Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger worden zonder menstruatie

 • Auteur
  Berichten
 • #10127033

  Ik ben in 2016 bevallen van een flinke zoon. Nu heb ik sindsdien mijn maandstonden nog steeds niet gekregen. Nu willen mijn vriend en ik voor een tweede kindje proberen, maar ben beetje bang hiervoor omdat we al een tijdje aan het proberen zijn en zonder resultaat. Heeft dit te maken met het feit dat ik nog steeds geen menstruatie heb gekregen? 


  NicolientjeP
  Bijdrager
  #10127050 Quote

  Allereerst zou mijn advies zijn om contact op te nemen met een arts. Het feit dat je niet menstrueert kan verschillende oorzaken hebben. Alleen onderzoek zal hier duidelijk over geven.

  Menstruatie is een gevolg van een eisprong. Wanneer er geen bevruchting en innesteling plaatsvindt word je ongeveer 14 dagen na een eisprong ongesteld. Per vrouw kan het een paar dagen verschillen. Je baarmoeder maakt zich op die manier schoon en kan zich daarna weer klaar maken voor een nieuwe eventuele bevruchting en innesteling. Dat je niet menstrueert betekent waarschijnlijk ook dat je geen eisprong hebt.

  Zelf heb ik een periode gehad van 6 maanden waarin ik niet ongesteld werd (en dus geen eisprong had). Van mijn huisarts heb ik toen hormonen gekregen om m’n lichaam even goed wakker te schudden en zo hopelijk mijn cyclus wakker te schudden. Het heeft bij mij geholpen. Mijn cyclus kwam op gang en inmiddels ben ik 15+1 weken zwanger. 

  #10127060 Quote

  Geen menstruatie is ook geen eisprong. Een eisprong kan voor een menstruatie of zwangerschap zorgen. Geef je toevallig borstvoeding? Want zolang je borstvoeding geeft kan je menstruatie uitblijven. Zo niet, even naar de huisarts. Dan wordt je doorverwezen na de gynaecoloog en wordt er bloed geprikt/echo gemaakt. Daarnaast kan de gynaecoloog je een menstruatieopwekker geven zoals Provera of Duphaston en kan je daarna Clomid slikken en houden ze in de gaten of je eitjes groeien. Schildklierproblemen (kun je medicatie voor krijgen) of over/ondergewicht (meer of minder eten)kunnen ook voor problemen zorgen. 


  DeesjeP
  Bijdrager
  #10127230 Quote

  Allereerst zou mijn advies zijn om contact op te nemen met een arts. Het feit dat je niet menstrueert kan verschillende oorzaken hebben. Alleen onderzoek zal hier duidelijk over geven. Menstruatie is een gevolg van een eisprong. Wanneer er geen bevruchting en innesteling plaatsvindt word je ongeveer 14 dagen na een eisprong ongesteld. Per vrouw kan het een paar dagen verschillen. Je baarmoeder maakt zich op die manier schoon en kan zich daarna weer klaar maken voor een nieuwe eventuele bevruchting en innesteling. Dat je niet menstrueert betekent waarschijnlijk ook dat je geen eisprong hebt. Zelf heb ik een periode gehad van 6 maanden waarin ik niet ongesteld werd (en dus geen eisprong had). Van mijn huisarts heb ik toen hormonen gekregen om m’n lichaam even goed wakker te schudden en zo hopelijk mijn cyclus wakker te schudden. Het heeft bij mij geholpen. Mijn cyclus kwam op gang en inmiddels ben ik 15+1 weken zwanger.

  Hier ook al 4.5 maand geen menstruatie na stoppen van de pil.  Hoe heet de medicatie die je gekregen had? Was je daarna regelmatig ongesteld? 


  NicolientjeP
  Bijdrager
  #10127251 Quote

  @DeesjeP wat vervelend. Het kan na het stoppen van de pil best een tijdje duren voordat je cyclus opgang komt. Zelf had ik voorheen nooit een regelmatige cyclus en heb toen al eens mijn zorgen geuit bij de huisarts. De huisarts kan je wellicht geruststellen of eventueel ook al een hormoonkuur voorschrijven om een bloeding op te wekken. Ik was al heel lang gestopt met de pil en uit het niets werd ik niet meer ongesteld. Van de huisarts mocht dit maximaal 6 maanden duren.

  Ik heb orgametril gekregen, dat wordt bij veel verschillende menstruatieklachten gebruikt. Twee weken lang moest ik het dagelijks slikken en na het stoppen moest er binnen 8 dagen een bloeding opgang komen. Vervolgens werd ik daarna na 3 weken weer ongesteld en daarna nog 2 keer na ongeveer 4 weken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct