als je nog geen kinderen hebt
door

10 dingen die (helaas) tot het verleden behoren als je een kind krijgt

Je weet pas wat je mist, als het er niet meer is. Zo zijn er een aantal zaken die je vroeger vast voor lief nam maar die, zodra je een kind hebt, net zo onwaarschijnlijk zijn geworden als een filevrije spits op dinsdagmiddag.

In elk geval de eerste jaren. Tot het zover is, een trip down memorylane. Wat mis jij het meest?

Advertentie
 1. De hele nacht aan één stuk door slapen

  Oh wat heb je dit toch al die jaren totaal ondergewaardeerd! Bedenk je als je weer eens middenin je diepste slaap tijdens een koude winternacht wakker geschreeuwd wordt door een hongerige baby of een peuter met nachtmerries.

 2. ’s Ochtends uitslapen

  Misschien doe je soms een poging als je partner zegt ‘ik doe deze ochtend wel’, maar ondertussen hoor je allemaal gestommel en probeer je verder te doezelen met één oog open. Hoewel het soort van went zijn er ook genoeg dagen dat je denkt: ik wil alleen maar uitslapen jongens, is dat echt te veel gevraagd?

 3. Even snel naar de supermarkt

  Gewoon een paar boodschapjes halen wanneer je wilt en wanneer het jóu uitkomt. De vrijheid om even naar de stad te kunnen, zonder een halve inboedel mee te hoeven slepen/de kleuter uit het chipsrek te hoeven trekken/een woedeaanval voor het zuivelschap (want nee, je neemt dat toetje NIET mee, echt niet) (toch wel).

  Lees ook: 8 vragen die je aan je partner moet stellen voordat je aan kinderen begint

 4. Op je vrije dag doen waar je zin in hebt

  Eerst lekker uitslapen (zie 2). Dan rustig een ontbijtje maken (met de nadruk op rustig). Dan misschien even naar de stad, bij terugkomst een spannende Netflix-serie waar je niet bij wordt afgeleid en een lekkere avondmaaltijd koken. Genieten was dat.

 5. Alleen op de wc zitten

  Rustig plassen of een number two. Blijven zitten zolang je wilt. Zolang je nodig hebt. Je wist niet dat dit ooit zou veranderen, maar hell yeah, it did.

 6. Seks wanneer je zin hebt

  Als je in the mood bent – in plaats van een heel strijdplan op te moeten stellen (‘dan slapen de kinderen, ben ik niet ongesteld, en zijn we allebei thuis. Oké check’).

 7. Spontaan uit eten

  Dat je elkaar appt vanaf werk: ‘Geen zin om te koken. Zullen we uit eten gaan?’ Nu staat zo’n uitje al weken van tevoren vast en op de avond zelf heb je eigenlijk helemaal geen zin om weg te gaan. Meh.

  Lees ook: 5x waarom een babymoon een heel goed idee is

 8. Warme koffie

  Hoeveel kopjes koffie gooi jij per dag door de gootsteun omdat je er niet aan toegekomen bent ze op tijd op te drinken? Voorheen kon je je hier niks bij voorstellen, nu is het dagelijkse kost. Och, warme koffie, dat was nog eens wat…

 9. Douchen

  Dit kan natuurlijk, als je kinderen op bed liggen en daadwerkelijk slapen bijvoorbeeld. Maar als ze wakker zijn? Dan ben je al blij met een snelle duik onder die douche, terwijl je als de wiedeweerga je haar wast en er snel weer onderuit gaat voordat iemand zichzelf heeft verwond of huilt omdat jij ‘weg’ bent.

 10. Rustig op de bank uitzieken

  Ziek zijn met kinderen? Dat is je ergste nachtmerrie. Wat verlang je dan ineens naar de tijden dat je gewoon op de bank kon liggen met een emmer, tissues en de tv aan, om rustig beter te worden. Als het een beetje tegenzit, haal je nu je kind van school met 40 graden koorts of sta je voor de hele familie pannenkoeken te bakken terwijl je om de haverklap naar de wc moet.

Lees ook: 21x hilarische dingen die alleen nieuwbakken moeders doen

Beeld: Shutterstock