Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Op date met je kind

Op 'date' met je kind

Eén op één tijd doorbrengen met je kind is belangrijk. Zeker in deze drukke tijden. Zorg daarom dat je regelmatig met z’n tweeën op ‘date’ gaat. Hier een aantal tips voor wat quality-time met je kind.

Advertentie

1-op-1 date

Veel ouders hebben volle agenda’s, maar kinderen kunnen er ook wat van. Ze willen sporten, vriendjes zien, gamen. Daarnaast is er thuis vaak afleiding door een telefoon, andere kinderen of visite. Voordat je het weet heb je geen écht contact meer met elkaar. Terwijl dat zo belangrijk en leuk is. Ook is het goed voor de vertrouwensband, voor de eigenwaarde van je kind en hij krijgt zo de gelegenheid om iets te vertellen wat er anders misschien niet uit komt. In Australië en Amerika is het heel normaal om één keer in de zoveel tijd een date te plannen met je kind. Het gaat om een één-op-één date, zodat je alle aandacht op elkaar kunt richten. Heb je meerdere kinderen, dan neem je ze om de beurt mee. Zo breng je met ieder kind evenveel tijd door.

Kinderlijke creativiteit

Het leukste is om aan je kind te vragen wat híj zou willen doen. Als je weet dat hij niet zo goed kan kiezen, geef hem dan bijvoorbeeld drie opties. Je kunt denken aan een dagje dierentuin, samen uit eten, een hele ochtend met de Lego, of misschien wil je kind wel iets heel anders. Twee harken kopen en samen de tuin doen. Of nagellak in huis halen en een middag lang schoonheidssalonnetje spelen.

Aan de slag

  1. Blok een dag in je agenda en zet die samen op de familiekalender of ergens anders waar het zichtbaar is.
  2. Stel je kind de vraag: ‘Wat zou je willen doen met mij op date?’ en geef hem de kans er een tijdje over na te denken.
  3. Moet je ergens voor reserveren, doe dat dan in het geheim.
  4. Onthul op de dag zelf wat jullie daadwerkelijk gaan doen.
  5. Maak het speciaal, je kunt bijvoorbeeld voor verrassingen zorgen onderweg.
  6. Laat je telefoon zoveel mogelijk in je tas zitten of gebruik hem alleen om foto’s te maken.
  7. Gun jezelf écht tijd met je kind, creëer magie en: geniet!
Commercieel – Gazelle – Offer

Gazelle Makki

Gazelle Makki

Elektrische bakfiets voor de hele familie
Plan je proefrit