Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwangerschap misselijkheid

 • Auteur
  Berichten
 • #10395971

  Hallo , even kort een voorstelling ik ben mama(23) van een dochter van 2,5 bij mijn eerste zwangerschap heb ik niet hoeven overgeven. Overigens mijn moeder bij alle twee ook niet maar wel alle twee anders ervaren. 

  niet iedereen begrijpt het maar ik heb echt angst voor overgeven. Nu wil ik

  toch een tweede kindje en ik lees alleen maar horror verhalen. Naar mijn mening is je lichaam gewend aan de hormonen van de vorige zwangerschap dus dan is de kans toch klein dat je bij een tweede ineens heel veel moet overgeven. Of weet je het echt niet van te voren . Ik ben zo bang om dadelijk heel erg ziek te zijn en dan bedoel ik eigenlijk alleen het overgeven. Hier maakte ik me bij de eerste ook zo druk om en achter af is dat helemaal niet nodig geweest. Ik hoop gerust gesteld te worden . Zodat ik nu wel van me aankomende zwangerschap kan genieten. 


  Debbsster
  Bijdrager
  #10395996 Quote

  Lieve meid,

  Ik kan je moeilijk beloven dat je niet zal overgeven maar, je hebt het zelf al aangegeven.
  Bij je eerste zwangerschap heb je dit ook niet gedaan, dus misschien kan jou lichaam het wel aan.
  Ik ken het fenomeen, die angst om over te geven en bang dat je stikt.
  Daar moet je dan evengoed doorheen en zul je zien dat je dat gewoon flikt.
  Hou je kalm, wordt niet te druk of bang,
  Dan zul je zien dat jij dit kan.

  Heel veel liefs en sterkte xx

  #10396001 Quote

  Dankjewel ,

  ik ben me ook best bewust dat het wel zou kunnen alleen ik had ook gelezen dat als je moeder en zo er geen last van had en je bij de eerste geen last van hebt het waarschijnlijk dan ook bij de tweede zo is dat hoop ik dan maar en zo niet dat zien we dan wel weer . Maar ik ken ook best veel mensen die wat betreft alleen het overgeven dan niet hadden maar wel andere zwangerschappen idd . 

  #10396003 Quote

  Ik denk dat het ook een beetje een kwestie is van geluk hebben.. Bij mijn dochter had ik nergens last van, maar toen ik zwanger was van mijn zoon was ik tot een week of 16 super misselijk. ‘Maar’ één keer overgegeven, maar dat had ik denk ik wel kunnen voorkomen door wat meer te eten.


  MoesjeSharel
  Bijdrager
  #10396045 Quote

  Helpt het als je hiervoor hulp zoekt voor tijdens die eerste weken? Misschien kan de praktijkondersteuner bij de huisarts je tot steun zijn tijdens die spannende weken als je nog niet weet welke zwangerschapskwalen wel of niet komen bij jou. Dus niet per se therapie om van de angst af te komen, maar wel een steuntje in de rug om het erover te kunnen hebben.

  #10396134 Quote

  Ja klopt ja zo erg is het niet ik schrijf me hier af en ik lees er over ookal stelt dat me niet altijd gerust en ik praat er met me moeder over ik houd me vooral vast aan dat het deels iok een beetje erfelijk bepaald is en ik bij de eerste me ook zo druj maakte en vanaf het moment dat de test positief was niet meer . En wss zou het nu tot dur tijd spannend zijn en ik zie wel als het moment daar is kun je niet meer terug en kom ik er wel doorheen 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct