Dagje uit met kinderen

Op zoek naar inspiratie voor een geslaagd dagje uit met kinderen? Hier vind je tips voor een leuke dag samen op pad.

Dagje uit met kinderen

Een dagje uit naar het museum, de speeltuin of liever een actief dagje uit? Ouders van Nu heeft de leukste tips voor een dagje uit met kinderen voor je verzameld.

 1. Vliegeren
  Lekker samen naar het strand, uitwaaien en leuke spelletjes doen. Of lekker vliegeren – wat ook prima op een andere plek kan waar genoeg wind staat. Hier vind je hoe je zelf een vlieger maakt.
 2. Picknicken
  Neem leuk, gekleurd servies mee (van papier) en maak wat hapjes klaar: alle ingrediënten voor een picknick. Denk aan cupcakes, mini-sandwiches en spiesjes met fruit. Even lekker bijkletsen met je peuter of kleuter!
 3. Dierentuin
  De meeste kleuters zijn dol op dieren. Neem je kind mee naar de dierentuin en oefen samen de namen van de dieren. Kan hij ook al nadoen welk dier welk geluid maakt? In een dierenpark is naast het bekijken van de dieren van alles te beleven voor jong en oud. Zoals knutselen, dierenverzorgers ontmoeten, een kijkje nemen bij de vlinderkassen en meekijken tijdens het wasberenontbijt.
 4. Vliegtuigen kijken
  Er zijn veel verschillende soorten vliegtuigen en je peuter of kleuter vindt dat vast prachtig om te zien. Strijk neer op het terras op Schiphol en bekijk samen alle grote vliegtuigen die langskomen. Misschien herkent je kind na een tijdje al wel de kleuren van een Nederlands KLM-vliegtuig.
 5. Bioscoop
  Zoek op internet de filmagenda van een bioscoop bij jou in de buurt. Vaak zijn er ’s ochtends of aan het begin van de middag leuke kleutervoorstellingen. Het geluid staat dan wat zachter en het is wat minder donker, speciaal voor kinderen.
 6. Krabben vangen
  Als het zeewater laag staat, kun je goed verschillende beestjes vangen, zoals krabben. Met simpele materialen maak je samen met je kind een mooie ‘hengel’. Je hebt alleen een stok, touw, wasknijper, steentje en wat spek als lokaas nodig.
 7. Spoorwegmuseum
  Zijn je kinderen helemaal gek op treinen? Laat je kinderen de werelden van het Spoorwegmuseum in Utrecht ontdekken. Naast het bewonderen van echte locomotieven is er van alles te doen. Zo kunnen ze een treinreis terug in de tijd maken, afdwalen in een oude mijnschacht en op ontdekkingstocht langs grote kolossale stoommachines in het karretje Stalen Monsters. Benieuwd? Neem samen met je gezin een kijkje in Het Spoorwegmuseum.Het Spoorwegmuseum in Utrecht is dé plek om alles over treinen te ontdekken. Meer museumtips vind je hier.
 8. Theatershow
  Er zijn veel theatervoorstellingen speciaal voor kinderen. Zoek samen met je peuter of kleuter een leuke voorstelling uit en geniet samen van de muziek en het toneelspel.
 9. Kids Marina
  In Kids Marina beleven kinderen voor een middag of een dag het ultieme havengevoel. Als kapitein van een politieboot, sleepboot of rondvaartboot leren zij al varend van alles over de haven. Er zijn vier scheepjes, naar voorbeeld van schepen die ook echt in de haven van Rotterdam zijn te vinden.
 10. Buiten de paden
  Dicht bij Houten ligt het bos Nieuw Wulven. In dat bos is speciaal voor kinderen een Speelbos aangelegd. Hier mogen ze buiten de paden komen en lekker spelen, met takken slepen, hutten bouwen en rond het water spelen. Niet met traditionele speeltoestellen, maar met natuurlijke objecten waarbij ze hun fantasie kunnen gebruiken.
 11. Feest bij Holle Bolle Boom
  Spetteren in het bad ‘De Wereld’, verkleden als boef of prinses in het paleis van koning Pa-Radijs of vliegen van de supersteile freefall glijbaan… voor je kind is zijn dag helemaal compleet bij de sfeervolle binnen- en buitenspeeltuin Holle Bolle Boom in Tuitjehoorn. Het speelpark biedt voor het hele gezin een gezellig geslaagd dagje uit.
 12. Sec Survivals
  In het weekend kunnen kinderen in het outdoorpark van SEC Survivals in Almere zich helemaal uitleven op de waterswing, junglebrug of op de klimwand. Ook kunnen de activiteiten georganiseerd worden met een begeleider van het park waar je samen met het gezin de uitdaging aangaat met spannende onderdelen uit het park.
 13. Bzzzzpeurtocht
  Verras jezelf en je kind tijdens de Bzzzzpeurtocht Brunssummerheide. Alles staat in het teken van kleine kriebelbeestjes die in de lucht, de sloot en op de grond leven. Kruip samen met je kind in de huid van een speurder en ontdek alles over deze beestjes door middel van verschillende leuke opdrachten en spelletjes.