Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwangere boerinnen?

 • Auteur
  Berichten

 • Boerderij baby
  Bijdrager
  #10503764

  Ik ben een zwangere boerin inmiddels ruim 16 weken voer onze kalfjes met beetje hulp van mijn man die de zware emmers voor mij tilt.
  Toch ondanks ik alleen maar het “lichtere” werk hoef te doen ontzettend veel last van bandenpijn soms kan ik zelfs bijna niet lopen van de pijn meer boerinnen of vrouwen hier last van?


  Zaramaart
  Bijdrager
  #10503772 Quote

  Misschien doe je dan toch wat te veel als je er zo veel last van hebt.
  Je lichaam geeft je grenzen aan en pijn is altijd stop.
  Probeer deze signalen niet te negeren en probeer bijvoorbeeld eens wat vaker pauze te nemen om te zien of de pijn dan wat verninderd.
  Succes!


  WonderAn
  Bijdrager
  #10503899 Quote

  Direct nog veel meer aangepast werk doen! Je kan het anders alleen maar erger maken, ik spreek uit ervaring..
  Ik heb vanaf 20 weken heftige bekkeninstabiliteit ontwikkeld en deed ook zwaar werk. Moest het écht veel rustiger aan gaan doen, en zelfs tóen bleef ik de ‘standaard’ pijn houden ondanks oefeningen en bekkenfysiotherapie.
  Luister echt goed naar je lichaam, hoe lastig ook..


  Lewis
  Bijdrager
  #10503908 Quote

  Ik ben geen boerin,wel ij het platteland opgegroeid en ik heb tussen 15-21 jaar wel op boerderijen gewerkt. Dus ik snap hoe lastig het is om op je eigen bedrijf een stapje terug te moeten doen. Zelfs al zou je er financiele compensatie voor krijgen. Vervanging is niet zo even geregeld. 

  Maar toch hebben de anderen gelijk. Als je zulke flinke pijn hebt, dan is het belangrijk om veranderingen te maken. Als je dat niet doet, brengt het je alleen maar verder van huis. En mogelijk breng je je kindje in gevaar. Overleg met een verloskundige en een fysio over wat jouw grenzen zijn, en hoe je de nodige aanpassingen kunt maken zonder dat jullie bedrijf eronder lijdt. 

  Het enige dat bij mij hielp tegen bandenpijn is een tijdje op mijn zij liggen. Verder had ik een complicatie die voor jou niet interessant is, maar als ik de pijn negeerde, kreeg ik harde buiken en dat liep uit in voortijdige weeen. Ik heb na 20 weken bijna niks meer kunnen doen. Actief tot het einde van je zwangershap is niet iets waar iedereen controle over heeft. Niet altijd een kwestie van doorbijten en fit blijven. Het ligt ook helemaal aan hoe je zwangerschap loopt. Er zijn genoeg vrouwen die al veel eerder niet veel meer kunnen. 

  Hopelijk is het voor jou opgelost met een weekje strikte rust, en kun je met goede aanpassingen daarna nog een nuttige rol in het bedrijf houden. Maar zorg dat je de gesprekken aangaat en aanpassingen nu maakt. Voor het erger wordt. 

  #10507883 Quote

  Heee
  Hier ook een zwangere boerin! Ik heb een melktaxi wat echt ideaal is! Ben nu 28 weken zwanger en merk wel dat kalveren de fles geven veel pijn geeft in me bekken. Heb dit nu overgedragen. Bij me vorige zwangerschap Heb ik tot week 39 gemolken en de kalveren gevoerd. Merk dat deze zwangerschap me veel zwaarder valt en mijn lichaam ook sneller aftakelt helaas. Luister goed na je lichaam! Dan ben je er na je zwangerschap ook weer sneller bovenop

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct