Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwangerschapssuiker

 • Auteur
  Berichten

 • Dream
  Bijdrager
  #10192780

  Hoiii

   

  Ik heb eigenlijk misschien wel hele stomme vraag. Maar iemand die er misschien iets meer over kan vertellen? 

  Ik ben bang dat ik zwangerschapssuiker heb. Waarom geen idee. Misschien omdat er een paar mensen zijn in mijn omgeving die zeggen dat ik mega dik ben. (Terwijl ik voor de zwangerschap ondergewicht had) Ze zeggen dat ik niet teveel maat 50/56 moet kopen omdat ze denken dat ik een grote baby krijg. (Voor mijn zoontje hadden we toen tekort in die maat want hij was 46cm en woog 2704 gram) En omdat ik zelf vrij veel suikers eet en drink maak me dit allemaal erg onzeker.

  Heb het op internet opgezocht maar wordt daar niet veel wijzer van. Lees dan wel dat er bepaalde risicofactoren zijn. Waar ik dan eigenlijk niet bij hoor behalve dat ik vorig jaar wel een miskraam gehad heb.

  Nu heb ik afgelopen dinsdag bloed laten prikken bij de huisarts voor mijn vitamine d en heb mijn glucose laten prikken. Deze was nuchter 4.6 is dit gewoon gewoon goed tijdens je zwangerschap of is dit al aan hoge kant? 

  #10192782 Quote

  Hi Dream, 

  een bloedsuiker van 4.6 die nuchter geprikt is, is inderdaad gewoon gezond. Bij twijfel altijd de huisarts of verloskundige bellen, dat zijn de specialisten 😉

  Wat betreft de babykleding; doe waar jij je goed bij voelt. En niet wat andere mensen zeggen. Mocht je toch een andere maar nodig hebben kan je dat altijd online bestellen, dan heb je het de volgende dag vaak al in huis!

  groetjes Milou


  Susannaaaa
  Bijdrager
  #10192785 Quote

  Een nuchtere goede bloedsuiker betekend niet dat je geen zwangerschapsdiabetes hebt. Ik zat zelf altijd rond 4.0 nuchter. Wat je lichaam doet na het eten is belangrijk. 

  Bij zwangerschapdiabetes zie je dat de suikers tot je neemt niet goed opgenomen kunnen worden (door invloed van hormonen) waardoor ze in je bloed blijven zitten. Je kleintje komt hiermee ook in aanraking en krijgt daardoor ook een hoge bloedsuiker. Hieruit kan voorkomen dat je een kindje kan krijgen die eigk in de buik al dik wordt. Ook heb je meer kans op (te)veel vruchtwater omdat je baby de bloedsuiker naar beneden probeert te krijgen door meer urine te produceren en daardoor de overtollige suiker in weze probeert uit te plassen. 

  Bij mij zat het zo. Ik kon s’ochtends bijna niks hebben want dan schoot mn bloedsuiker omhoog. Streefwaarde was nuchter onder de 5,3 mmol en een uur na eten 7,6 mmol. Door een half bakje kwark en kopje koffie kon mijn bloedsuiker al van 3,5-4,0 mmol doorschieten naar 6,0-7,0. In de loop van de dag werdt dit beter maar ik heb ook echt veel moeten laten staan. 

  Als je je zorgen maakt kun je altijd overleg hebben met je verloskundige en eventueel voor een OGGT test gaan. 


  Nomade
  Bijdrager
  #10192864 Quote

  Ook ik heb een behoorlijk grote buik, terwijl ik een normaal postuur heb! Ik ben nu 30,2 weken en heel wat collega’s kwamen gisteren naar mij toe om een goed verlof toe te wensen, ze dachten dat ik dit aansluitend aan de meivakantie had…..ik moet na de vakantie nog 4 weken! Ik ben 2x gestest op suiker i.v.m suiker in de familie ongeveer rondrde 14e week en ongeveer 3 weken geleden! Niks aan de hand!

  Ik was ook wat onzeker over hoe groot de baby zal zijn aangezien mijn man 9,5 pond was en ik zelf 7,5! Maar volgens de verloskundige is ons kindje heel normaal en geen reus ( tja onrustige dromen kunnen je ook onzeker maken😉) 

  Ik heb iig pakjes 50/56 en iets groter! Dus we gaan wel zien welke hij aan kan! 


  Dream mom
  Bijdrager
  #10192998 Quote

  Hey dream, ik heb dat gevoel ook. De suikerwaarde is anders in belgie dan bij jullie, ik zat nuchter op 105 terwijl het max 100 moest zijn. Alarmpunt is 126 zei de arts. Sindsdien geen enkele koek gegeten en frisdrank. Gisteren was ik wel duizelig en heb toch suikers opgenomen (ice tea van peach en andere fruitsap en wat nachochips) en dan verdween het. Ik ga wss ook een ogtt test moeten doen, maar ik wacht af tot mijn eerste echo. Ik probeer gewoon normaal te eten en af en toe een ijsje op een dag. 


  Dream
  Bijdrager
  #10193034 Quote

  Nomade het erge is dat me buik opzich nog wel meevalt. Tenminste als ik van vreemde hoor dat ze me klein buikje vinden hebben voor de tweede zwangerschap, maar das dan van mensen die ik voor rest niet ken. Dus ik trek me dan al heel gauw aan wat de dichtsbijzijnde mensen denken.

  Sussannaaa ik ga het inderdaad vragen bij de gyneacoloog moet daar 1 mei weer heen. Heb vandaag ook een 4d echo gehad en toen heeft de echoscoptist ook metingen gedaan (hij doet normaal ook 20 weken echos) en daar zo de kleine 6 dagen voor lopen. Alleen de beentjes zijn gemiddeld en de rest liep voor. Nu weet ik wel dat hij met de 20 weken echo ook al wel voor liep, maar ga het toch aangeven.

  Dream mom oohh dat vind ik echt super dat je dat lukt. Ik heb deze zwangerschap bijna alleen maar trek in zoetigheid😅

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Dream mom
  Bijdrager
  #10193058 Quote

  hey dream, amai ik totaal geen zin in alles zelfs, terwijl ik ervoor constant koekjes at en cola dronk


  gebruiker365106
  Bijdrager
  #10193127 Quote

  Hoi Dream,

  Bij mn 1ste ook rap grote buik. En iedereen vond nodig daar iets van te zeggen. Verloskundige vond t wel meevallen. Ik was Die zwangerschap was alles in orde. Niet teveel vruchtwater, kindje gemiddeld qua groei en geen suiker. 12 kg aangekomen wat er rap weer af was. 

  Deze zwangerschap ging ik sneller in gewicht. Getest met 24 wkn op diabetes. Nuchter 4,8 maar na suikerdrankje te hoog. Loopt bij mij zelfde als susana. Smorgens stijgt ie te rap. In loop van dag gaat t beter. Maar moet wel erg opletten wat ik eet. 

  Laat je even testen dmv oggt test. Als alles goed is zou ik t loslaten. Mensen vinden er altijd wel iets van. Mocht je te snel in gewicht gaan (als verloskundige t zegt en jij t zelf ook vind) kun je nog opletten wat je eet.  

   

  Grtjs nvn

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct