Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwemmen

 • Auteur
  Berichten
 • #10231167
  1. Ik ben er pas 5 weken zwanger maar wil eigenlijk gewoon gaan zwemmen. Niet per se zwangerschapszwemmen, maar ook lekker in het weekend vooral met dit warme weer.

  Marlein
  Bijdrager
  #10231178 Quote

  Kan gewoon hoor 🙂


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10231186 Quote

  Gewoon doen. Ik ben ook gaan zwemmen. Stond met zo’n 5 weken al op de planning, maar kwam er ff niet van. Toen helaas vanaf iets meer dan 6 weken een tijdje niet mogen zwemmen vanwege bloedverlies, maar inmiddels toch lekker gaan zwemmen. Merk echt dat ik daarna de rest van de dag en meestal ook de dag erna minder misselijk ben. En het voelt natuurlijk ook gewoon goed om te zwemmen. Je hoeft trouwens echt niet per se naar een zwangerschapsgroep te gaan, ik zwem ook gewoon op reguliere tijden en zie daar ook vaak een dame zwemmen die duidelijk al een stukje verder is dan ik. Gebruik nu wel vaker het trappetje ipv het water in te duiken, maar misschien is zelfs dat wel overdreven voorzichtigheid van mijn kant.

  Wel opletten als je bloedverlies hebt en tegen het einde als je vruchtwater verliest schijn je ook op te moeten letten. (Zou dan even overleggen met je verloskundige of en wanneer je dan weer kan zwemmen.) Maar voor de rest is het een heerlijke manier om je spieren te trainen zonder je gewrichten over te belasten en gezond en fit je zwangerschap door te komen en de bevalling in te gaan. 😉

  #10231206 Quote

  Lekker gaan! Ik heb zelf tot 30 weken zwangerschap gezwommen. Heerlijk vond ik het! Je bent toch lekker bezig en voelt je fit, maar voelt het gewicht van je buik niet. 


  Klijn
  Bijdrager
  #10231213 Quote

  Lekker doen! En als je wat verder bent, vooral kijken of er een zwangerschapsgroepje in jouw buurt is. Dat is meestal lekker in het warme water, heeeerlijk straks!


  MamaPatty
  Bijdrager
  #10231215 Quote

  Zwemmen mag gewoon ! Jaccuzi vooral niet te lang, word vanaf 32 weken afgeraden. Sauna ook niet doen

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Sylvia83
  Bijdrager
  #10231217 Quote

  Lekker van genieten. Tijdens mijn vorige zwangerschap was het ook zo warm…. heerlijk om dan te dobberen in het water. De dag voor de bevalling nog gezwommen.


  Mamainsept
  Bijdrager
  #10231228 Quote

  Ik zwem met 35 weken zwanger nog. Heerlijk om te bewegen zonder dat alles pijn doet door het gewicht. 


  Klaasjee
  Bijdrager
  #10231234 Quote

  Gewoon lekker gaan! Ik ben nu 16 weken en ga zelf baantjes trekken, misschien dat ik nog een keer naar zwangerschaps zwemmen wil, maar dat schijnt hier uiteindelijk ook vooral baantjes trekken te zijn. Maar ga zeker wel een keer een proeflesje doen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct