Bijdrager
  #10326142 Quote

  @Girafje, het was een digitale test (sensitest). Die toont een – of een + aan dus weinig kans op verwarring. Op 19 en 20 mei was deze negatief, op 21 mei positief en op 22 mei weer negatief.

  #10326215 Quote

  Misschien innesteling?


  Liesjeee
  Bijdrager
  #10326231 Quote

  Moeilijk in te schatten inderdaad… Innesteling de dag na mijn eisprong lijkt me heel snel. Ik vrees een doorbraakbloeding door het ontpillen. Vraag me enkel af of ik daardoor minder kans kan hebben om zwanger te worden aangezien het baarmoederslijmvlies afbreekt hierdoor… We zullen het hopelijk snel weten! Nu op het wachtbankje tot mijn NOD

  #10326243 Quote

  Nee indd innesteling zal het niet zijn. Ik denk indd ook doorbraakbloeding want ovulatie bloeding is toch nooit zo veel?

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Liesjeee
  Bijdrager
  #10327089 Quote

  @Girafje, inderdaad ja… Eens het zoveel werd denk ik daar ook niet echt meer aan. Hopen dat het geen negatieve invloed heeft!!

  #10327138 Quote

  Ik zou ovu testen gaan gebruiken dan weet je waar een eventuele volgende bloeding vandaan kan komen 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct