Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwangerschap bekendmaken aan klas

 • Auteur
  Berichten
 • #10284618

  Hoi allemaal!

  Ik ben juf van groep 5 en wil volgende week mijn zwangerschap bekend maken aan mijn lieve klas. Iemand leuke ideetjes? Niet té arbeidsintensief graag 😜 


  With love
  Bijdrager
  #10284630 Quote

  Wij hebben heel simpel de echo bekeken en beschuit met muisjes gegeten! Iedereen was laaiend enthousiast!!! 


  BDK
  Bijdrager
  #10284642 Quote

  De echo-foto laten zien en vragen of ze weten wat dat is. Een collega van me heeft dat gedaan en er kwamen erg verrassende antwoorden! Ze sprak van te voren wel af dat de kinderen die weten wat zo’n “foto” betekend echt niks mochten verklappen. Dat werkte heel goed!! Daarna at ze ook beschuit met muisjes en het was een geslaagde bekendmaking. 
  succes!!


  Duffel
  Bijdrager
  #10284643 Quote

  Ik had een website gevonden waar je een woordzoeker kan maken. Als oplossing had ik “juf …. Is zwanger”. Was een heel groot succes!


  Galileo
  Bijdrager
  #10284679 Quote

  En als ze het weten; lekker met elkaar elke week de prenatal app bespreken! Ik heb zoveel lol gehad met mijn groep 4, als ze op maandagochtend hoorde dat het ‘zo groot als een venkel’ was. En dan allemaal weer hun lineaal pakken om te kijken hoe lang de baby was. Elke keer weer leuk en leerzaam, mijn dochter van 6 maanden heeft echt 28 stiefbroers en -zussen. Geniet! En natuurlijk van harte gefeliciteerd! 

  #10284683 Quote

  Ik heb mijn leerlingen heel de dag door letters als beloning gegeven. Uiteindelijk aan het einde van de dag moesten ze gaan puzzelen wat er uit kwam. De streepjes had ik op het raam gepakt zodat ze wisten hoeveel letters ieder woord had. Uiteindelijk kwamen ze eruit. 
  De juf krijgt een baby! 

  de hele dag hebben ze zich voorbeeldig gedragen om een letter te verdienen, met uiteindelijk een spetterend einde! 

  Daarna filmpje van de echo bekeken en inderdaad iedere week vertellen hoe groot de baby was. Fantastisch om dit zo met ze te delen! 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10284717 Quote

  Bedankt voor de leuke tips!!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct