Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Hobby: toneelles voor kinderen

Wist je dat kleine kinderen graag toneelspelen? Dit doen ze tenslotte dagelijks als ze met de poppen spelen of vadertje en moedertje. Tijdens de toneelles kan je kind zichzelf verder ontwikkelen.

Advertentie

Natuurlijk talent

Alle kinderen spelen graag. Tijdens hun spel verbeelden ze zich dat ze iemand anders zijn of doen ze gedrag van anderen, zoals hun vader en moeder, na. Hierbij gebruiken ze de enorme fantasie die ze hebben. Dit gaat soms zo ver dat een kind helemaal in zijn eigen wereldje kan gaan zitten.

Bij een cursus toneelspelen voor kinderen wordt er ingespeeld op dit natuurlijke talent van een kind. De fantasie van een kind wordt tijdens de lessen nog meer geprikkeld en hierdoor gestimuleerd. Maar ook leren ze de wereld om hen heen beter te begrijpen, want dat is onbewust de reden dat ze van alles gebruiken en naspelen tijdens hun spel.

Emotionele ontwikkeling

Toneelspelen is voor kinderen niet alleen een leuke hobby, het is bovendien heel goed voor hun emotionele ontwikkeling. Door een rol te spelen of uit te beelden leert een kind zich beter te uiten en losser te bewegen. Ook wordt het zich meer bewust van het gebruik van mimiek, emoties, stem en lichaam.

Toneellessen zijn dan ook niet per definitie voor kinderen die uit zichzelf al graag veel publiek trekken. Het kan juist voor verlegen kinderen heel goed zijn om toneellessen te volgen. Zij zullen meer zelfvertrouwen ontwikkelen door de toneellessen.

Advertentie

Sociale ontwikkeling

Ook op sociaal gebied kunnen toneellessen stimulerend werken. Kinderen leren bij een cursus theater om samen te werken, voor elkaar open te staan en zich een houding binnen een groep te geven.

Ook moeten ze leren om op hun beurt te wachten en ruimte aan een ander kind te geven. En op de voorgrond te treden en dit is voor elk kind niet even makkelijk. Maar trots dat ze op zichzelf zijn als ze een ‘rol’ spelen voor het publiek. Ook al zijn dit alleen maar de andere kinderen of hun ouders.

Vanaf welke leeftijd op toneelles?

Er zijn al theatercursussen voor kinderen vanaf 4 jaar. Op die leeftijd zullen de kinderen zich vooral veel verkleden en mensen of dieren nadoen. Als een kind wat ouder wordt, kunnen er ook rollenspellen worden gedaan of kleine toneelstukjes.

Zoals gezegd is toneelspelen leuk en nuttig voor alle kinderen; zowel de kinderen die graag op de voorgrond treden als kinderen die van nature juist heel verlegen zijn.

Advertentie

Alle voordelen van toneelles op een rijtje

  • Kinderen vinden het leuk om aandacht te krijgen
  • Kinderen spelen graag iemand anders
  • Toneelspelen prikkelt de fantasie
  • Het stimuleert kinderen om zich beter te uiten en losser te bewegen
  • Het maakt meer bewust van het gebruik van mimiek, emoties, stem en lichaam
  • Kinderen leren erdoor om samen te werken en voor elkaar open te staan
  • Het stimuleert om hun plaats in een groep te vinden
  • Het geeft ze zelfvertrouwen om voor publiek te staan
Redactioneel – Offer – Ga voor comfort met Stokke

Prénatal

Ga voor comfort met Stokke

Bekijk alle kinderstoelen