Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

7x ouderwetse traktaties die nog steeds een succes zijn

Is je kind binnenkort jarig en ben je nog op zoek naar traktatie-inspiratie? Hier 13 traktaties die je vast nog van vroeger kent en nog steeds hartstikke leuk zijn om uit te delen. Desnoods thuis tijdens het kinderfeestje als er op school een gezond voedingsbeleid geldt of alleen verpakte traktaties mogen.

Advertentie
 1. Chipsketting

  Men neme een zak Nibb-it chips en een aardbei snoepveter. Rijgen maar, knoopje erin et voilà; chipsketting.

 2. Knakworstjes in bladerdeeg

  Vroeger ging dit door voor een gezonde traktatie, nu weten we wel beter. Maar lekker blijft het! En zo gemaakt: plakje bladerdeeg, worstje erin en oprollen en dan in de oven. En dat dan x keer…

 3. Sleutelbos van drop

  De sleutelbos met dropveters en dropsleutels was ook altijd een hit en wedden dat het nog steeds een topper is? Voor een persoonlijke noot kun je er een naamkaartje of leuke sleutelhanger aan vastmaken.

 4. Zoute stokjes

  Goed voor uren knabbelplezier. We hebben het natuurlijk over de verslavende zoute stokjes. Maak kleine traktatiebakjes van wc-rollen, versier de mand feestelijk en klaar ben je.

  Advertentie
 5. Prikkers met kaas, ham en augurk

  Misschien wel de populairste traktatie back in the days. Met een kekke prikker is dit ook vandaag de dag een prima, niet al te ongezonde, traktatie. Al is het wel slim om het vlees te skippen, want dat eet lang niet elk kind.

 6. Mandarijntjes

  Gezond is deze traktatie zeker en zo gemaakt. Kwestie van de mandarijntjes versieren met een stift en bijvoorbeeld papieren paraplu’s en klaar ben je.

  Advertentie
 7. Vuurpijlen van spekjes

  Vanwege de prikkers niet geschikt voor kleine kinderen maar verder ook een prima traktaties. Je hebt hiervoor vier items nodig: spekjes, dropveters, satéprikkers en natuurlijk iets feestelijks om de vuurpijlen in te vervoeren.

Lees ook: Deze ouders hebben zich uitgesloofd en het resultaat mag er wezen, 20 x jullie mooiste traktaties

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bron: Pinterest – Beeld: Getty Images

Ouders van Nu product – Van Peuter tot Kleuter

Met informatie én tips over het gedrag van je peuter

€27,50
Bestel nu