Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwart Tandvlees Bij Doorkomende Kies

 • Auteur
  Berichten
 • #10576919

  Hoi iedereen!

  Ik heb een klein vraagje.
  Mij dochter is nu 14 maanden oud, ze heeft 4 voortanden door en al een kies. Nu zag ik net opeens dat er aan de andere kant van haar begin iets zwarts zit. Nu zie ik dat er daar ook een kies doorgroeit (een beetje schuin) en er zit een soort kleine zwart uitstulping bij, niet heel groot. Het voelt als tandvlees en het bloed wel met tandenpoetsen maar ze heeft er geen pijn aan. Helaas nu geen tandarts of huisarts beschikbaar , vandaar dat ik mijn vraag even hier stel.
  Herkent iemand dit? Weet iemand wat het precies is en of het kwaad kan? Ze is eergisteren flink op der mond gevallen toen ze probeerde te gaan staan. Misschien komt dat hierdoor?

  Ik hoor graag jullie ideeën en ervaringen! 🙂


  Cinn
  Bijdrager
  #10576920 Quote

  Misschien idd een wondje oid? Bij mijn oudste kan ik het niet herrinneren, de jongste is 15 mnd en heeft het niet gehad.


  Tesssa
  Bijdrager
  #10576927 Quote

  Ik herken het van mijn dochter. Toen haar eerste kies doorkwam, had ze een hele grote zwarte plek in haar mond. Ik schrok me rot in het begin. Maar het was gewoon oud bloed oid en verdwenen vanzelf toen de kies goed door was. Ik zou me dus geen zorgen maken zolang het er niet ontstoken uit ziet en ze geen koorts heeft oid. Succes! 


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10576935 Quote

  Hier ook bij de jongste met een kies door komen tandarts zei kan oud bloed zijn omdat de kies doorkomt kan het een beetje bloeden.

  #10582391 Quote

  Hier ook zo gehad dit was gewoon inderdaad wat ik hier boven lees oud bloed niks om zorgen over te maken en zolang ze geen pijn hebben 

   

  succes 

  #10585071 Quote

  Dit heet een eruptiecyste, heel normaal, de een heeft het, de ander niet. 

  Succes met de tandjes! 

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct