Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Zwangerschaps Acne Wat Te Doen

 • Auteur
  Berichten
 • #10137129

  Ik ben nu 18 weken zwanger en heb nog steeds flinke last van zwangerschapsacne. Ik schaam me er echt voor, de ene puist is nog niet weg en de andere komt alweer. Heb zelfs het idee dat het littekens van ontstaan.

  Ik smeer nu benzoylperoxide.. maar ook dat heeft geen effect. Nu ben ik benieuwd wat bij jullie hielp?!


  Bloompjee
  Bijdrager
  #10137134 Quote

  Hey, ik heb normaal gesproken erg last van puistjes. Ik ben nu 4 weken + 3 dagen zwanger en het lijkt bij mij nu juist een stuk minder. Maarja misschien komt dat nog wel omdat ik erg vroeg ben.

  Ik gebruikte altijd voor m’n puistjes Exfoliant van dr Jeltee. Werkt echt super goed! 


  Kriebelss
  Bijdrager
  #10137135 Quote

  Ik had er ook in het begin erg last van. Sinds ik 2 appels op een dag eet zijn ze verdwenen!! (Of het was toeval?!)


  Wittechocola
  Bijdrager
  #10137147 Quote

  Pffff ik weet zo hoe je je voelt!!

  Toen ik eind mei stopte met de pil, had ik een maand later gigantische acne. Toen ik in augustus zwanger raakte, hoopte dat het minder zou worden maar helaas..

  Na veel behandelingen (dus veel geld) bij de schoonheidsspecialiste, zei zij dat ik wel echt naar de huisarts moest. Het was duidelijk een probleem van binnenuit wat helaas niet beter wordt. Ik slik nu veilige antibiotica (potje staat helaas beneden) en idd dezelfde zalf. 2x per dag antibiotica en om de dag smeren. Ik had zoveel ontstekingen, dat het ook zoveel pijn deed. Nu heb ik af en toe nog wel uitschieters maar mn huid ziet er een stuk rustiger uit. 

  Als je wilt kan ik morgen ff kijken voor je welke antibiotica ik slik. Heb trouwens ruim 80 pillen gekregen dus een flinke kuur!

  #10137155 Quote

  Pffff ik weet zo hoe je je voelt!! Toen ik eind mei stopte met de pil, had ik een maand later gigantische acne. Toen ik in augustus zwanger raakte, hoopte dat het minder zou worden maar helaas.. Na veel behandelingen (dus veel geld) bij de schoonheidsspecialiste, zei zij dat ik wel echt naar de huisarts moest. Het was duidelijk een probleem van binnenuit wat helaas niet beter wordt. Ik slik nu veilige antibiotica (potje staat helaas beneden) en idd dezelfde zalf. 2x per dag antibiotica en om de dag smeren. Ik had zoveel ontstekingen, dat het ook zoveel pijn deed. Nu heb ik af en toe nog wel uitschieters maar mn huid ziet er een stuk rustiger uit. Als je wilt kan ik morgen ff kijken voor je welke antibiotica ik slik. Heb trouwens ruim 80 pillen gekregen dus een flinke kuur!

  Ja bij mij doet het ook echt veel pijn. Voordat ik zwanger was heb ik ook flinke acne gehad waarvoor ik roaccutane slikte omdat echt niets hielp, alles was weg. Maar nu…. Het blijft terug komen.

  Wanneer ik naar de huisarts ga zeggen ze dat ze weinig kunnen doen omdat ze weinig mogen geven. Zelf ben ik ook bang dat ik dadelijk iets smeer of slik wat kwaad kan voor het kindje. Durf eigenlijk de Benzoylperoxide al niet met volle vertrouwen te smeren.

  #10137264 Quote

  Ik krijg vanuit de huisarts een lotion. Inderm, dit is erytromicine(antibiotica) Hopelijk werkt dit.

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Wittechocola
  Bijdrager
  #10137277 Quote

  Dat snap ik heel goed. Ik heb heel goed overleg gehad met mijn huisarts en apotheek en heb toch besloten om aan de antibiotica te gaan. Deze antibiotica is 100% veilig. Heb de antibiotica uitgebreid laten onderzoeken door de apotheek.

  Wellicht is dit toch een optie voor je. Ik voel me iniedergeval (wat dat betreft) goed genoeg om weer de deur uit te gaan en me niet te isoleren.
  Het heet Erythrocine, 250 mg. In combinatie met de Benzoylperoxide gaat het echt stukken beter! Mijn oude huidje begint eindelijk weer terug te komen 🙂 

  Ik neem uiteraard geen enkel risico met die kleine. 

  #10137559 Quote

  Dat snap ik heel goed. Ik heb heel goed overleg gehad met mijn huisarts en apotheek en heb toch besloten om aan de antibiotica te gaan. Deze antibiotica is 100% veilig. Heb de antibiotica uitgebreid laten onderzoeken door de apotheek. Wellicht is dit toch een optie voor je. Ik voel me iniedergeval (wat dat betreft) goed genoeg om weer de deur uit te gaan en me niet te isoleren. Het heet Erythrocine, 250 mg. In combinatie met de Benzoylperoxide gaat het echt stukken beter! Mijn oude huidje begint eindelijk weer terug te komen

  Ik neem uiteraard geen enkel risico met die kleine.

   

  Erythrocine is het zelfde als erytromycine . Daar heb ik nu een lotion van gekregen. Ben benieuwd..hopelijk is het veilig.


  Wittechocola
  Bijdrager
  #10137581 Quote

  Hoop voor je dat het werkt!! Fingers crossed!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen