Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger worden op 43e

 • Auteur
  Berichten

 • Arual1972
  Bijdrager
  #5675706

  Het is vast al vaak besproken, maar ben toch benieuwd naar jullie ervaringen.
  Ik heb er nooit bewust voor gekozen geen kinderen te krijgen, maar nooit de ‘ware’ tegen gekomen. Al zo goed als opgegeven dat ik ooit moeder zou worden op mijn leeftijd. En dan opeens heb je een paar maanden een lieve vriend en heb je het opeens over “wil jij kinderen”.Ik betrap mijzelf erop dat ik er toch weer over nadenk. Het zou een laatste kans zijn op een kindje voor ons beiden denk ik, allebei geen eerdere kinderen elders en beiden resp. 42 en 43. Mijn vriend vind het niet erg ‘als het zou gebeuren’ 🙂
  Omdat ik het eigenlijk al had ‘opgegeven’ is dit even een omslag in denken.
  Wil ik de komende 18 jaar mijn leven in het teken hiervan zetten en hoe is het om op je (straks) 60e een kind van +/_ 20 te hebben 🙂
  Dat soort gekke vragen :-).
  Zijn hier ouders van mijn leeftijd die zwanger zijn of dit overwegen?
  Ook kort in een relatie? Het is een mooi geschenk samen natuurlijk … en zoveel moois en liefs weegt ook erg op tegen de eventuele ‘cons’.
  Hoor graag van jullie!

  #5675723 Quote

  Mijn tante was rond de 40 toen ze haar zoon kreeg. Ze vond het wel zwaar. Vooral het tillen enzo.maar verder heel gelukkig. Haar zoon is nu 11.


  Jaetje
  Bijdrager
  #5675773 Quote

  Hoi, geen ervaring hier. Maar ben persoonlijk van ‘mening’ dat alle pro’s zeker tegen de cons opwegen zoals jij dat zegt. Ik zou het ook als een ‘laatste kans’ zien die ik ook zeker zou proberen. Als de kinderwens er is bij jullie, en nu ook nog de mogelijkheid, nu je een relatie hebt, zou ik ervoor gaan als jullie dit samen zien zitten! Dat is ook iets heel moois!

  Dat jullie kind relatief oudere ouders zal hebben, is iets waar je je kind (zonder moeilijk over te doen) bewust van kunt maken en dit zal jullie kind als normaal ervaren. Je kunt alle gezinssituaties met elkaar vergelijken, maar ieder kind zal fijne en moeilijke dingen hebben binnen (en buiten) het gezin en als jij als ouder jouw kind leert hoe hiermee om te gaan en er tegen aan te kijken zoals jij denkt dat goed is, doe je wat je kunt en dat is in mijn ogen het beste wat je kunt doen. 🙂


  supertje
  Bijdrager
  #5675890 Quote

  Voor mij persoonlijk zou ik me te oud voelen. Wij zijn nu bezig voor een 3e kindje en hebben 38 jaar als definitieve grens gezet. Maar ik kan me voorstellen dat jullie er nog voor willen gaan. Het antwoord op die vraag kun je echt alleen zelf geven. Tante van mijn man was 46 toen ze nog een kindje kregen. En ik vind ze nog hele leuke spontane ouders. Ze genieten er echt helemaal van.


  gebruiker63620
  Bijdrager
  #5675944 Quote

  hoi

  ben nu 40 en hoog zwanger van kindje 4. dit kindje heeft straks een broer van 14 en 2 zussen van 12 en 10. wij zijn er heel gelukkig mee. 2,5 jaar bij elkaar. als het goed zit voelt het goed.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct