Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

10 kindvriendelijke hondenrassen

Er komt heel wat bij kijken als je een hond neemt, zeker als je ook kinderen hebt. Verdiep je allereerst in de kindvriendelijkheid van verschillende hondenrassen. Zo voorkom je dat je een hond in huis haalt die niet goed bij je gezin past.

Advertentie

‘Kindvriendelijke hond’

Eigenlijk klopt de term ‘kindvriendelijke hond’ niet helemaal, want geen enkele hond wordt kindvriendelijk geboren. Het is vooral belangrijk dat een hond van kleins af aan wordt aangeleerd hoe hij met kinderen moet omgaan. Hoe positiever de ervaring met kinderen voor een hond is tijdens de eerste levensmaanden, hoe kindvriendelijker hij zal zijn. Maar het is wel zo dat het ene ras kinderen sneller zal accepteren dan het andere ras.

Ben je van plan een hond te nemen, maar twijfel je nog welk ras het zal worden? Deze tien hondenrassen staan goed bekend:

 1. Labrador retriever
  labrador

  De labrador retriever is het populairste hondenras en dat heeft een goede reden: ze zijn liefdevol, loyaal en makkelijk te trainen. Labradoodles, een kruising tussen labrador en poedel, worden ook geroemd om hun zachte karakter. Dit relatief jonge ras is vriendelijk naar vreemden, maar hun eigen familie is het allerbelangrijkst. Hij is dan ook geweldig met kinderen én ook nog eens hypoallergeen, wat een verminderde kans op allergische reacties betekent.

 2. Newfoundlander
  newfoundland

  Ken je de hond Nana uit Peter Pan nog? In het echt zijn deze zachte reuzen net zo verzorgend en beschermend.

  Advertentie
 3. Beagle
  beagle

  Heb je een actief gezin? Ga dan voor een beagle. Beagles zijn enthousiast en snel, maar kunnen ook erg makkelijk in de omgang zijn.

 4. Boxer
  boxer

  Boxers zijn de trouwste honden. Ze doen er alles aan om hun baas te beschermen. Ze aanbidden de mensen om zich heen en zijn met name gek op kinderen.

 5. Bordercollie
  border collie

  De bordercollie is zo welgemanierd, daar kunnen je kinderen iets van leren.

 6. Ierse setter
  irish setter

  De Ierse setter is een echt gezelschapsdier. Hij is ook geweldig met nieuwe mensen. Hij heeft veel energie en rent graag een hele middag met je kinderen door het bos.

  Advertentie
 7. Golden retriever
  golden retriever

  Dit type is heel gehoorzaam en staat bekend om zijn eindeloze geduld. Hij verdient de titel ’trouwe hond’. Inmiddels zie je ook steeds meer goldendoodles in Nederland, een kruising tussen een golden retriever en een poedel. Deze hond is in eerste instantie gefokt om honden te krijgen die geen tot weinig haar verliezen, zodat mensen met een allergie ook een hond als huisdier kunnen nemen. Goldendoodles zijn intelligente en gehoorzame familiehonden. Ze zijn sociaal naar andere mensen, kinderen en dieren.

 8. Greyhound
  greyhound

  Een greyhound is goed gezelschap: ze zijn vriendelijk, sociaal en niet agressief.

 9. Bulldog
  bulldog

  Bulldogs zijn aanhankelijk en sociaal. Deze viervoeters gaan prima samen met andere huisdieren.

 10. Cockerspaniël
  cocker spaniel

  De cockerspaniël is speels en lief. Tegenover gasten en andere dieren gedragen deze honden zich kalm en vrolijk.

Auteur: Tara Stokdijk – Bron: PureWow – Beeld: Shutterstock