Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwangerschapsvergiftiging 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10540615

  Hallo iedereen! 

  ik vraag mijzelf nu toch af of ik gek ben of niet.. ik ben nu 35 weken zwanger en ik voel mij al sinds 3 weken grieperig en duizelig. Maar goed, er heerst natuurlijk ook een griep dus daar stond ik eerst niet van te kijken. Nu kan ik sinds 1,5 week niet meer zelf uit bed omdat ik dan ontzettend duizelig word en extreem moe ben. Ik heb hoofdpijn, ben kortademig, zie sterretjes etc. 
  Nu zou ik vandaag mijn eerste controle hebben maar vorige week vrijdag toch even gebeld naar de verloskundige. Deze vertelde mij dat ik gewoon moest luisteren naar mijn lichaam en vooral moet blijven liggen.

  afgelopen dinsdag toch nog een keer gebeld omdat het alleen maar slechter ging en niet meer kon lopen zonder constant bijna flauw te vallen. 
  Mijn bloeddruk is normaal aan de “lagere” kant 100/60 is die de afgelopen 4 keer geweest, nu was die 105/80 dus een hoge onderdruk voor mijn doen, ook werden er eiwitten gevonden in mijn urine maar ze vond dit geen reden tot paniek?
  nu heb ik op school geleerd dat hier wel verder actie op ondernomen moet worden maar dit vond zij niet nodig en kon opnieuw wachten tot vandaag..

   

   Zelf heb ik het gevoel dat dit een zwangerschapsvergiftiging is. Dat ik mij zo ziek voel is jammer voor mij maar daar kan ik mee leven maar ik ben zo bang dat het ook ten koste gaat van de gezondheid van de baby. Er gaat nu al zoveel tijd overheen voordat er wat gebeurd..

   

  ik voel mij niet goed, heb dit nu al meerdere malen aangegeven maar het lijkt wel of ik niet gehoord word?! 
  ik heb vanavond een extra groei echo en ze gaan nogmaals kijken naar de eiwitten in mijn urine (voor de 3e keer)

  zijn hier meer dames die deze ervaring ook hebben gehad of mij hier wat meer over kunnen vertellen?

  #10540620 Quote

  Ik heb zelf deze ervaring niet gehad maar wel een soort gelijkwaardig iets. Het is begrijpelijk dat je je erg zorgen maakt over het welzijn van je kindje. Luister gewoon goed naar je eigen lichaam en bel gewoon opnieuw de dokter als jij het idee hebt dat dit nodig is. Je kan vanavond je zorgen opnieuw uitspreken tijdens de echo en aangegeven dat je 1000% zekerheid wil hebben dat alles goed gaat en anders sturen ze je maar door naar het ziekenhuis. Gewoon het eigen heft in handen nemen hoor! Succes 🍀


  Lewis
  Bijdrager
  #10540622 Quote

  Ik heb een vergiftiging gehad. Mijn bloeddruk liep over de periode van een week of 3 snel op naar boven de 90/140. En de laatste dag ontspoorde het snel. Ik was toen spontaan aan het bevallen gegaan. Maar vlak daarvoor zat het boven de 100/160. Ik heb nooit sterretjes gezien. Wel de laatste twee weken heel misselijk en vermoeid. Ook eiwitten in de urine, maar dat werd zelfs in het ziekenhuis gemonitord. Ik lag elke dag aan de ctg, bloeddruk meten voor een half uur en urine inleveren. En mocht dan weer naar huis. We waren al een inleiding aan het bespreken toen het vanzelf op gang kwam met 35 weken. Tijdens de bevalling ging ik hard achteruit en kreeg ik niet alles meer mee, en heb ik veel medicatie gehad. Maar daarna was het weg als sneeuw voor de zon. 

  Met andere woorden, ze doet nu wat ze moet doen, en als het verslechtert dan zit je zo bij de gyn. En die zal in eerste instantie ook precies dit doen. Mijn bloeddruk was halverwege de zwangerschap ook juist erg laag trouwens. 

   


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10540626 Quote

  Ik.zeg altijd luister naar je eigen lichaam als het niet goed voelt gewoon bellen.

  Ik werd bij mijn zoontje ook eerst afgescheept met dat ik mij teveel zorgen maakte heb daarna gewoon naar het ziekenhuis gebeld en mocht meteen komen uur later lag ik op de ok voor spoedkeizersnede omdat het zo slecht ging hij had leukemie en hersenbloeding helaas 3 dagen na zijn geboorte overleden maar sindsdien luister ik altijd naar mijn lichaam en laat mij niet meer weg sturen bij de laatste zwangerschap ook weer minder leven meteen gebeld en mocht komen gelukkig toen alles goed gekomen.

  Dus als je het niet vertrouwd gewoon bellen en als ze je niet serieus nemen naar het ziekenhuis bellen.

  #10540627 Quote

  Wat goed dat je dan naar het ziekenhuis had gebeld maar wat verschrikkelijk dat je je kindje bent verloren.. ik hoop dat het goed met je gaat.

  bedankt in ieder geval voor je reactie. Mocht er vanavond nog niks gebeuren ga ik inderdaad het ziekenhuis bellen! 

  #10540629 Quote

  Dankjewel voor je reactie! 

  Ik had zelf het gevoel dat er eigenlijk te weinig gedaan werd. Er worden wel eiwitten gevonden + een te hoge bloeddruk voor mijn doen + ik voel me erg slecht maar word helaas niet verder onderzocht..

  ik wacht het vanavond gewoon af!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10540648 Quote

  Vervelend zeg! Ik herken mijzelf wel in jouw verhaal. Ik ben ook nog 2 keer naar huis gestuurd met een teveel aan eiwitten en bij de derde keer bleken mijn eiwitten te zijn verdriedubbeld en moest ik gelijk en tas meenemen en werd ik opgenomen. Hopelijk weet je snel iets meer, succes! 


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10540660 Quote

  Ik hoop dat ze vanavond je beter serieus nemen.

  Heel veel succes.

  #10540661 Quote

  Joh wat vervelend dat je je zo voelt! Ik heb zelf zwangerschapsvergiftiging gehad met een vroeggeboorte bij 34 weken. Er zitten vaak wel iets eiwitten in urine, dit zit ook in afscheiding etc. Ze kunnen meten hoeveel erin zitten en als dit echt veel te hoog word krijg je vaak in het ziekenhuis een 24 uurs meting. Hierbij 24 uur urine sparen en word hiervan het gemiddelde bepaald of het werkelijk te hoog is of dat het binnen de norm i.

  Ik snap heel goed dat jij je niet gehoord voelt omdat jij je zo slecht voelt! Echter is dit wel protocol, mochten jou klachten echt erger worden zeker weer aan de bel trekken. Als je door gestuurd wordt naar de gyn zal die hetzelfde doen als wat jou vk nu doet.
  Als ik jou was zou ik vanavond gewoon nogmaals goed bespreken hoe jij je voelt.
  Ik heb heel lang een lage bloeddruk 90/60gehad, aan het eind van de zwangerschap loopt dit sws iets op. Uiteindelijk heb ik een hele tijd op 160/100 gezeten. Met de vergiftiging op zijn ergst 210/160.

  Sterkte en succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct