Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwangerschap bekend maken.

 • Auteur
  Berichten

 • Nien
  Bijdrager
  #10343066

  Hoi hoi, 

  Ik ben op dit moment 7 weken zwanger. Ik heb aanstaande woensdag mijn eerste echo. Heb er een goed gevoel bij, heb de bekende kwaaltjes dus bang dat er iets mis is heb ik eigenlijk niet. Het blijft natuurlijk wel spannend, zo’n eerste echo. We hebben het afgelopen week tegen onze ouders en broers/zussen verteld. Ik merk dat mijn partner het snel genoeg na de eerste echo het graag aan de 2e groep mensen verteld (lees vrienden, kennissen, collega’s etc), ik wacht hier eigenlijk liever nog even mee, maar m’n partner wil het heel graag. Mijn vraag nu: wanneer hebben jullie het bekend gemaakt? 

  Liefs Nien


  Nientjeee
  Bijdrager
  #10343068 Quote

  Wij bij 12 weken. 


  JuBle
  Bijdrager
  #10343073 Quote

  13 weken. Na de uitslag van de NIPT


  LEvB
  Bijdrager
  #10343075 Quote

  Bij de eerste na 12 weken, echt pas na de 2e echo.

  Bij de tweede aan onze ouders na 8 weken, aan andere familie en vrienden ook pas na 12 weken.

  Persoonlijk zou ik sowieso vóór de eerste echo het nog aan niemand vertellen. Ik vond die eerste weken juist zo bijzonder omdat niemand het nog wist en het echt nog even ons geheimpje was!

  En je weet toch pas na 8 weken of het vruchtje leeft, en met 12 weken ben je pas nog zekerder dat het goed zit.

  Mijn zusje vertelde het iedereen met 7 weken al. Iedereen was blij en alles ging over de baby. Een week later had ze de eerste echo pas en bleek het hartje niet te kloppen. Dat was voor haar een enorme domper om te moeten vertellen. Ze leefde een week lang in een bepaalde euforie, alles draaide al om de baby, iedereen wist het.. en dan vertellen dat het een miskraam wordt komt echt keihard aan. Dus ik ben er wat voorzichtiger in 😉


  Ninel
  Bijdrager
  #10343079 Quote

  Wij hebben het bij beide kinderen al bij 5-6 weken tegen ouders en broers/zussen en beste vrienden verteld en na eerste echo dus week of 8/9 tegen de rest.

  Wij hadden zoiets van als het een miskraam wordt snappen mensen het ook als we ff wat minder vrolijk zijn en heb je het ook steun aan familie en vrienden.

  maar het is natuurlijk voor iedereen eigen keus en reden wanneer het te vertellen 

  #10343084 Quote

  Familie en beste vrienden met 4 weken, de rest met 12 weken. Vond het bij mijn miskraam heel fijn dat mijn familie het wist. Hielp mij bij de verwerking. 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Littlewishes
  Bijdrager
  #10343089 Quote

  Met 12 weken.

  ook echt aan de verloskundige gevraagd is alles oké en kunnen we het vertellen. Wou het t liefste van de daken schreeuwen maar samen besloten toch te wachten tot 12 weken. 


  Margreet
  Bijdrager
  #10343096 Quote

  Wij willen wachten tot 12 weken ongeveer, mits dat kan want mijn borsten zijn nu al enorm.


  CvdLB
  Bijdrager
  #10343104 Quote

  Ouders bij 5-6 weken en vrienden/familie na de eerste echo.

  Ik ben echt slecht in geheimen bewaren en heb ook best wat klachten, fijn om het dan te kunnen delen. Er bij verteld dat het nog pril is, waardoor er nog van alles kan gebeuren. Nu bijna 14 weken van de 2e en gelukkig bij allebei ook goed gegaan. 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct