Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwangerschapsacne

 • Auteur
  Berichten

 • Kletskopje
  Bijdrager
  #10106841

  Heey allemaal,

  Momenteel ben ik 6w en 2 dagen zwanger. Ik merk alleen dat de acne echt veel erger wordt.. ik heb een aantal jaren geleden zo’n erge acne gehad dat ik er Roaccutane voor slikte. Daarna is het wek verdwenen en gebruikte ik soms nog Benzoylperoxidecreme. Ik merk dat de bultjes nu weer op komen zetten en ben natuurlijk als de dood dat het weet zo erg wordt als toen. Ben er toen echt depressief door geweest 🙈

  Ik ben benieuwd wat bij jullie helpt tegen de acne? Volgens de huisarts zou ik de benzoylperoxidecreme niet mogen gebruiken nu, maar op internet staat van wel.


  MomOfBibi
  Bijdrager
  #10106858 Quote

  Same here!! Ik heb 1.5 jaar roaccutane geslikt met succes en ook af en toe nog de benzo wanneer ik weer wat pukkeltjes heb. Toen ik in Mei er achter kwam dat ik zwanger was werden de pukkels weer heel erg, zelf heb ik er voor gekozen om de benzo niet te gebruiken omdat het best agressief spul is. Wat ik nu doe is 3x daags gezicht schoonmaken en verder met rust laten, werkt voor mij goed. Ben nu 22 week en de acne word minder gelukkig!


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10107046 Quote

  Hoihoi, 

  gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik hoop dat je buiten de acne je goed voelt.

  ik ben ondertussen 15 weken zwanger en heb hiervoor twee miskramen gehad. Door alle hormoonschommelingen heb ik enorme acne op mijn rug. Soms doet het dragen van een t-shirt zelfs pijn. Ik ga hiervoor naar een huidtherapeut. Zie het als een schoonheidsspecialiste voor je hele huid. Dat doet me echt goed! 

  Met salicylzuur reinigt zij mijn huid. En dat mag je gewoon gebruiken. Misschien kun je een crème krijgen op die basis?

  #10107050 Quote

  Hoi MarritA,

  even een reactie op salicylzuur. Het is een fantastisch exfoliёrend product, maar als het in een hoge dosering voor een chemische peeling wordt gebruikt wordt het als risicovol beschouwd tijdens de zwangerschap. De lage concentraties die in huidverzorgingsproducten zitten (1-2%) worden echter veilig geacht. 


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10107064 Quote

  Bedankt voor je toevoeging. Ik wist inderdaad dat hoge concentraties schadelijk kunnen zijn. We hebben het gecontroleerd met de huidarts😉

  #10107072 Quote

  Oké, gelukkig maar! 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Sassooo
  Bijdrager
  #10107101 Quote

  Hoi,

   

  ik heb ook last van acne en heb ook Roaccutane gebruikt, het hielp wwl maar niet voldoende.

  Sinds anderhalf jaar ga ik naar de huidtherapeut om de 5 weken ongeveer en wou dat ik dit veel eerder had gedaan, mijn huid is echt opgeknapt. Ik ben nu 22 weken zwanger en heb wel even een uitbraak van acne gehad dat komt door de hormonen, toen behandeld door de huidtherapeut en 3 dagen erna en alles was alweer een stuk minder! Ik zou het je aanraden. 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct