Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zzp Er Zez Uitkering En Mag Ik Doorwerken

 • Auteur
  Berichten

 • Daiss
  Bijdrager
  #10246815

  Zoals de titel al zegt..

  ik ben een zpp-er en ik vraag me af of ik ook verplicht ben om me te houden aan de werktijden wet. Mag ik doorwerken zolang ik kan? Ik krijg ook een zez uitkering mag ik hier gewoon mijn eigen geld bij verdienen???? 

  Iemand ervaring?

   


  Happymom
  Bijdrager
  #10246835 Quote

  Ook ik ben zzp-er en krijg via het UWV een zez uitkering.. wou doorwerken tot 36 weken, maar dit ging helaas niet. Volgens mij krijg je 16 weken uitkering.. weet niet of je dan gewoon je eigen inkomen mag hebben nog. Zal dit wel navragen voordat je straks moet gaan terug betalen, want dat zou vervelend zijn.. 


  FlowerS
  Bijdrager
  #10246836 Quote

  Ik had uwv gebeld, ze gaf aan: tot 4 weken voor de uitgerekende datum mag je door werken (geld verdienen) en 6 weken na de bevalling mag je weer gaan werken. Doe je dat wel en ze komen er achter dan vervalt zoieso de uitkering. Verdere gevolgen zou ik niet weten. Dus van de 16 weken mag je 6 weken doorwerken en geld verdienen naast de uitkering


  MelsD
  Bijdrager
  #10246860 Quote

  Waarom zou je dat willen? Pak lekker je rust en tijd voor jezelf de weken voor de bevalling. Ga je nodig hebben en nog missen als de kleine er straks is. En neem daarna vooral de tijd om van je baby te genieten! Los daarvan mag je idd niet langer doorwerken dan 4 weken voor de bevalling. Geniet van je verlof, het vliegt voorbij!


  Daiss
  Bijdrager
  #10246867 Quote

  Bedankt voor jullie antwoorden.🙏

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct