Een zomerkamp voor kinderen van gescheiden ouders

9x leuke zomerkampen voor kinderen

De zomervakantie is voor kinderen vooral een tijd van bijkomen: geen school, geen sporttrainingen of dansklasjes. Tijd genoeg voor buitenspelen en lummelen. Maar wat als jouw kind zich verveelt? Of als je als werkende ouders niet genoeg vakantie kan opnemen? Dan kan zomerkamp een oplossing zijn.

De leukste zomerkampen voor kinderen op een rij (vanaf 5 jaar)

Zoek je een leuk zomerkamp voor je kind? De leukste zomerkampen voor kinderen vanaf 5 jaar staan hier op een rij.

Advertentie

1. Zomerkamp: Het Geheim van het Meer van Galder’

Leeftijd: 8 t/m 12 jaar

Is jouw kind helemaal gek op alles wat te maken heeft met de middeleeuwen? Dan is dit kamp perfect. Ga als een echte ridder in de bossen rond de Galderse meren bij Breda op zoek naar het geheim van het meer, en help de Heer van Breda om de betovering te verbreken.

Activiteiten: o.a. boogschieten, zwaardvechten, vlot bouwen, een speurtocht in de bossen en zelf brood bakken.

Kijk hier voor meer informatie.

2. Zomerkamp: Kids Surfcamp

Leeftijd: 7 t/m 12 jaar

Surfen en strandplezier staan centraal in het Kids Surfcamp. Op dit kamp gaat je kind elke dag surfen met andere jongens en meisjes. Daarnaast worden er tal van andere leuke activiteiten georganiseerd op en rondom het strand.

Activiteiten: o.a. surfles, bodyboarden, strandjutten, zandkastelen bouwen, slacklinen, suppen,  surfsieraden maken en pannenkoeken bakken.

Kijk hier voor meer informatie.

3. Zomerkamp: Dier en Zoo

Leeftijd: 5 t/m 8 jaar

Is jouw kind ook zo’n dierenliefhebber? Kamp Dier en Zoo staat helemaal in het teken van dieren.Van een ontdekkingsreis langs exotische dieren en een bezoekje aan de speelboerderij tot een insectenspeurtocht door het bos: er is genoeg te beleven.

Activiteiten: o.a. een bezoek aan Zoo Parc Overloon, een bezoek aan een speelboerderij,  apenkooien, een insectenspeurtocht en swingen in de kinderdisco.

Kijk hier voor meer informatie.

4. Zomerkamp: Spotlight kamp

Leeftijd: 8 t/m 10 jaar

Tijdens dit kamp beleeft jouw kind een  week vol dans, film, theater en acteren. Het kamp wordt gehouden in een boskapel die speciaal voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een echte studio met licht, geluid, camera en podium.

Activiteiten: o.a. een dansworkshop, een theaterworkshop, het maken van een lipdub en een eigen videodagboek.

Kijk hier voor meer informatie.

5. Zomerkamp: Ponykamp

Leeftijd: 8 t/m 10 jaar

Als pony- en paardenliefhebber is jouw kind op dit kamp helemaal op zijn plaats. Tijdens dit kamp kan jouw kind proeven hoe het is om een eigen paard/pony te hebben. Voor de hele week krijgt ieder kind een eigen paard/pony toegewezen die hij  mag verzorgen en waar hij rijles op krijgt.

Activiteiten: o.a. rijlessen op de manege, opzadelen, poetsen en verzorgen, een buitenrit en het oase spel.

Kijk hier voor meer informatie.

6. Zomerkamp: De speurneuzen van OKEE

Leeftijd: 8 t/m 11 jaar

Gaat jouw kind graag op onderzoek uit, en is hij dol op het oplossen van mysteries? Dan is dit kamp een voltreffer. Een vergrootglas meenemen is geen overbodige luxe, want op de plek waar het kamp zich bevindt gebeuren allerlei vreemde dingen: van onopgeloste mysteries tot plotselinge verdwijningen.

Activiteiten: o.a. sporen zoeken, het bekijken van vingerafdrukken en het oplossen van raadsels.

Kijk hier voor meer informatie

7. Outdoor Kids Camp

Leeftijd: 5 t/m 8 jaar

Dit kamp is voor alle kinderen die gek zijn op beleving, actie en avontuur in de buitenlucht. Tijdens deze week worden verschillende leuke themadagen en sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Voor ieder wat wils dus.

Activiteiten: o.a. goud zoeken, vlot varen, laag touwbanenparcours, pijl- en boogschieten en een beroepenkermis.

Kijk hier voor meer informatie

8. Dare to explore zomerkamp

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Insecten onderzoeken of zelfs eten, de diepte induiken met een professionele duikinstructeur en leren over de sterren: het kan allemaal op dit uitdagende ‘Dare to explore’ zomerkamp waar natuur en wetenschap centraal staan.

Activiteiten: o.a. klimmen in een klimbos, zoeken naar een schat, duiken en het oplossen van een moordzaak samen met een natuurdetective.

Kijk hier voor meer informatie.

9. Hoe overleef ik … zomerkamp

Leeftijd: vanaf 10 jaar

Tijdens het ‘Hoe overleef ik..’ zomerkamp wordt ingespeeld op het geven van tips en trucs voor het omgaan met lastige sociale situaties. Thema’s zijn: ‘Hoe zit ik in elkaar?’ en ‘Hoe word ik zelfverzekerder?’ Elke morgen is er een videoboodschap van de schrijfster van de ‘Hoe overleef ik..’- boeken, Francine Oomen. Na deze week komen je kids een stuk sociaal vaardiger thuis, na een week vol leuke activiteiten en nieuwe vriendschappen.

Activiteiten: o.a. een No fear-parcours, het bereiden van een driegangendiner met een echte kok, Pyjama-yoga, mountainbiken en het volgen van de workshop weerbaarheid.

Kijk hier voor meer informatie.