Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwangere Kraamverzorgsters

 • Auteur
  Berichten

 • IIIdewonder
  Bijdrager
  #10195880

  Benieuwd of er kraamverzorgster hier zijn die momenteel zwanger zijn.

  Ga je bij je eigen kraambureau kraamweek aanvragen? En maakt het uit wie bij je komt kramen?

  En hoeveel uur neem je dan en waarom?

  Tot wanneer deed je nachtwachten en ging je met verlof?

  #10195885 Quote

  Ik! 

  Ik heb me niet aangemeld bij mijn eigen bureau. Ik woon niet in de regio en wou graag kraamzorg van een vriendin die net zzp’er is geworden!

  Ik heb nu nog wel nachtwachten (17+2) maar volgende week zijn ook de laatste en in de zomer sta ik helemaal niet meer op het partus rooster. 

  Groetjes! 

  #10195959 Quote

  Ik ben morgen 19 weken en hoef vanaf 20 weken geen nachten te doen dus ik ben er vanaf hihi..

   

  Ik heb mijn wel aangemeld bij mijn eigen werk en heb 2 collega s als voorkeur waaronder een goede vriendin als hun beide niet kunnen kijkt de planning op dat moment en/of leidinggevende wie er beschikbaar ziin zo weet ik dus ook wie ik niet zou willen.

  Ik ben goed verzekerd dus ga voor volledige zorg heerlijk dat iemand voor jou zorgt vind ij ipv dat jij normaal dat bij gezinnen doet. Heb ook een bekende verloskundige praktijk gekozen omdat ik bij hun een goed gevoel heb als ik samenwerk met hun.


  IIIdewonder
  Bijdrager
  #10195985 Quote

  Gefeliciteerd allemaal!

  Ik weet dus nog steeds niet bij welk bureau ik wil. Ieder geval niet mijn eigen. Puur omdat ik juist geen collega/bekende wil hebben. Zelf heb ik wel bij zusjes en beste vriendinnen mogen kramen. Bij de een was het “leuker” dan bij de ander. Als kraamvrouw ben je toch iets anders haha…

  Dit is mijn 3de kindje . Maar voor t eerst zwanger als kraamverzorgster. Ik heb super veel hulp. Vent ook dan thuis en mantelzorg. Zit te twijfelen om 3 uurtjes maar te nemen of toch volledig. Mijn oudste zijn ook 11 en 9. Bijna 19 weken dus moet ergens inschrijven… iemand advies? 

  Ik doe nu al geen nachtwachten meer. Ga er steeds om 8.00 op. Vandaag weer gestart maar wordt steeds pittiger met uithoudingsvermogen merk ik. Stofzuigen dan die zware dekbed verschonen… zucht.. en moet nog een tijdje.  Zit nu alweer met gespannen buik op de bank. Deze week geen geluk gehad met een leerling dus doe alles alleen. Vertellen jullie direct in je gezinnetje dat je zwanger bent?

  Sorry zo een lange tekst.. ff afschrijven en ben blij lotgenoten te hebben hier hihi

   

  #10196022 Quote

  llldewonder niet gelijk maar als het een leuk en open gezin is en vraagt of ik kinderen heb ben ik wel eerlijk dat de 1e op komst is laatst in gezin volledige zorg gedraaid en zei zij ook wc badkamer en af en toe wasje is goed mijn man is ook 2.5 week thuis wij moeten samen rusten dus hangt net af wat voor gezin je treft.

  Ik werk 8 dagen en op korte zorg dagen ben ik terug beller dus werk wel veel uren in 8 dagen dan 3 of 4 vrij en erna op wacht weer.

  Merk idd met bed verschonen dat ik denk pff hoelang hoe ik dit vol.. met zoveel uren/dagen.. Ben morgen 19 weken qua kwaaltjes nergens last van alleen last van de rug maar dat heb ik al aantal jaar dus nu sneller last alleen..

  Waar wonen jullie leuk idd om met elkaar te kunnen kletsen via dit forum

   

   

   

   


  IIIdewonder
  Bijdrager
  #10196063 Quote

  Gebruiker10106313

  Ja snap wat je bedoelt. Vandaag maar pas verteld toen ze idd vroegen of ik ook kinderen heb. Straks zal het met ons buik direct zichtbaar zijn hihihi… in mijn vorig gezin ook verteld alleen liep mijn gezin toen steeds van alles te doen om het voor mij “lichter ” werk te maken. Was wel super ongemakkelijk maar aardig bedoelt. Dus vertelde vandaag maar dat ik nog wel alles doe maar soms ff uitrust haha.. 

  Je hebt dan wel een groot contract dan hè? Ik 60-90 dus ben 5 a 6 dagen vrij na 8 dagen werken en als het uitkomt een lekkere week. Met een 2x 49 uur zit ik natuurlijk snel op mijn uren elke maand. Maar begon wel met een grotere contract maar met 2 kids thuis was dat niet te doen. 

  Fijn dat je verder dan je rug geen kwaaltjes hebt! Hoop dat je lekker lang door kan werken! Ik ben vrijdag 19 weken dus we lopen bijna gelijk! Ik woon in Hoorn(NH). Fijn dit inderdaad 🤗🌷

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10196066 Quote

  Bij mij komt t in een gezin ook vaak wel ter sprake, maar vind het heel ongemakkelijk als ze mij dingen niet meer laten doen omdat het te zwaar is. Vind het niet oké als mensen moeten ‘lijden’ van mijn zwangerschap.

  Ik krijg straks wel leerlingen mee om het allemaal wat dragelijker te maken qua huishoudelijke taken. Merk al wel dat het bed opmaken en even stofzuigen toch energie zuigt. 

  Met hoeveel weken gaan jullie met verlof? 

  #10196099 Quote

  Ik doe alsnog wat ik moet doen qua werkzaamheden is idd hun kraamweek je weet bij welk gezin je het wel kan en niet ook.. die luxe is natuurlijk ook niet altijd komt eens voor denk ik ook maar

  Ik werk 88.89% maar ben met een volledige zorg altijd op korte dagen terug beller en maar 3 of 4 vrij soms werk ik er 6 als ik een collega aflos dan heb ik er 3 vrij.. vorige zorg 6 dagen gewerkt 45 uur en nu zou ik er 3 vrij hebben maar ivm as donderdag bruiloft  van goede vriendin/collega start ik vrijdag ocht weer..

  Wil zo lang mogelijk daar na genieten van de kleine dus hopelijk redt ik het tot 36 weken..

  Hoe dan ook ga ik aanzienlijk minder werken maar hoeveel en hoe ik opvang kan regelen is nog heel ding 

  Ik woon in Spijkenisse (zuid Holland)0


  IIIdewonder
  Bijdrager
  #10196388 Quote

  Ja vervelend dan he vooral als je niet op rooster werkt. Dan is opvang héél duur. Wij kunnen hier ook niet verlof makkelijk nemen 1 dag minder werken p.w. want je werkt je 8 dagen (of 10 met verlenging).  Ik had toevallig vorig jaar voor nov al zomervakantie aangevraagd.  Die loopt tot eind aug. En toevallig 2 dagen later start mijn verlof( 4weken eerder) maar ben dus eerst met vakantie dagen al thuis.  Heb daarnaast nog uren over om hem ook te verlengen dus later weer starten met werken.  

  6313. Alvast veel plezier bij de bruiloft!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct