Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Met je kind naar het museum

Veel basisscholen gaan met de kleuters van groep 1 en 2 wel eens naar een museum. Het is goed voor kinderen om hier al vroeg mee in aanraking te komen, zodat zij weten wat een museum is.

Advertentie

Naar een museum met kind

Door met je kleuter naar het museum te gaan, krijgt hij op een eigen manier al wat mee van kunst en cultuur. Genoeg redenen dus om zelf ook eens met je kind(eren) naar een museum te gaan.

Waar naartoe

Kies bij voorkeur een museum met een onderwerp waar je kind wat mee heeft. Bijvoorbeeld over de prehistorie met dino skeletten of over de verschillende landen en volkeren op de wereld. De meeste musea richten zich allang niet meer alleen op oudere, serieuze bezoekers. Zij hebben tegenwoordig vaak ook tentoonstellingen of activiteiten die speciaal voor kinderen zijn. Op de website van de meeste musea vind je hier meer informatie over.

Voorbereiding

Heb je je keus gemaakt en is je kind niet eerder in een museum geweest, dan kun je je kleuter op dit bezoek voorbereiden. Leg je kind uit hoe het zich moet gedragen in een museum. Dat het niet de plek is om te rennen of gillen. Er lopen tenslotte ook mensen rond die geen last willen hebben van de jonge bezoekertjes.

Verdiep je samen met je kind ook alvast in wat jullie gaan zien. Lees alvast wat voor over het onderwerp of vertel wat meer over de kunstenaar of hetgeen er tentoongesteld wordt.

Advertentie

In het museum

Vind je kind het moeilijk om rustig te zijn in het museum, maak je er dan niet al te druk om. Zolang het niet al te gek wordt, is dat helemaal niet erg. Kinderen zijn nou eenmaal geen volwassenen.

Maak je kind enthousiast voor wat er te zien is door het vragen te stellen. Wat zou dat voor voorwerp zijn? En wat vind je het mooist? Ook kun je het nog leuker voor je kind maken door er een spel van te maken. Hoeveel mummies zie je in deze zaal of raad eens uit welk land dit voorwerp komt?

Verwacht niet dat je kleuter urenlang geboeid zal blijven. Dat is op deze leeftijd nog niet mogelijk. Houdt het bezoek dus liever kort en krachtig.

Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting