Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwangerschap kleding

 • Auteur
  Berichten

 • Femmy
  Bijdrager
  #10375905

  Heee dames,

  Misschien een hele gekke vraag.. vanaf hoeveel weken hadden jullie zwangerschapskleding aan, en dan vooral de broek aan? Ik ben pas 9 weken en heb vd week s avonds voor het eerst een spijkerbroek aangehad, we gingen naar vrienden en mijn normale broek zit s avonds echt niet fijn.. mijn buik is s avonds zo opgezet.

  Ben benieuwd naar jullie antwoorden😁


  MelsD
  Bijdrager
  #10375915 Quote

  Bij onze eerste rond de 18e week pas. Wel een aantal weken daarvoor met een elastiekje om m’n knoop omdat die net niet meer dicht ging. Nu bij de tweede met 10-12 weken al, gewoon omdat het lekkerder zat. Bij iedereen zo verschillend.


  Lauramomoftwo
  Bijdrager
  #10375931 Quote

  Ik had vanaf 12 weken volledig zwangerschapsbroeken aan. Mijn broeken wilde niet meer dicht.. ik vond ook wel fijn. Zaten lekkerder 

  #10375946 Quote

  Bij de eerste vanaf 11 weken alleen nog maar zwangerschapskleding. Nu bij de tweede wel vanaf week 7 ofzo haha. Zit veel lekkerder, ik zou er gewoon aan toegeven 😉


  CvdLB
  Bijdrager
  #10375981 Quote

  Bij de eerste bij 9 weken, en bij nummer 2 al rond de 6 weken. Heb hele gevoelige darmen dus die reageren door alle hormonen meteen op de zwangerschap.

  Als het niet meer lekker zit zou ik dus zeker gaan shoppen. Hoe eerder je het koopt hoe langer je er plezier van hebt. 


  DemiB
  Bijdrager
  #10375991 Quote

  Ik al bij 5 weken. Ben vrij smal van mezelf, maar had enorm last van opgezette darmen. Dus eerst geprobeerd met een elastiek de opening groter te maken, maar ben vrij snel een broek gaan halen. En eerlijk; die zitten gewoon kei lekker haha!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Femmy
  Bijdrager
  #10376000 Quote

  Hahaha oke bedankt voor jullie reacties.. toch aan geloven, en helemaal als ze lekkerder zitten 😇


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10376001 Quote

  Wanneer precies bij de eerste kan ik me niet herinneren, maar mijn normale kleren pastte ik rond 8-9 weken niet echt meer lekker. Ik was kort voor de zwangerschap zo’n 5 kg afgevallen, dus ik kon het nog een tijdje uitzingen met het maatje groter dat ik nog had liggen. En met 14 weken was ik volop bezig met het maken van zwangerschapskleding omdat ook een maatje groter echt niet meer lekker zat.

  En nu met 6 weken lijkt mijn buik weer ontploft, de ene dag had ik nog het gevoel van: goh, nog best een mooie platte buik (voor iemand die het afgelopen jaar bevallen is, haha), en de volgende dag leek het wel of mijn darmen ineens naar voren gesprongen waren ofzo. Het scheelt natuurlijk als je nog kleren hebt van een vorige zwangerschap, dan weet je dat die lekker comfortabel zijn en hoef je ook niet eerst nieuwe kleren te gaan regelen, maar ik heb ook wel het gevoel dat ik die kleren nu ook eerder nodig heb.

  Zwangerschapsbeha’s was trouwens het eerste wat ik nodig had. Met 5 weken pasten mijn normale beha’s niet meer of zaten op z’n minst zeer oncomfortabel. En een zwangerschapsbroek heb ik nooit gehad, ik heb het met rokken en jurken gedaan (wat ik overigens buiten mijn zwangerschap ook al deed).

  #10376124 Quote

  Ik had pas bij 23/24 weken zwangerschapsbroeken aan. Eerder groeide mn buik nog nauwelijks. En shirts nog wat later, omdat die wat meer mee kunnen rekken. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct